Grecia, Idei de vacanta.

Zakynthos – insula grotelor albastre

O combinatie unica de plaje mici, golfuri si golfulete, peisaj montan cu stanci abrupte si pesteri misterioase compun decorul impresionant din Zakynthos. Toate aceste, impreuna cu un patrimoniu cultural bogat, un oras pitoresc cu case traditionale, Zakynthos promite momente incantatoare pentru toate gusturile!

Blue Caves. Pesterile albastre sunt una dintre atractiile cele mai impresionante din Zakynthos. Pesterile au fost descoperite in 1987 de catre Antonio Komouto si sunt situate in partea de nprd-est a insulei, aproape de Capul Skinari. Este bine sa ajungeti aici la orele diminetii, deoarece atunci lumina soarelui creeaza cele mai spectaculoase jocuri de culori impreuna cu apa marii si stancile pesterilor.

IMG_0193

Keri Caves. Pesterile (grotele) Keri se afla in partea de sud-vest a insulei Zakynthos, in peninsula Keri. Impresioneaza prin niste arcade de piatra, sapate de apa, prin care soarele creaza jocuri minunate de culori si lumini, diferite de la o perioada a zile la alta. Aceste grote sunt accesibile doar cu barca.

IMG_1200

Rocile Mizithres. Numite Mica si Marea Mizithra, cele doua roci nascute din apa sarata a marii pot fi admirate din locul cel mai inalt al zonei Keri.

Mizithres_Rocks,_Keri,_Zakynthos,_Greece_02

Epava de la Navagio. In anul 1980, vasul de contrabanda Panagiotis a naufragiat la Navagio. Motorul i-a fost avariat intr-o furtuna, vasul s-a lovit de stanci si a esuat pe frumoasa plaja. La Navagio nu se poate ajunge decat de pe mare si, de aceea, ar fi bine sa faceti o croaziera pentru a admira faimoasa epava.

navagio

Broscutele Caretta. Considerate simbol al insulei, broastele vin anual in apele putin adanci si pe plajele insulei Zakynthos pentru a depune oua. Nu trebuie sa ratati plimbarea cu barcile cu fund de sticla, pentru a putea admira broscutele de aproape.

caretta

Toate aceste frumuseti le puteti admira daca rezervati de la Paralela 45 o vacanta in Zakynthos. Profitati de reducerile Early Booking de pana la 15%.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.