Paralela 45

RESPECTAM turistii!
ZERO taxe ascunse!

...

“Oriunde ai vrea sa calatoresti, poti sa pleci linistit. Ai intotdeauna suportul nostru.”
Alin Burcea

POVESTEA NOASTRA

PARALELA 45 – Agentia ta de incredere!

“Peste 28 de ani de activitate si experienta, peste 45 de agentii la nivelul intregii tari, o echipa formata din peste 150 de specialisti in turism si sute de agentii partenere in intreaga tara sunt garantia standardelor internationale de calitate pe care le aplicam pentru fiecare vacanta sau eveniment corporate, indiferent de buget sau destinatie, sa fie o experienta memorabila si incantatoare. Toti clientii nostri beneficiaza de consultanta de specialitate dedicata, in functie de nevoi si exigente atat inainte de achizitia pachetelor si serviciilor turistice, dar si de asistenta pe parcursul sejururilor sau evenimentelor organizate de Paralela45. Paralela 45 este, cel mai probabil, unul din cele mai cunoscute nume din turismul romanesc, fiind unul din primii touroperatori, atat ca cifra de afaceri, dar mai ales in privinta numarului de turisti care au calatorit si au avut parte de #experientedeneuitat.”

dr. Alin Burcea
CEO Paralela 45
... CV Alin Burcea


Recunoastere nationala si internationala

 

Paralela 45 este membru activ in organizatii internationale si nationale reprezentative precum: ASTA (American Society of Travel Agencs), IATA (The International Air Transport Association), ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania) fiind mereu implicata prin reprezentantii sai in actiunile de reglementare si functionare corecta a pietei de turism din Romania.
Paralela 45 participa, inca de la primele editii (1991), la targurile nationale de turism (ROMEXPO), dar si la cele locale din principalele orase ale tarii. In plus, odata cu dezvoltarea departamentelor de turism de tip incoming, participam anual la prestigioasele targuri de turism internationale, precum: World Travel Market – Anglia, ITB – Germania, FITUR-Spania, IMTM – Israel, FERIEN MESSE – Austria etc.
Peste 200 de diplome, acordate atat de parteneri internationali de renume, cu care Paralela 45 lucreaza pentru a oferi cele mai bune servicii turistice, dar si cele interne ale organizatiilor de turism, sau Camere de Comert (nationale/judetene) certifica, an de an, recunoasterea standardelor de calitate care ne-au impus in topul agentiilor turistice din Romania.
Mai multe studii de specialitate, realizate in diferiti ani, au aratat faptul ca Paralela 45 este agentia de turism cu cel mai mare capital de imagine pe piata de turism din Romania: Trusted Brand in domeniul turismului pentru sapte ani consecutivi (2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 si 2015). Studiu realizat de Reader's Digest.


Story PARALELA 45 – sau cum s-a nascut, una din cele mai apreciate si iubite agentii de turism din Romania

Paralela 45 a fost infiintata in aprilie 1990, de catre 2 prieteni, Alin Burcea si Adrian Grigorescu, care lucrasera impreuna ghizi la ITHR Bucuresti, in perioada 1985 -1989. Tot aici au lucrat si Ion Antonescu (“Marshal Turism” de azi) si Sorin Nicolescu (Olimpic International). Povestea este frumos prezentata in cartea “Lupii tineri din turism” a lui Marian Constantinescu.

Pe 4 iunie 1990 s-a deschis oficial, Paralela 45, in actualul sediu din Bdul Regina Elisabeta 29 -31. In primul an, turismul intern a reprezentat principala activitate. Clientii erau multumiti pentru ca primeau chitanta pentru tot ceea ce plateau, adica “spaga” se transformase, legal in comision.

La primul nostru grup de Istanbul am fost ... ghid. Nu mai iesisem din tara decat in Bulgaria si Rusia si totul a fost o aventura.

La granita bulgaro-turca am stat "numai" 4 ore si asta datorita unui bacsis "gras". Istanbulul mi s-a parut un oras extraordinar. Mi s-a parut atunci, mi se pare si astazi.

