RESPECTAM turistii!
ZERO taxe ascunse!

“Oriunde ai vrea sa calatoresti, poti sa pleci linistit. Ai intotdeauna suportul nostru.”
Alin Burcea

POVESTEA NOASTRA

De peste 29 de ani facem diferenta in turism

Paralela 45 a fost infiintata in aprilie 1990, de doi prieteni, Alin Burcea si Adrian Grigorescu, care lucrasera impreuna ghizi la ITHR Bucuresti, in perioada 1985 -1989. Tot aici au lucrat si Ion Antonescu (“Marshal Turism” de azi) si Sorin Nicolescu (Olimpic International). “Ideea de a pune acest nume vine de la un artist plastic, prieten cu partenerul meu, care ne-a spus sa facem ceva foarte puternic vizual, care sa contina si cifre. Astfel, cu ajutorul lui, am decis sa numim agentia Paralela 45”, spune Alin Burcea.

dr. Alin Burcea
CEO Paralela 45


De peste 29 de ani, Paralela 45 a rezistat pe piata turistica romaneasca pentru ca este un brand puternic, sustinut din spate de “brandul” Alin Burcea.

O persoana plina de viata si idei, un om care a scris file in istoria turismului din Romania… Acesta este Alin Burcea. Nu multi stiu probabil ca a vrut sa se faca actor, ii place sa cante, dar viata i-a pregatit pariuri interesante, ajungand un iscusit om de afaceri. Daca s-ar fi facut actor, turismul romanesc cu siguranta ar fi avut de pierdut. „Telul meu este sa imi fac foarte bine meseria, insa mult mai bine decat se face. Toate proiectele de succes dezvoltate au avut in spate echipe alese cu grija, si acest lucru a condus la situatia in care de peste 29 de ani romanii apreciaza in permanenta serviciile si produsele Paralela 45.”  • 1991-1993 Presedinte ANAT. Alaturi de sase oameni a sustinut dezvoltarea turismului in Romania, fiind primul presedinte fondator.

  • 2001-2002 Secretar de Stat in Ministerul Turismului. Proiectele coordonate:
    Domeniul schiabil Predeal-Azuga, proiect ce a constat in largirea domeniului schiabil al localitatilor Predeal si Azuga, prin crearea unei noi partii (partia Cocosul), aductiunea de apa pentru generarea de zapada artificiala pe partii si amenajarea unei instalatii de iluminat nocturn pentru noua partie. Litoralul pentru toti, proiect care a urmarit facilitarea accesului persoanelor cu venituri reduse la vacante. Copiii Soarelui, proiect de promovare a gratuitatii oferita copiilor la cazarea pe litoralul romanesc. Legea nr. 631/2001, privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice, la elaborarea careia a coordonat echipa de experti.

  • 2007 Doctor in turism. Sustine prima lucrare cu tema “Turismul de afaceri in Romania” scrisa in Romania.

  • 2016-2018 Presedinte ANAT

  • In prezent. Membru in Consiliul Director ANAT


The Story

Pe 4 iunie 1990 s-a deschis oficial, Paralela 45, in actualul sediu din Bdul Regina Elisabeta 29-31. In primul an, turismul intern a reprezentat principala activitate. Clientii erau multumiti pentru ca primeau chitanta pentru tot ceea ce plateau, adica “spaga” se transformase, legal in comision.

“Primul nostru grup, prima plecare in strainatate cu turisti a fost in Turcia, la Istanbul, la sfarsit de iunie. Excursia costa la vremea aceea 25 de dolari si 500 de lei si s-a facut cu autocarul. Am fost... ghid. Nu mai iesisem din tara decat in Bulgaria si Rusia si totul a fost o aventura. La granita bulgaro-turca am stat "numai" 4 ore si asta datorita unui bacsis "gras". Istanbulul mi s-a parut un oras extraordinar. Mi s-a parut atunci, mi se pare si astazi.

In 1991 au inceput excursiile externe. A fost anul Chinei, de unde "turistii" romani au venit cu tone de marfa. A urmat Egiptul cu celebrele croaziere pe Nil, care si astazi se bucura de mare succes. Apoi, Campionatele de fotbal – World Cup 1994, Anglia 1996, Coupe du Monde 1998, Belgia 2000. “La World Cup 1994 am dus 180 de romani in America. Eram la acea vreme prima agentie care ducea turisti la campionat.
Grecia s-a "lansat" si a devenit principala destinatie a romanilor.

