Excursie 2 Zile Cheile Sohodolului - Podul Lui Dumnezeu
Plecari: 26.10.2024 Durata: 2 zile / 1 noapte
Reperele circuitului
- Plecari din: Bucuresti
- Plecari: 26.10.2024
- Insotitor de grup si ghizi locali
Calculeaza tarif exact (numar adulti si copii)
Itinerariu
-
ZIUA 1
Plecare ora 06:00 din Bucuresti (Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, parcarea mare) pe traseul Bucuresti - Pitesti - Ramnicu Valcea - Horezu - Targu Jiu - Baia de Arama.
- Casa Memoriala Ion Popescu-Voitesti din localitatea Voitestii din Vale. Ion Popescu Voitesti este profesorul gorjean care a condus Institutul Geologic al Romaniei in anul 1930, a pus bazele Academiei de Stiinte si a sustinut peste 140 de comunicari la congrese de geologie in tara si in strainatate. Cariera universitara a inceput-o in anul 1919, cand a fost numit profesor titular la Universitatea din Cluj si director al Muzeului de Geologie si Paleontologie atasat universitatii clujene.
- Casa Muzeu Constantin Brancusi, Hobita. Constantin Brancusi s-a nascut la Hobita in anul 1876, iar satul cu casele frumos impodobite, biserica satului, troitele si crucile inflorate, i-au fost primele repere in meseria de sculptor in lemn si mai apoi in piatra. Dupa ce absolveste Scoala de arte si meserii trecand imediat la Belle Arte din Bucuresti, va pleca in 1904 pe jos la Paris. Aici va lucra mai intai in atelierul de sculptura al renumitului Auguste Rodin, apoi pe cont propriu pentru tot restul vietii.
- Podul lui Dumnezu sau Podul de la Ponoarele s-a format in urma prabusirii tavanului unei pesteri, pod peste care trece soseaua ce leaga orasul Baia de Arama de statiunea Baile Herculane. Langa pod se gaseste pestera omonima, precum si campul de lapiezuri si lacul carstic Zaton. Conform panoului de informare, Pestera Podului este o rezervatie speologica, situata la o altitudine de 337 m si are o lungime de 734 m.
Cazare cu cina la Hotel Palace 3* sau similar in Targu Jiu.
-
ZIUA 2
Mic dejun. Vom pleca:
- Plimbare prin Cheile Sohodolului, care ofera unul dintre cele mai spectaculoase peisaje carstice din tara noastra. Zona Vaii Sohodolului este o importanta rezervatie floristica care adaposteste o mare varietate de specii de plante, unele dintre ele fiind rare. In aceasta zona, numita si Canionul din Gorj s-au filmat scene din seria cunoscuta de filme Margelatul, realizata in perioada 1980-1987. Autocarul ne va astepta la intrarea in chei, recomandam echipament sport / incaltaminte adecvata.
- Padurea Colorata (in apropiere de Polovragi) este opera de arta ce apartine lui Mihai Topescu.Trunchiurile copacilor au fost vopsite in diverse culori, astfel a luat nastere o adevarata padure-curcubeu.
- Ceramica Horezu. Un simbol dominant in pictura vaselor de Horezu este cocosul alaturi de care, insa, intalnim si alte figuri precum stele, copaci, oameni, flori, pesti, spirala dubla, linia dreapta, linia ondulata, frunza, braul, soarele, spicul, pomul vietii si coada de paun. Exista si doua culori specifice zonei: rosul si galbenul de Horezu. Vom face o oprire la unul dintre atelierele de ceramica din zona.
Plecare catre Bucuresti, sosire in jurul orei 22:00, in functie de trafic.
Informatii utile:
- Moneda: RON