RESPECTAM turistii
ZERO taxe ascunse!          GRECIA         

 

Pentru calatoria din Romania spre Grecia:

 

Foarte important: toti pasagerii sunt obligati sa prezinte la imbarcare codul QR primit dupa completarea formularului PLF https://travel.gov.gr/#/.

Formularul PLF trebuie completat cu cel putin 24h anterior inceperii calatoriei, separat, pentru fiecare persoana adulta, sau per familie, cu mentionarea celorlalti membri calatori din familie, la rubrica Family (preferabil minim 72h). 

Furnizati toate datele solicitate, in mod corect, parcurgand pasii solicitati cu atentie.  La finalizarea completarii acestui formular/chestionar https://travel.gov.gr/#/ veti primi pe e-mail confirmarea ca ati completat formularul.

Codul QR se va trimite ulterior pe email de catre autoritatile grecesti, in ziua plecarii. Va rugam sa printati sau sa salvati pe telefon acest cod QR care va este necesar la check-in.

Orice neconcordanta cu legile in vigoare poate duce la neimbarcarea pe zborul in cauza! Va rugam sa va asigurati de completarea in timp util a formularului solicitat! Pentru codurile postale solicitate se poate utiliza linkul: https://www.xo.gr/greek-postal-codes-zips/

 

Incepand cu 01.07.2021, toti cetatenii romani, cu varsta mai mare de 12 ani, care calatoresc in Republica Elena (Grecia) sunt obligati sa prezinte:

Un test molecular tip PCR cu rezultat negativ privind infectia cu COVID-19, prelevat cu cel mult 72 de ore anterior intrarii pe teritoriul elen; testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie sa fie emise in limba engleza si sa contina numele și prenumele persoanei testate, precum si seria si numarul cartii de identitate sau ale pasaportului persoanei respective. Autoritatile elene subliniaza ca falsificarea acestor certificate este pedepsita conform legii elene;

 SAU

Un certificat care atesta efectuarea unui vaccin autorizat impotriva COVID-19, cu condiția sa fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului (in cazul unui vaccin efectuat in doua doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat in doza unica). Documentul care atestă efectuarea vaccinarii trebuie să fie redactat în limba engleza si sa contina numele si prenumele asa cum apar si in documentele de calatorie (pasaport sau carte de identitate).

SAU

Un certificat emis de catre un laborator autorizat prin care se confirmă faptul ca persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, intr-o perioada cuprinsa intre 60 si 180 de zile anterior datei sosirii în Grecia. Documentul care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 trebuie sa fie redactat în limba engleza si sa includa numele si prenumele asa cum apar in documentul de calatorie (pasaport sau carte de identitate).

SAU

Certificatul european digital COVID-19, in format tiparit sau digital.

 

La sosirea pe aeroportul din Grecia, aleator, turistii pot fi testati Covid19, de catre personal medical calificat. Dupa efectuarea testului, turistii se vor indrepta catre transferurile alocate, respectiv cazare, urmand sa fie contactati in termen de maxim 24h pentru comunicarea rezultatelor, fara a fi solicitata insa, in acest moment, izolarea pana la aflarea rezultatului testului realizat. Masurile transmise mai sus sunt cele valabile in acest moment (01.07.2021) si pot suferi modificari in functie de deciziile statului grec.

Pentru informatii suplimentare verificati obligatoriu si site-ul oficial al guvernului elen: https://travel.gov.gr/#/

Toti pasagerii sunt obligati sa respecte intocmai regulile tarii spre care calatoresc. Agentia nu raspunde in cazul in care turistii nu prezinta documentele necesare sau in cazul in care documentele sunt incomplete.

Întrucat reglementarile se schimba dinamic, vă recomandăm cu tărie, înainte de a călători, să verificați întotdeauna condițiile de călătorie cu autoritățile sanitare și de frontieră oficiale și să vă asigurați că aveți cele mai recente informații. Este responsabilitatea dvs. să fiți la curent cu restricțiile de călătorie relevante, pentru a vă asigura că sunteți eligibil pentru a intra într-o țară și că sunteți apt să călătoriți.

 

Pentru returul din Grecia spre Romania
(informatie valabila la data de 16.07.2021):

 

Conditiile de calatorie spre România sunt cele anuntate in data 16.07.2021 de catre Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, Grecia trecand pe lista galbena/lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat.

