RESPECTAM turistii
ZERO taxe ascunse!Toți cetățenii care intră în Tunisia trebuie să fie vaccinati si sa respecte următoarele măsuri:

 

1.  Obligativitatea efectuării unui test RT-PCR cu rezultat negativ, având un cod QR, care să nu depășească 72 de ore de la data înregistrării călătoriei. Sunt considerate vaccinate persoanele care au finalizat schema completă de vaccinare împotriva virusului SARS-Cov-2 cu cel puțin 28 de zile de la doza pentru vaccinul în doză unică Janssen (Johnson & Johnson) și cu cel puțin 14 zile de la a doua doză pentru vaccinurile care se fac în doză dublă (Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria), cu condiția prezentării unui certificat în acest sens.

Nu este acceptat testul rapid (TDR-Antigen).

*Sunt exceptați de la prezentarea unui test RT-PCR cu rezultat negativ copiii cu vârsta sub 12 ani.

 

2. Completarea de către toți pasagerii care sosesc în Tunisia a formularului-tip, disponibil pe pagina de internet https://app.e7mi.tn/travelers/add , cu obligația prezentării unui document justificativ, în format electronic sau pe hârtie.

 

Atenție! Se acceptă ca certificate doveditoare ale vaccinării si ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele ce conțin un cod QR, prezentate în limba țării unde au fost emise și în limba engleză.

Certificatului Digital COVID al UE poate fi prezentat în format digital sau pe hartie. Acesta este individual si poate fi descarcat de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro/loginLe recomandam sa-l aiba printat in cateva exemplare.

 

Pe toată durata călătoriei, se impune respectarea măsurilor de prevenție și, în special, a celor referitoare la distanțarea fizică și purtarea măștii de protecție.

 

In contextul noilor schimbari survenite pe fondul raspandirii noii tulpini “Omicron” a virusului Covid-19, in incercarea de a incetini raspandirea acestuia, oficialitatile romane au pregatit un nou set de reguli cu privire la intrarea pe teritoriul tarii noastre, atat pentru cetatenii romani, cat si pentru cei straini. Acestea vor fi valabile pe o perioada limitata, intrand in vigoare la data de 10.12.2021 (vineri) si pana pe 08.01.2022.

De retinut:

- Statele UE sunt clasificate in continuare in baza listei semafor (verde, galben, rosu)

- Statele NON-UE (terte) vor fi judecate ca un tot unitar, fara sa mai conteze statutul lor epidemiologic.

- Guvernul nostru doreste sa implementeze cat mai mult posibil, nu sa oblige, testarea inaintea intrarii in Romania.

- Testarea va fi exclusiv sub forma PCR. Nu se accepta testele antigen, rapide, etc.

 

PERSOANELE CARE SOSESC IN ROMANIA DIN STATE MEMBRE U.E.

Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile, care vin din tari “verzi, galbene si rosii” si care prezinta certificatul verde ce atesta vaccinarea sau trecerea prin boala sunt exceptate de la carantina. In cazul in care acestia nu prezinta certificatul verde intra automat in carantina la sosirea in tara pentru 14 zile. 

Persoanele nevaccinate si cele netrecute prin boala in ultimele 180 de zile:

- Daca vin din state “verzi si galbene” si prezinta PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore sunt exceptate de la carantina. Daca nu prezinta testul PCR negativ vor intra automat in carantina 14 zile

- Daca vin din tari “rosii” vor intra automat in carantina 14 zile. Daca vor prezenta un test pcr negativ, nu mai vechi de 72 de ore vor reduce perioada de carantina la 10 zile.    

 

Exceptii importante de la carantinare (valabile atat pentru state UE cat si pentru NON UE):

- copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani

- copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat inaintea imbarcarii cu cel mult 48 de ore (state NON UE) sau 72 ore (state UE)

- persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării

- persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării

- elevii/studenții, cetățeni români sau cetățenii cu domiciliul sau reședința în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România sau din afara țării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.

 

Pentru toti turistii care vor avea nevoie de testare PCR la destinatie,

Paralela 45 impreuna cu partenerii sai locali va inlesni procesul de testare.

Partenerii nostri