Grecia, Idei de vacanta.

Creta – Cand este cea mai buna perioada pentru vacanta in Creta

Creta, cunoscuta si sub numele de “Insula Miracolelor”, are 300 de zile pe an soare! Aici renumitul actor Anthony Quinn l-a intalnit pe Zorba Grecul. O insula a contrastelor, cu munti impunatori, campii fertile si vegetatie luxurianta, cu mare linistita si clima blanda.
Daca nu te-ai decis ce sa faci in aceasta vacanta, alege insula Creta. Aer proaspat, liniste, plaje naturale si drumetii la doar 26 de grade in timpul zilei.
Gasiti mai jos un calendar al temperaturilor din insula.

Ianuarie-martie. Acum este iarna si la ei! In zonele de munte ninge, iar la poale se rasfata cu temperaturi de 16 grade si minime de 8 grade. Culesul maslinelor este in plina desfasurare, cele mai multe familii mergand in livezi pentru a aduna recolta, satele de pe litoral sunt linistite, o atmosfera calma, dar tavernele si cafenelele sunt inchise. Acum este vremea ideala pentru cutreierat orasul vechi sau pentru o vizita la Palatul Knossos, primul palat al Europei. Si intrati in lumea miturilor…
ianuarie

Martie si aprilie. Aceste luni sunt inca de iarna si vremea poate fi greu de prezis. Sunt zile frumoase, dar si zile ploioase, cu maxime de 18 grade si minime de 11 grade. In aprilie, florile salbatice dau o simfonie de culori pentru iubitorii de natura. Pastele grecesc, sarbatorit in aceasta perioada, este un adevarat festin pentru localnici, dar si distractie alaturi de turisti. Acum incep sa soseasca si primele feriboturi pe insula. Iar ploile scot la lumina multe verdeturi, de aceea o horta la taverna este o binecuvantare pentru  papile. Horta este o mancare specific greceasca, legume servite reci, acoperite cu ulei de masline si lamaie.
aprilie horta

Mai si iunie.  Credem ca aceasta este cea mai buna perioada pentru a vizita Creta. Vreme buna, doar cateva zile ploioase, temperaturi ridicate de 24-28 de grade si minime de 15-18 grade, iar pentru iubitorii de innot apa este ideala, 19-22 grade. Primavara este in aer!  Nu sunt prea multi turisti, iar localnicii sunt odihniti dupa iarna si dornici de o sueta. Viata buna si fericirea cretanilor sunt contagioase! In mai se deschid si faimoasele Chei Samaria, cel mai lung defileu din Europa. Iar daca esti intr-o forma fizica buna, merita, poti admira faimoasele capre kri-kri! Iar in iunie incep si festivalurile de vara, cu spectacole locale de muzica si dans.
samaria

Iulie si august. Sezonul de vara este in toi! Este firbinte, fierbinte, fierbinte! Temperaturile sunt de 26 de grade in timpul zilei si nu cu mult mai mici in timpul noptii – in jurul valorii de 22 de grade. Apa marii este calda si buna pentru balaceala, cu 24 de grade. Nu se anunta ploi, ci doar zile insorite, dupa o alta, la fel de insorita.
creta

Septembrie si octombrie. Doua luni linistite, cu vreme buna si nu foarte fierbinte. Maximele sunt de 25 grade in luna septembrie si 23 de grade in octombrie, iar minimele de 18, respective 16 grade. Temperatura apei este perfecta la 23 de grade, pentru putinii turisti ramasi pe insula. Acum localnicii incep recolta vitei de vie si a renumitei sultanina, strugurii fara samburi din care se obtin delicioasele stafide.
Crete21 stafide

Noiembrie si decembrie. Clima este placuta, sansele de vreme buna sunt mari, dar si zilele ploioase trebuie luate in calcul. Cu maxime de 20 de grade si minime de 12 grade, este o perioada buna pentru a experimenta viata reala a insulei. Unii localnici incep in decembrie culesul maslinilor, iar mieii si porcii sunt sacrificati pentru sarbatorile de Craciun si Anul Nou.

Credem ca ati gasit aici informatii utile pentru a va decide cand sa mergeti in vacanta in Creta. Iar Paralela45 are oferte care sigur va vor face sa alegeti aceasta insula, drept destinatia de vacanta in aceasta vara.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.