 

Astfel, sunt exceptate de la măsura carantinei următoarele categorii de personae care nu prezintă simptome asociate COVID-19:

a) persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare până la intrarea în România;

b) persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);

Persoanele care nu prezintă la intrarea în țară rezultatul negativ al unui test RT-PCR, pot ieși din carantină, dacă efectuează un test RT-PCR , iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

c) persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară;

d) copiii cu vârsta mai mică sau egală de 3 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;

e) copiii cu vârsta mai mare de 3 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);

f) persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării;

 

Toti pasagerii sunt obligati sa respecte intocmai regulile tarii spre care calatoresc. Agentia nu raspunde in cazul in care turistii nu prezinta documentele necesare sau in cazul in care documentele sunt incomplete.

Întrucat reglementarile se schimba dinamic, vă recomandăm cu tărie, înainte de a călători, să verificați întotdeauna condițiile de călătorie cu autoritățile sanitare și de frontieră oficiale și să vă asigurați că aveți cele mai recente informații.

Este responsabilitatea dvs. să fiți la curent cu restricțiile de călătorie relevante, pentru a vă asigura că sunteți eligibil pentru a intra într-o țară și că sunteți apt să călătoriți.

 

         TURCIA         

 

Foarte important! Incepand cu data de 15 martie 2021, toti pasagerii curselor aeriene care sosesc in Turcia au obligatia de a completa formularul de intrare de pe portalul: https://register.health.gov.tr/ cu maxim 72 de ore inainte de momentul intrarii pe teritoriul Turciei. Formularul va fi prezentat la imbarcare, printat sau pe telefonul mobil. Dupa completarea formularului, va fi emis codul HES, in baza caruia turistii vor putea avea acces la transportul intern si cazare.

Orice neconcordanta cu legile in vigoare poate duce la neimbarcarea pe zborul in cauza! Va rugam sa va asigurati de completarea in timp util a formularului solicitat!

Completarea formularului nu este obligatorie pentru pasagerii aflati in tranzit aeroportuar.

 

In acest moment se poate intra in Turcia pe baza urmatoarelor documente:

 

Test molecular PCR negativ pentru infectia cu COVID-19, prelevat cu maxim 72 de ore inainte de sosirea la destinatie. Testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie sa fie prezentate in limba engleza. Testul nu este obligatoriu pentru copiii sub 6 ani. Copiii care au implinit 6 ani vor intra in Turcia cu test negativ RT-PCR sau antigen, urmand conditiile de intrare ale adultilor.

SAU

Test rapid antigen in limba engleza, efectuat de o unitate medicala certificata, cu maximum 48 de ore anterior sosirii in Turcia.

SAU

Certificat care atesta efectuarea unui vaccin autorizat impotriva COVID-19, cu condiția sa fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului (in cazul unui vaccin efectuat in doua doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat in doza unica). Documentul care atestă efectuarea vaccinarii trebuie să fie redactat în limba engleza si sa contina numele si prenumele asa cum apar si in documentele de calatorie (pasaport sau carte de identitate).

SAU

Prezentarea unui document oficial* care atesta infectarea cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 6 luni (180 de zile).

*Un certificat emis de catre un laborator autorizat prin care se confirma faptul ca persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19 in ultimele 180 de zile (6 luni). Documentul care atesta infectarea cu virusul SARS-CoV-2 trebuie redactat in limba engleza si sa includa numele si prenumele asa cum apar in documentul de calatorie (pasaport).

 

Toti pasagerii sunt obligati sa respecte intocmai regulile tarii spre care calatoresc. Agentia nu raspunde in cazul in care turistii nu prezinta documentele necesare sau in cazul in care documentele sunt incomplete.

Întrucat reglementarile se schimba dinamic, vă recomandăm cu tărie, înainte de a călători, să verificați întotdeauna condițiile de călătorie cu autoritățile sanitare și de frontieră oficiale și să vă asigurați că aveți cele mai recente informații. Este responsabilitatea dvs. să fiți la curent cu restricțiile de călătorie relevante, pentru a vă asigura că sunteți eligibil pentru a intra într-o țară și că sunteți apt să călătoriți.

 

Conditii la intoarcerea in Romania:

 

In acest moment (07.06.2021), Turcia se afla pe lista tarilor verzi, conform actualizarii permanente facuta de CNSCBT. Astfel, pentru persoanele care sosesc din Turcia cu zbor direct, carantina nu mai este obligatorie la intoarcerea in România.

