Am fost acolo, Daniela Dumitrica, Franta, Idei de vacanta.

Coasta de Azur

De ceva timp imi doream sa ajung pe Coasta de Azur. Acum stiu ca oricine ar trebui sa ajunga cel putin o data aici, fie si numai pentru celebritatea acestui loc.

Un lucru este cert: aceasta experienta trebuie traita, mai devreme sau mai tarziu, de catre orice turist pasionat de inedit, natura si spectacole urbane.

Pe Coasta de Azur o sa gasesti un peisaj care te inspira si care iti trezeste toate simturile: mirosul de lavanda, orasele medievale si, mai presus de toate, gustul mancarii si al vinului din aceasta parte a sudului Frantei.

Riviera Franceza este locul perfect pentru o vacanta asa cum scrie lacarte.. Nisa, Monaco, Cannessunt trei destinatii pentru turistii care doresc sa se relaxeze, sa se distreze si sa se bucure de tot ce le poate oferi ospitalitatea franceza.

Nisa imparte atmosfera de oras modern cu aceea de statiune turistica. Orasul nu este nici pe departe o statiune exclusive pentru miliardari, hotelurile de doua stele, berariile si terasele accesibile sunt disponibile la tot pasul.

Centrul de atractie al orasului il reprezinta Promenade de Anglais, strada care se extinde de-a lungul falezei.

Orasul este o statiune extrem de populara si mereu aglomerata.

Nu pleca fara sa vizitezi portul, centrul vechi al orasului, ruinele orasului roman Cemenelum, Muzeul Matisse, Palatul Lascaris, precum si Muzeul de Arta Moderna si Contemporana.

La 60 Km de frontiera italiana, se afla poate cel mai cunoscut oras din aceasta parte a Frantei: Cannes. Se spune, ca nu exista personalitate de la Hollywood care sa nu ii fi calcat pragul, datorita Festivalului anual de Film, celebru in intreaga lume.

Cannesstraluceste prin bogatie si lux, fiind locul ideal pentru a petrece o vacanta  inedita.

Celebrul bulevard Croisette aduna in timpul anului turisti de trei ori mai numerosi decat populatia orasului, fiind ghidul care conduce spre principalele atractii turistice.

Vara, o modalitate inedita de a descoperii orasul este cu trenuletul turistic, care pleaca din ora in ora de langa Palais de Festivals si va duce in cele mai fierbinti puncte ale orasului.

Daca ajungi pe Coasta de Azur, trebuie sa incluzi in itinerariu macar o zi de plimbare prin Monte Carlo.

Sunt cateva locuri pe care n-ar trebui sa le ratati atunci cand vizitati Monte Carlo. In primul rand Palatul Principelui, iar foarte aprope de el se afla Gradina Exotica, Casinoul, portul, Catedrala, Aquariumul si Muzeul Oceanografic.

Mai sunt si alte locuri de vizitat, insa cel mai frumos e sa te pierzi pe stradute si sa observi tot ce se intampla in jurul tau.

Marturisesc ca nu ma incanta sa merg de doua ori in acelasi loc. Vreau sa experimentez, sa vad noutati, obiceiuri si mentalitati diferite, dar Coasta de Azur e altceva. Am sa revin cu placere!

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.