Am fost acolo, Coasta Amalfitana, Corina Enache, Idei de vacanta.

Coasta Amalfitana, locul care trebuie vazut cel putin o data in viata!

Coasta Amalfitana reuneste o gama de orase, speciale in felul lor: Sorrento, Positano, Amalfi, Ravello  si vis-a-vis de continent cele 2 insule renumite Capri “Insula viselor“ si Ischia “insula izvoarelor termale“. Sorrento, principalul punct de atractie situat la sud de orasul  Napoli este  zona in care s-a nascut trendul “la dolce vita“,  trend care parca se pastreaza si acum, desi zona  acum este un furnicar de turisti.
Am aterizat la Napoli si am facut un tur de oras in care am vazut Catedrala,  Biserica Sf Francesco di Paula, Piata Primariei  si Castelul construit de familia Anjou. Din Napoli unde si acum pe ici pe colo se vad celebrele rufe puse la uscat pe funii cu scripeti ne-am indreptat spre punctul de atractie al vulcanului Vezuviu. Experienta este interesanta pentru ca te duc cu niste masini speciale ca de armata pana la baza zonei de urcare catre crater. De acolo esti pe cont propriu si urci in ritmul tau. Unele cu pantofi sport normal ca au urcat mai repede, altele cu tocuri au abandonat experienta  si s-au intors la baza. Cert este ca trebuie sa fii imbracat si incaltat corespunzator urcarii si sa ai o sticla cu apa plata la tine. Urcarea nu este o problema, o poti face in maxim 30 -40 minute. Craterul este spectaculos si se poate vizita aproape de jur imprejur. Aceasta excursie in mod normal este combinata cu Pompeii- celebrul sit arheologic,  dar noi nu am avut timp  de a doua parte asa ca vom reveni…
Piata Tasso, locul de referinta al orasului Sorrento  este spectaculoasa: peisaje deosebite, cladiri care pastreaza patina timpului, strazi largi, inguste, unele pietruite, altele betonate, magazine cu vitrine speciale, restaurante, pizzerii,  cafenele, gelaterii, cofetarii, anticariate, magazine cu suveniruri, magazine cu produse pe baza de lamai, miere, produse din lana, ceramica Casola si celebrele magazine de posete si pantofi  in fata carora “cedezi“.
La plaja , din piata Tasso se poate ajunge cu liftul si costa  1 euro pe sens / persoana. Daca nu vrei sa platesti incepi coborarea cu care te descurci dar urcarea.
O alta excursie “must see“ este Coasta Amalfitana cu celebrele localitati – Amalfi, Positano, Ravello. Nu se poate descrie cat este de frumoasa si spectaculoasa, cu toata cladirile cocotate pe stanci, cu drumul ingust si serpuit care te tine in tensiune, cu copacii care parca cad peste tine, cu magazinele, monumentele , terasele incropite ad-hoc in orice  spatiu plat.
Capri “insula de vis“  asa cum este denumita te incanta cu vegetatia luxurianta, gradinile vilei San Michele, gradinile Augustus… Tot aici  se afla celebra fabrica de parfumuri – creme si diverse produse cosmetice Carthusia in care se folosesc florile si fructele care cresc pe insula. In Capri parca timpul sta in loc. Nu iti vine sa mai pleci. Este o zona care te relaxeaza si  te incanta.
     
Ischia – insula izvoarelor termale. Foarte mare parte a hotelurilor si atractiilor din insula sunt concentrate in zona nord vestica si nord estica a insulei care trebuie vizitata pentru ca este foarte pitoreasca “tipic italiana”. Jacqueline Kennedy, Alberto Moravia, Pablo Neruba, Viconti, Chaplin, Goethe  sunt cateva nume de rezonanta care au vizitat insula. Si aici gasesti tipica pizza facuta la cuptor cu lemne, miere, lichior, marmelada, biscuiti, paste,  produse cosmetice naturale.
Vizitati Coasta Amalfitana si nu veti regreta!

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.