Idei de vacanta.

Marea Bariera de Corali

Vazuta ca una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii, Marea Bariera de Corali  este cel mai frumos ornament al Terrei – un adevarat giuvaier de culoarea albastrului turcoaz, albului imaculat si multiple nuante de indigo.
Pentru un vizitator, reciful este o lume fascinanta si pasnica insa in spatele tabloului peisagistic grandios se duce o lupta continua – o veritabila lupta pentru hrana si spatiu vital , lupta continua ce sa da intre supravietuitoarele ce domina acest taram.
Unde albastrul armonios al apelor oceanice  se pierde in zare spre seninul cerului se imbina armonios , natura, cel mai mandru si recunoscut architect, a sculptat in splendoarea sa, un uimitor sistem unic de viata .
Un paradis vazut de vizitatori ca o adevarata “padure tropicala a oceanului”, Marea Bariera de Corali  reprezinta unul dintre cele mai mari, puternice si mai bine integrate ecosisteme ale lumii.

MBC (2)

Cat de mare este Marea Bariera de Corali?
De impresionante dimensiuni, Marea Bariera de Corali, are o suprafata de 345.000 kmp fiind recunoscuta nu numai pentru frumusetea aparte cat si pentru faptul ca reprezinta cea mai mare structura din lume construita de organism vii. Aceasta are peste 900 de insule iar ca dimensiuni se apreciaza ca este cat jumatate din suprafata Texasului.

Cate specii traiesc in Marea Bariera de Corali?
Alte fiinte adaptate la viata dintre corali sunt buretii, melcii, castravetii de mare, crevetii, scoicile, meduzele si numeroasele specii de pesti.   Prin imprejurimi misuna si balene, delfini, delfini bruni, rechini, saptesprezece specii de sarpe si sase specii de broasca testoasa. Mai mult de 1.500 de specii de peste domina acest segment iar aproximativ 10% din specii sunt specifice doar acestei zone.MBC (9)

Ce ameninta Marea Bariera de Corali?
In perimetru de ansamblu si linii mari, stim cum se dezvolta recifele, ce animale populeaza acest mediu, care sunt pradatorii care sunt cei pradati si cum functioneaza per ansmablu acest ecosistem impresionant, din pacate insa incepand sa si constientizam extrema fragilitate si pericolele care il pandesc si il pot distruge.
Aceasta bariera poate face fata furtunilor, valurilor usriase insa presiunile asupra unui singur element pot avea efecte dezastruoae asupra ansamblului. In secolul XXI pericolele ce pandesc ecosistemele naturale, sunt induse de activitatea omului modern, nicidecum de natura, din fericire in ultimii pescuitul si turismul din aceasta zona fiind foarte bine constrolate

Cand este cea mai buna perioada pentru a merge la Marea Bariera de Corali?
Un alt atuu de care aceasta zona dispune, este climatul placut pe tot parcursul anului acest lucru facand din Marea Bariera de Corali o destinatie turistica populara, cu peste doua milioane de vizitatori in fiecare an.

NHP-ANT004759A

Nici un cuvant nu poate descrie cu adevarat frumusetea inegalabila si trairile din acest areal deoarece aceasta lume tacuta, Marea Bariera de Corali ascunde mii de bijuterii naturale ce niciodata nu vor putea fi egalate.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.