Grecia, Idei de vacanta.

Laguna Balos – Un paradis in Insula Creta

Laguna Balos este parca desprinsa dintr-o poveste, unul din cele mai bune locuri din Marea Mediterana pentru inot. Situata la 45 km vest de orasul Chania si 17 km nord-vest de Kissamos, in partea de vest a Cretei, la Capul Gramvoussa, laguna este unul dintre obiectivele turistice de neratat ale insulei. Plaja din Balos este, cu siguranta, zona cea mai fotografiata din Creta, imaginea fiind preferata de toate ghidurile turistice. Nu este nici o coincidenta faptul ca Printul Charles si Printesa Diana au acostat in laguna cu multi ani in urma.
balos balos1 O O

Laguna este renumita pentru apele sale turcoaz, frumusetea natural salbatica si un peisaj exotic fascinant. Se poate ajunge aici cu masina sau cu barca. Este de preferat sa luati barca, pentru a explora laguna in toata frumusetea ei – daca sunteti norocosi puteti fi insotiti si de delfini -, drumul cu masina este destul de dificil. Balos se afla langa orasul Kastelli. Capul Gramvoussa este ideal pentru cei care isi doresc sa le fluture vantul prin plete si sa respire aer curat. Este ideal sa ajungeti aici dimineata, la prima ora, inaintea barcilor care sosesc cu turistii din Kissamos. Acele cateva ore de liniste intr-un loc “ceresc” va vor ramane in memorie pentru totdeauna.

Nisip alb, ape calde in culori exotice – de la albastru deschis la turcoaz. Marea este calda,  ideala pentru copiii mici. In multe locuri, nisipul are nuante de roz, datorita miilor de scoici pisate. Dincole de stanci, apa este mai rece si adanca, ideala pentru pasionatii de snorkeling.

Specii rare de flora si fauna se gasesc aici. Soimii Eleonora si cormoranii albi au cuib in pesterile din zona.

Speram ca v-am starnit curiozitatea de a vizita aceste frumuseti exotice din Creta. Paralela45 are chartere care pleca spre frumoasa insula greceasca in fiecare zi de marti, pana spre sfasitul lunii septembrie.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.