Primul charter, evident, pe destinatia Antalya, l-am realizat, timid, in 1996. Circuitele au inceput sa fie tot mai multe, in special cu autocarul, in perioada respectiva.

Am devenit agentie acreditata IATA in 1994 si vanzarea de bilete de avion a fost de atunci una din activitatile noastre de baza. In 1998 am infiintat Departamentul Corporate, cu o echipa si un sediu distinct. In anul 2000 am fost selectati sa organizam partea logistica pentru ExpoHanovra 2000. Prima agentie in afara Bucurestiului a fost la Timisoara in 1996. Dupa 2003, Paralela45 a inceput extinderea retelei de agentii, astazi avem 43 de agentii proprii sau in franciza, coordonate de o puternica echipa de distributie.

"Specialitatea" noastra o reprezinta circuitele culturale, istorice pentru care suntem apreciati. Cele cateva zeci de chartere pe care le organizam anual sunt in continua crestere si diversificare.

Sase ani consecutiv, Paralela 45 s-a bucurat de cel mai ridicat nivel de incredere in achizitionarea vacantelor. Am fost recunoscuti drept “The most trusted brand 2014“ la categoria Agentii de Turism, in cadrul studiului de piata realizat asupra consumatorului roman de revista Reader’s Digest. Anul 2014 a adus agentiei Paralela 45 o noua recunoastere, prin acordarea trofeului Superbrands, pentru al doilea an consecutiv, in categoria agentiilor de turism, conform analizei realizate de organizatia cu acelasi nume. O alta recunoastere facuta tot pe baza voturilor turistilor multumiti de serviciile noastre ne-a adus in 2017 si 2018 locul I la categoria “cel mai bun tour-operator outgoing“, in cadrul galei TopHotel Awards, premiile excelentei in industria hoteliera, a turismului si ospitalitatii din Romania.

Astazi, investim in on-line, in vanzarea on-line si in valorile pe care acesta ti le permite. Noul website Paralela 45, lansat in 2017, raspunde perfect tuturor tendintelor in domeniu, iar rezervarea unui sejur, precum si plata reprezinta acum un proces de numai cateva minute. Simplu si comod, fara a mai fi nevoie sa va deplasati in agentiile noastre, daca timpul nu va permite.  In 2018, site-ul Paralela45 a primit doua distinctii: Premiul pentru cel mai bun magazin online de Travel in cadrul Galei GPeC - The Most Important E-Commerce Event in CEE si Best travel agency website in cadrul ETravel Awards 2018.

Sa avem cu totii vacantele cat mai frumoase si #experientedeneuitat!


Management Paralela 45

Alin Burcea
CEO (Presedinte)
secretariat@paralela45.ro

Ondina Dobriban
General Manager
ondina@paralela45.ro

Valentina Ene
Executive Director
vali@paralela45.ro


Paralela 45 in cifre

Paralela 45 are grija de vacantele dvs. Fiecare an reprezinta pentru noi o permanenta provocare pentru a inova si a descoperi impreuna noi destinatii!

1,6 milioane de turisti
au calatorit cu noi, de la infiintarea agentiei Paralela 45 (1990)

peste 600 de zboruri charter anuale
catre diverse destinatii din Europa

peste 180 de itinerarii in circuite turistice
catre toate continentele

45 de ghizi
insotitori de grupuri

50 de reprezentanti locali permanenti, in destinatiile de vacanta
98% grad de ocupare
(chartere avion si autocar)peste 60 mil. €, cifra de afaceri anuala

 

Peste 29 de ani in care ne-am perfectionat pentru a fi cei mai buni

Sunt mandru de echipa mea, pe care o consider cea mai buna din Romania!

Cu un numar de 220 de angajati, Paralela45 organizeaza periodic infotripuri si traininguri pentru instruirea consultantilor de turism si a personalului din back office. Incepand din 2017, a fost initiata o schema de fidelizare, Fidelity Star, prin care angajatii sunt recompensati in functie de vechime. Aproape jumatate dintre angajatii Paralela45 au o vechime intre 5 si 22 de ani. “Daca vrei sa cresti business-ul trebuie sa ai angajati multumiti si longevivi in companie. Sunt oameni care de 22 de ani nu au parasit corabia. Noi spunem ca Paralela45 este o mare familie, o adevarata scoala de turism, unde satisfactiile personale si profesionale ale angajatilor vin din gradul de satisfactie si aprecierile pe care le primim de la turisti si de la partenerii revanzatori”, marturiseste Alin Burcea.AFLA MAI MULTE DESPRE PARALELA 45


Partenerii nostri