Informatii actualizate puteti gasi si pe site-ul oficial MAE: http://www.mae.ro

 

         EGIPT          

 

Incepand cu data de 25 Iunie 2021, toti turistii care intra in Egipt sunt obligati sa prezinte la imbarcare:

 

CERTIFICATUL DE VACCINARE care sa contina codul QR (minim 14 zile de la ultima doza pentru Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau doza unica Johnson & Johnson). Acesta poate fi descarcat accesand urmatorul link:  https://certificat-covid.gov.ro/login

SAU

 

TEST RT-PCR negativ emis in limba engleza si efectuat cu minim 72h inainte de intrarea in Egipt. Testul trebuie sa fie in format de hartie si sa contina codul QR.

Copiii cu varsta sub 6 ani nu trebuie sa prezinte test PCR.

 

Singurele persoane exceptate de la masura prezentarii unui test PCR la intrarea pe teritoriul Egipt-ului sunt copiii cu varsta de sub 6 ani.

Taxa de viza (25 USD/ persoana) se achita personal la sosirea pe aeroportul din Egipt (cash).

Toti pasagerii sunt obligati sa respecte intocmai regulile tarii spre care calatoresc. Agentia nu raspunde in cazul in care turistii nu prezinta documentele necesare sau in cazul in care documentele sunt incomplete.

Întrucat reglementarile se schimba dinamic, vă recomandăm cu tărie, înainte de a călători, să verificați întotdeauna condițiile de călătorie cu autoritățile sanitare și de frontieră oficiale și să vă asigurați că aveți cele mai recente informații. Este responsabilitatea dvs. să fiți la curent cu restricțiile de călătorie relevante, pentru a vă asigura că sunteți eligibil pentru a intra într-o țară și că sunteți apt să călătoriți.

 

Conditii la intoarcerea in Romania:

 

In acest moment (09.06.2021), Egiptul se afla pe lista tarilor verzi, conform actualizarii permanente facuta de CNSCBT. Astfel, pentru persoanele care sosesc din Egipt cu zbor direct, carantina nu mai este obligatorie la intoarcerea in România.

Informatii actualizate puteti gasi si pe site-ul oficial MAE: http://www.mae.ro

 

          SPANIA         

 

Foarte important! In conformitate cu reglementările actuale privind pandemia de coronavirus (COVID-19), tuturor pasagerilor care sosesc în Spania li se solicită să completeze OBLIGATORIU un formular de preînregistrare online înainte de plecare.

Formularul poate fi accesat de la următorul link: http://www.spth.gob.es/ sau din aplicația pentru mobil SPTH.

Formularul poate fi completat oricand dar va trebui finalizat cu 24h-48h inaintea plecarii adaugand informatii legate de starea de sanatate si istoricul calatoriilor. In situatia in care pasagerul este minor sau o persoana dependenta, formularul poate fi completat de catre tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informatiilor furnizate.

O greseala frecvent intalnita la completarea formularului este inversarea numelui cu prenumele. Astfel, la SURNAME se va trece numele de familie iar la NAME prenumele. Daca acestea sunt inversate, certificatul de vaccinare nu va putea fi validat si veti primi eroare.

Ulterior completarii formularului, se va genera un cod unic QR de sanatate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hartie) la controlul de sanatate efectuat in aeroportul/portul de destinatie. Daca formularul va fi semnat din aplicatie, acesta va aparea in sectiunea „Calatoria mea”, iar utilizatorul va receptiona si un e-mail care poate fi imprimat. Avand in vedere noile conditii, formularul va include o rubrica suplimentara privind rezultatul testului PCR pentru depistarea infectiei cu SARS-CoV-2.

Prezentarea unui cod QR valid la sosire este o cerinta obligatorie, asa ca asigurati-va ca l-ati completat inainte de a calatori!

ATENTIE! La imbarcare pasagerii sunt obligati sa prezinte si acest cod QR, in caz contrar fiindu-le refuzata imbarcarea la bordul aerornavei!

 

 

Pentru calatoria din Spania spre Romania
(informatie valabila la data de 16.07.2021):

 

In data de 16.07 Spania a intrat pe lista ROSIE a Romaniei, din punct de vedere al incidentei calculate.

Astfel, pentru persoanele care sosesc pe teritoriul Romaniei se instituie masura carantinei la domiciliu, la locatia declarata sau spatiul special destinat pentru o perioada de 14 zile.

