RESPECTAM turistii
ZERO taxe ascunse!


Vacante de Mos Nicolae

Mos Nicolae, sau Mos Neculai, este un personaj mitic care le aduce celor mici cadouri in seara de 5 decembrie. Legenda spune ca el vine calare pe un cal alb si lasa cadouri in ghetutele lustruite ale copiilor cuminti. Cei care nu au primit o nota buna la purtare vor primi o nuielusa!
In Germania, pentru sarbatorirea Mosului Nicolae, cei mici scriu o scrisoare in care isi astern toate dorintele si pregatesc cativa morcovi proaspeti pentru caii mosului. In Franta, traditia include un pahar de vin in cinstea celui care aduce cadourile. In Polonia, Mos Nicolae le daruieste copiilor icoane, mere rosii, portocale si ‚pierniki’, un tip de prajiturele sfintite facute cu miere si mirodenii.


de la 402 €


Vacante de Craciun

Spre deosebire de Mos Nicolae, Mos Craciun aduce daruri copiilor pe data de 24 decembrie, in ajunul Craciunului. El ajunge la toti cei care au fost cuminti cu o sanie trasa de reni si primeste un pachetel de drum de la sotia sa, Craciunita. In Egipt i se spune Papa Noël, vecinii Bulgari il striga Diado Koleda iar Brazilienii il stiu drept Papai Noel!


de la 566 Lei


Vacante de Revelion

Revelionul nu marcheaza doar inceperea urmatorului an calendaristic, ci este si un prilej de sarbatoare cand le facem urari de bine celor dragi pentru noul an ce e pe cale sa inceapa. Denumirea revelionului provine din limba franceza si se traduce ca ‚trezirea’. Grecii sarbatoresc cu o prajitura in care se pun bani iar persoana care serveste portia cu noroc si gaseste banutul va avea parte de fericire tot restul anului. Italienilor le place sa cinsteasca noul an si sa arunce cu paharul gol pe fereastra. Pentru a atrage noroc, Spaniolii mananca 12 boabe de struguri in ultimele secunde ale anului.


de la 199 €


Vacante de Relaxare

Saptamana cu ravas este prima saptamana din anul nou si reprezinta zilele importante care iti definesc urmatoarele 12 luni! Ce poate fi mai frumos decat sa iti incepi anul pe o plaja exotica, undeva departe? Alege o vacanta de relaxare si incepe anul 2022 cu dreptul!


de la 448 €

Partenerii nostri