In 1991 au inceput excursiile externe. A fost anul Chinei, de unde "turistii" romani au venit cu tone de marfa. Grecia s-a "lansat" si a devenit principala destinatie a romanilor. Primul charter, evident, pe destinatia Antalya, l-am realizat, timid, in 1996. Circuitele au inceput sa fie tot mai multe, in special cu autocarul, in perioada respectiva.

Am devenit IATA in 1994 si vanzarea de bilete de avion a fost de atunci una din activitatile noastre de baza. In 1998 am infiintat Departamentul Corporate, cu o echipa si un sediu distinct, condus de Elena Anghel. In anul 2000 am fost selectati sa organizam partea logistica pentru ExpoHanovra 2000. Prima agentie in afara Bucurestiului a fost la Timisoara in 1996. Astazi avem 43 de agentii proprii sau in franciza, coordonate de o puternica echipa de distributie.

"Specialitatea" noastra o reprezinta circuitele culturale, istorice pentru care suntem apreciati. Cele cateva zeci de chartere pe care le organizam anual sunt in continua crestere si diversificare.

Astazi, investim in on-line, in vanzarea on-line si in valorile pe care acesta ti le permite. Internetul nu ne concureaza daca este bine folosit, este un instrument extrem de bun, evident, daca stii sa il folosesti. Noul website Paralela 45, lansat in 2017, raspunde perfect tuturor tendintelor in domeniu, iar rezervarea unui sejur, precum si plata reprezinta acum un proces de numai cateva minute. Simplu si comod, fara a mai fi nevoie sa va deplasati in agentiile noastre, daca timpul nu va permite.
Multi isi fac astazi rezervari pe internet, pentru un hotel sau un zbor. Circuite de grup si vacantele charter nu vor dispare niciodata. Ce se intampla daca ai probleme cu hotelul rezervat pe booking sau daca apare un "nor islandez", cum ajungi acasa? Nu ajungi, sau ajungi greu.

Dragi turisti, asa dupa cum fiecare aveti un un medic sau un avocat, trebuie sa aveti un consultant de turism. Nu poti sa iti bazezi vacanta ta si a familiei tale pe o simpla fotografie pe internet!

Sa avem cu totii vacantele cat mai frumoase!
Happy New Holidays!

Dr. Alin BURCEA
Paralela 45

 


Management Paralela 45

...
Oriunde ai vrea sa ajungi in vacanta, poti sa pleci linistit. Ai intotdeauna suportul nostru.”

Alin Burcea
CEO Paralela 45


Paralela 45 in cifre

Paralela 45 are grija de vacantele dvs. Fiecare an reprezinta pentru noi o permanenta provocare pentru a inova si a descoperi impreuna noi destinatii!

1,8 milioane de turisti
au calatorit cu noi, de la infiintarea agentiei Paralela 45 (1990)

peste 600 de zboruri charter anuale
catre diverse destinatii din Europa

peste 120 de itinerarii in circuite turistice
catre toate continentele

45 de ghizi
insotitori de grupuri

50 de reprezentanti locali permanenti, in destinatiile de vacanta

98% grad de ocupare
(chartere avion si autocar)peste 60 mil. €, cifra de afaceri anuala

 

Peste 28 de ani in care ne-am perfectionat pentru a fi cei mai buni


Misiune si valori

Paralela 45 investeste timp si atentie pentru ca toti turistii nostri sa aibe #ExperienteDeNeuitat si fiecare vacanta sa fie, cu adevarat, memorabila.
Pentru atingerea acestui deziderat, echipa Paralela 45 este intr-un permanent proces de pregatire profesionala. Vizitam fiecare destinatie turistica din ofertele Paralela 45 pentru a va surprinde placut de fiecare data.
Fiecare vacanta Paralela 45 creaza o legatura puternica de incredere si competenta cu turistii nostri, care aleg astfel sa devina parte a comunitatii Paralela 45!AFLA MAI MULTE DESPRE PARALELA 45


Partenerii nostri din Turcia

Gural Rixos Shoerwood Calista Sueno Cornelia 1C-hotels Kaya Pine Beach Justiniano Vonresort