Sunt exceptate de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele care sosesc din țările/teritoriile de risc epidemiologic ridicat următoarele categorii care nu prezintă simptome asociate COVID-19, cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind utilizarea materialelor individuale de protecție împotriva COVID-19:

  • persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare până la intrarea în România;
  • persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară;
  • copiii cu vârsta mai mică sau egală de 3 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2
  • copiii cu vârsta mai mare de 3 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);

Pentru informatii suplimentare va rugam verificati si hotararile guvernamentale detaliate: https://stirioficiale.ro/hotarari/hotararea-nr-43-din-01-07-2021

Dovada administrării vaccinului, inclusiv data finalizării schemei complete de vaccinare, necesară pentru aplicarea excepțiilor prevăzute în hotărâre, se realizează prin intermediul certificatului verde de vaccinare sau a documentului emis de unitatea sanitară care l-a administrat, din România sau din afara țării și prezentat în limba țării unde a fost administrat vaccinul și în limba engleză.

Dovada confirmării pozitive pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, necesară în vederea aplicării excepțiilor prevăzute în hotărâre, se realizează prin intermediul certificatului verde de vindecare, sau a testului RT-PCR pozitiv la data diagnosticului emis de autoritatea competentă, din România sau din afara țării și prezentat în limba țării unde a fost efectuat testul și în limba engleză.

 

         TUNISIA          

 

Foarte important: pasagerii curselor aeriene care sosesc in Tunisia au obligatia de a completa formularul de intrare de pe pe site-ul: https://app.e7mi.tn. Formularul va fi prezentat la imbarcare printat si semnat. Documentele se predau Seviciului de sanatate publica de la puntele de control.

Orice neconcordanta cu legile in vigoare poate duce la neimbarcarea pe zborul in cauza! Va rugam sa va asigurati de completarea in timp util a formularului solicitat!

 

Incepand cu data de 09.07.2021 se poate intra in Tunisia pe baza urmatoarelor documente:

Test molecular PCR negativ pentru infectia cu COVID-19, prelevat cu maxim 72 de ore inainte de sosirea la destinatie. Conditia este valabila petru toti turistii, indiferent daca sunt vaccinati sau nu.

Testul trebuie să aibă cod QR sau să fie eliberat de autoritățile sanitare competente, iar certificatele trebuie sa fie prezentate in limba engleza. Testul nu este obligatoriu pentru copiii sub 12 ani. Copiii care au implinit 12 ani vor intra in Tunisia cu test negativ RT-PCR, urmand conditiile de intrare ale adultilor.

De asemenea, este obligatorie completarea si imprimarea formularului de access disponibil aici: https://app.e7mi.tn/travelers/

Toti pasagerii sunt obligati sa respecte intocmai regulile tarii spre care calatoresc. Agentia nu raspunde in cazul in care turistii nu prezinta documentele necesare sau in cazul in care documentele sunt incomplete.

Întrucat reglementarile se schimba dinamic, vă recomandăm cu tărie, înainte de a călători, să verificați întotdeauna condițiile de călătorie cu autoritățile sanitare și de frontieră oficiale și să vă asigurați că aveți cele mai recente informații. Este responsabilitatea dvs. să fiți la curent cu restricțiile de călătorie relevante, pentru a vă asigura că sunteți eligibil pentru a intra într-o țară și că sunteți apt să călătoriți.

 

Conditii la intoarcerea in Romania:

La data realizarii acestui document (06.07.2021), Tunisia se afla pe lista rosie a Romaniei, din punct de vedere al incidentei calculate.

Astfel, pentru persoanele (adulti si copii peste 3 ani) care sosesc pe teritoriul României din zonele aflate pe lista rosie se instituie măsura carantinei la domiciliu, la locația declarată sau spațiul special destinat pentru o perioadă de 14 zile.

Pentru informatii suplimentare va rugam verificati si hotararile guvernamentale detaliate: http://gov.ro

 

         ITALIA          

 

Foarte important: orice persoană care sosește în Republica Italiană este obligată să completeze un formular digital de localizare a pasagerilor și să dovedească acest lucru transportatorului sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări. Formularul digital poate fi completat la următoarea adresă: https://app.euplf.eu

In vederea completarii formularului, facem urmatoarele precizari: la rubrica “seat number” care indica numarul locului in avion se va trece “TBA”. In pasul final, cel al declaratiei, trebuie selectata lista “C”, Romania aflandu-se in acest moment pe lista “C” a Italiei. Imediat dupa completarea formularului, se va transmite pe email codul QR pe care pasagerii trebuie sa il tipareasca sau sa il salveze in format electronic si sa il prezinte la ghiseul de check in din aeroport si oricarei autoritati care va solicita acest document.

