LiveZilla Live Help

 

Turism individual

 Perioada: 01.05 - 31.10.2017

Descriere:

Turism individual

PARGA - Vara 2017

 Perioada: 01.05 - 31.10.2017

 

Parga este o statiune completa si fascinanta. Situata pe partea vestica a Greciei la 48km distanta fata de orasul Igoumenitsa si 60 km distanta fata de statiunea Sivota, Parga intampina turistii cu peisaje exceptionale, cazari bune, mancare traditionala si plaje superbe.
Statiunea se intinde terasat pe culmea muntoasa, cu stradute inguste si intortocheate, portocali, lamai si multi maslini. Intradevar verdele predomina!
Din loc in loc taverne imbie calatorul aflat in cautarea unui festin culinar cu peste, fructe de mare, carne si nelipsitul tzatziki.

 


Magazinele de suveniruri si micile supermarket-uri potoleste „setea” de shopping a pasionatilor iar barurile si cafenelele au program prelungit in noapte pentru cei doritori de distractie.
Zona portuara a statiunii este cocheta avand o promenada lata cu cafenele si restaurante si o piateta incapatoare unde seara turistii se strang sa admire coloritul magazinelor sau micile insule aflate aproape de tarm frumos luminate.
Zona statiunii Parga se imparte in trei locuri distincte:
1. Lichnos Beach, aflat la 2 km distanta de centrul statiunii, ofera o plaja lata si nisipoasa si un hotel modern cu camere mari si spatioase.
2. Parga Beach este centrul statiunii cu zona portuara si zona de promenada cu marea parte a unitatilor de cazare si a modalitatilor de distractie.
3. Valtos Beach este o plaja lata si nisipoasa despartita de Parga Beach de catre fortareata Venetiana, principalul punct de atractie al statiunii, ce se ridica semet cu ziduri groase de aparare, turnuri de observatie si vechi turnuri incastrate in zidurile de piatra. Vizitarea fortaretei este o buna ocazie pentru a face fotografii panoramice ata cu plaja Valtos cat si cu statiunea Parga Beach si zona portuara. In zona Valtos Beach se gasesc multe hoteluri bune cu traditie si servicii excelente.
In fata statiunii exista un complex insular format din mai multe insule mici si care fac deliciul turistilor. Cea mai mare si mai impresionanta a luat denumirea micii biserici care se gaseste aici: Panagia – in traducere Fecioara Maria. La aceasta insula se poate ajunge usor cu ajutorul unui water taxi sau chiar innot, insula fiind situata la cativa zeci de metri distanta de plaja statiunii.
Celelalte insule micute, nelocuite au luat diferite denumiri, date de localnici prin prisma asemanarii cu diverse lucruri: Skordo-usturoi sau Cremidi – ceapa...
In afara plajelor prezentate anterior reamintesc o plaja mica, izolata si pietroasa Piso Krioneri unde pasionatii de snorkelig, scufundari si fauna marina se simt in largul lor. Aceasta plaja se gaseste la numai cativa zeci de metri distanta de plaja Parga Beach in directia Lichnos.
Traseul de la o plaja la alta se poate face prin plimbari placute pe stradutele pitoresti, cu ajutorul masinilor sau cu ajutorul unui water taxi, in port fiind prezente astfel de ambarcatiuni care ofera transport doritorilor.
Noptile in Parga pot fi fantastice! Zona portuara este plina de baruri aflate in cladiri la ultimul etaj al acestora oferind atat o experienta placuta, distractiva cat si o superba panorama asupra portului frumos luminat.
Atat pentru copii cat si pentru adulti, atat vara cat si iarna, Parga ramane o destinatie completa pe care sugerez sa o vizitati si sa o recomandati!

INFORMATII UTILE INAINTE DE CALATORIE:

 • Documente necesare calatoriei:  carte de identitate, sau pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. MAE recomanda cetatenilor romani care calatoresc in afara tarii sa detina, pe langa pasaport, si cartea de identitate, care contine date suplimentare de identificare.
 • Copiii au nevoie de pasaport individual.
 • Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.


OBSERVATII:

 • Pretul pachetului este exprimat in EURO/camera
 • Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile de resort din Grecia. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale
 • Descrierile hotelurilor cuprinse in acest material sunt valabile la data tiparirii ofertei; in consecinta, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru eventualele neconcordante in privinta facilitatilor hotelului sau ale camerei. Pentru acuratetea informatiei, va rugam verificati pagina de internet a hotelului ales
 • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptia hotelului, asistat de reprezentant
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare, precum si o garantie cash sau carte de credit personala (minibar/frigider, seif, prosoape la plaja, aer conditionat etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor
 • In situatia de suprarezervare (overbooking) a unui hotel, determinata de activitatea hotelierilor, inainte sau dupa inceperea calatoriei, agentia este obligata sa ofere o alta varianta de hotel in aceeasi zona sau intr-o zona cat mai apropiata, la aceeasi categorie sau de o categorie superioara fara sa modifice pretul
 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


TERMENE DE PLATA EARLYBOOKING:

 • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 60% din pretul pachetului turistic la termenul limita al pragului Early Booking aplicat la inscriere;
 • 20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.


CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI EARLYBOOKING:

 • 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face din momentul confirmarii rezervarii si pana cu 60 zile inaintea plecarii;
 • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 15 zile inaintea plecarii;
 • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 14 zile - 7 zile inaintea plecarii;
 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 7 zile inaintea plecarii.

Aceste conditii sunt standard si se pot modifica in cazul in care furnizorul de servicii la sol este un tour-operator german, care impune conditii speciale de anulare.


TERMENE DE PLATA OFERTA STANDARD:

 • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
 • 20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.


CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

 • 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
 • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
 • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 14 zile - 7 zile inaintea plecarii;
 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 6 zile inaintea plecarii.

Aceste conditii sunt standard si se pot modifica in cazul in care furnizorul de servicii la sol este un tour-operator german, care impune conditii speciale de anulare.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

                                                

 
 

 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase