Excursie 2 Zile Cetati Din Tara Dacilor
Plecari: 11.07.2025, 09.08.2025, 08.11.2025 Durata: 2 zile / 1 noapte
Reperele circuitului
- Plecari din: Bucuresti
- Plecari: 11.07.2025, 09.08.2025, 08.11.2025
- Insotitor de grup si ghizi locali
Calculeaza tarif exact (numar adulti si copii)
Itinerariu
-
ZIUA 1
Program: Plecare ora 06:00 din Bucuresti (Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, in parcarea mare) pe traseul Pitesti - Rm Valcea - Hunedoara. Vom vizita:
Sarmizegetusa Ulpia - Ruinele antice ale Ulpiei Traiana Sarmizegetusa se gasesc in comuna Sarmizegetusa (jud. Hunedoara), exact langa drumul care uneste Ardealul (Tara Hategului, orasul Hateg) de Banat (orasul Caransebes) prin pasul Poarta de Fier a Transilvaniei. Este un obiectiv turistic de maxima importanta pentru istoria stramosilor nostri daci si a inceputurilor formarii poporului roman.
Cetatea Malaiesti reprezinta primul monument medieval din Hunedoara care a fost reabilitat aproape complet dupa anul 1989. Situata pe un deal stancos, fortareata medievala a fost ridicata la sfarsitul secolului al XIV-lea, de familia de cnezi Saracin pentru a servi drept punct de aparare impotriva unor atacuri mai usoare.
Cazare cu cina la Hotel Maier 3* sau similar in Hunedoara.
-
ZIUA 2
Mic dejun.
Plecare catre Sarmizegetusa Regia - capitala statului dac, ridicata la jumatatea secolului I i.Hr. Este situata in apropierea satului actual Gradistea Muncelului (judetul Hunedoara), pe Dealul Gradistii, la circa 1.200 m altitudine. Este compusa din trei parti: asezarea civila, cu cartierele amplasate pe mai multe terase, cetatea si zona sacra. In jurul Sarmizegetusei, pe valea raului Gradistea se gaseau mai multe asezari civile si palcuri de case rasfirate intre marile cetati dacice.
Plimbare pe Cheile Oltetului. Acestea au o lungime de aproximativ 2 kilometri si separa Muntii Parang de Muntii Capatanii. Cheile, despre care se spune ca sunt cele mai inguste din Europa, serpuiesc pe langa apa cristalina a Oltetului, dand nastere unor peisaje desprinse, parca, dintr- o alta lume. Pe Cheile Oltetului au fost identificate peste 400 specii de plante, dintre care multe sunt rare, amintim: piciorul cocosului, lacramita, gusa porumbelului, panseluta de munte etc.
Plecare catre Bucuresti, sosire in jurul orei 22:00, in functie de trafic.
Informatii utile:
- Moneda: RON