 

Toti cetatenii romani care calatoresc din Romania spre Italia
sunt obligati sa prezinte:

 

Rezultatul negativ al unui test molecular (tip PCR) sau de captură antigen pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 48 de ore anterior intrării pe teritoriul italian.  Testele trebuie sa fie efectuate in laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie sa fie emise in limba engleza si sa contina numele și prenumele persoanei testate, precum si seria si numarul cartii de identitate sau ale pasaportului persoanei respective.

Pentru mai multe informații despre calatoriile in Italia, puteti consulta si pagina de internet: https://infocovid.viaggiaresicuri.it/

Toti pasagerii sunt obligati sa respecte intocmai regulile tarii spre care calatoresc. Agentia nu raspunde in cazul in care turistii nu prezinta documentele necesare sau in cazul in care documentele sunt incomplete.

Întrucat reglementarile se schimba dinamic, vă recomandăm cu tărie, înainte de a călători, să verificați întotdeauna condițiile de călătorie cu autoritățile sanitare și de frontieră oficiale și să vă asigurați că aveți cele mai recente informații. Este responsabilitatea dvs. să fiți la curent cu restricțiile de călătorie relevante, pentru a vă asigura că sunteți eligibil pentru a intra într-o țară și că sunteți apt să călătoriți.

 

Pentru returul din Italia spre Romania
(informatie valabila la data de 18.06.2021):

 

Conditiile de calatorie spre România sunt cele anuntate in data 17.06.2021 de catre Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, Italia trecand pe lista verde/lista tarilor cu risc epidemiologic scazut. Astfel, pentru persoanele care sosesc din Italia cu zbor direct, carantina nu mai este obligatorie la intoarcerea in România.

Informatiile prezentate mai sus se pot modifica, pentru informatii actualizate va rugam consultati www.mae.ro

 

          CIPRU         

 

Turistii care sosesc din Romania sunt exceptati de la prezenarea unui vaccin sau a unui rezultat negativ al unui test PCR.

Ramane obligatorie doar completarea online cu 24  de ore inainte de intrarea in Cipru a autorizatiei de calatorie obtinuta prin intermediul portalului Cyprus Flight Pass - Application Process.

Autorizația presupune completarea electronica a unui chestionar COVID-19 si introducerea datelor de zbor, implicit si generarea unui QR code.

 

          MALTA         

 

Conditii de calatorie in Malta

 

Turistii pot calatori in Malta in acest moment doar pe baza urmatoarelor documente:

 

Incepand din data de 15.07.2021, Malta accepta turistii doar pe baza Certificatului European Digital COVID.

Persoanele (începând cu vârsta de 12 ani) pot intra pe teritoriul național al Republicii Malta dacă prezintă un Certificat Verde Electronic (eliberat de statele UE sau Confederația Elvețiană).

Vaccinurile recunoscute de către Direcția Sanitară Malteză sunt:

(a.) Pfizer-BioNTech

(b.) Moderna

(c.) AstraZeneca (cu excepția loturilor 4120Z001, 4120Z002 si 412Z003)

(d.) Johnson&Johnson."

(https://www.mae.ro/travel-conditions/3724).

Gasiti aici link-ul care genereaza certificatul digital: https://certificat-covid.gov.ro/login.

 

Pe langa certificatul digital, turistul trebuie sa completeze Formularul European de localizare a Pasagerului: https://app.euplf.eu/#/form.

Tinem sa va reamintim faptul ca Malta se numara printre cele mai sigure destinatii din Europa, cu un procent de peste 70% din populatie vaccinata!

 

*Copii cu varsta intre 5 si 11 ani au obligatia de a detine un test molecular de tip PCR cu rezultat negativ efectuat cu maxim 72 de ore inaine de sosirea in Malta si pot calatori doar insotiti de parinti sau reprezentanti legali care sunt in posesia Certificatului European de vaccinare.

** Copii cu varsta mai mica de 5 ani sunt exceptati de la obligatia prezentarii documentelor de la punctele de mai sus.

Partenerii nostri