Idei de vacanta.

Vacanta Peru – Pe urmele incasilor

Peru, leagan al civilizatiei incase, este o tara situata in vestul Americii de Sud, aceasta reprezentand a treia tara ca dimensiune din America de sud. Peru reprezinta o tara a contrastelor ce denota diversitate din toate punctele de vedere: cultura, traditii, populatie, a mediului geographic si architectonic dar si a limbilor vorbite.

Acest imperiu cultural este atat de darnic atunci cand vorbim despre obiectivele turistice incat este foarte greu sa iti dai seama si sa te decizi ce ti-ar placea sa vezi sau ce iti place cel mai mult.

Diversitatea geografica este data de legendara jungla amazoniana, lacul sacru Titicaca, fascinatia muntilor Anzi  sau Insula Taquile (unde, daca vrei sa ajungi in mijlocul acesteia, trebuie sa urci 600 de trepte insa cand vei ajunge acolo si vei admira cele mai frumoase privelisti asupra cadrului natural iti vei da seama ca cele 600 de trepte nu au fost chiar foarte multe. Colca Canyon, o alta reprezentatie geografica,  este de doua ori mai adanc decat Grand Canyon din SUA, acesta avand o impresionanta adancime de 4200 m.

In prezent acest tinut binecuvantat de atatea bogatii isi are capitala la Lima – capitala numita si oras al regilor – oras care te intampina de asemenea cu o multitudine de elemente arhitecturale, cartiere boeme, toate completate de atmosfera ei unica. In Lima ai posibilitatea sa faci si plaja, sa faci surfing sau sa zbori cu parapanta. Locuri ideale pentru cumparaturi sunt cartierele San Isidro sau Barranca.

Lima nu a fost dintotdeauna capitala acestui loc. Capitala Imperiului Incas a fost Cuzco – un oras ce continua sa impresioneze si care continua sa fie unul dintre cele mai frumoase asezari din Peru. Ce putini stiu, este faptul ca aceasta asezare a fost construita de acelasi Pachacuti , care a ridicat si vestitul Machu Pichu.

In Cuzco putem admira Palatul Amaru Cancha dar si centrul exact al vechiului imperiu reprezentat prin Plaza de Armas – piata principala, pietruita cu un amestec din scoici, nisip, pietre si bucati de argint.  Pentru a-i vizita toate obiectivele turistice si pentru a descoperi cu adevarat cultura acestui loc este nevoie de aproximativ 3 zile.

Machu Pichu, o adevarata emblema pentru Peru,  este recunoscuta ca fiind una din cele 7 minuni noi ale lumii, impreuna cu Taj Mahal (India), Petra (Iordania),  Marele Zid Cinezesc, Colosseumul (Italia), Taj Mahal (India), Petra (Iordania), Christ Redeemer (Brazilia) şi Chichen Itza (Mexic).

Uimitor la acest oras construit de copiii soarelui este faptul ca cele 140 de constructii sunt facute fara mortar sau ciment. Cum au putut fi construite toate acestea in conditiile in care imbinarea este atat de buna incat nici macar o coala de hartie nu poti introduce intre ele?  Cum au putut fi realizate toate acele blocuri de piatra? Nu stiu…  Insa grandoarea de care dau dovada ma duc cu gandul ca acest oras pierdut a fost construit de alte entitati.  Cele mai impresionante edificii arheologice sunt cele inchinate in cinstea zeitei supreme ale incasilor ( Templul Soarelui, Templul celor trei ferestre, Intihuatana).

O alta atractie turistica si nu stiintifica o reprezinta misterul desenelor de la Nazca. Sunt atat de multe de spus si scris despre aceasta enigma incat as putea sa scriu un intreg articol.

Aici in desertul de la Nazca, pe o suprafa de 500 kmp, este ascunsa una din marile taine ale omenirii: forme gigantice (plante, figuri geometrice, animale) fiind vazute doar de la mari inaltimi. Zeci de cercetatori au incercat descifrarea acestora si modul lor de realizare. Se ia in calcul chiar si idea cum ca aceste perfecte curbe au fost facute de extraterestrii. Povesti sau realitate?

Cat costa o excursie in Peru?

Tarifele pentru un astfel de circuit variaza intre 2600 si 3800 euro/ persoana / circuit cu regim de demipensiune. Totul depinde de complexitatea unui astfel de program si, bineinteles, de agentia de unde il achizitionati dar si regimul de stele la care va cazati. Circuitele pe aceasta destinatie sunt tematice: “ Circuit pe urmele incasilor” – Paralela45 sau “Comorile Americii de Sud – Include Peru, Argentina, si Bolivia” – Paralela45.

Cand poti sa calatorest in Peru?

Perioada optima pentru calatorie este data de lunile secetoase: iunie-iulie-august, atunci cand se poate face plaja, se poate urca pe munte cu mare usurinta iar soarele dezmiarda fetele calatorilor. Din noiembrie pana in martie ploile frecvente impiedica drumetiile pe munte  si, in general, activitatea turistica.

Ce iti poti cumpara?

Pe langa faptul ca din Peru pleci cu o multime de amintiri, ca si obiecte specifice pe care le poti cumpara  sunt bijuteriile din argint – bijuterii realizate dupa modelele celor pe care le purtau incasii, brosele prieteniei – confectionate din lana in culori specifice si despre care se spune ca cei ce le vor purta vor fi mereu inconjurati de prieteni.

Gastronomia! Ce sa mananci?

Sa mentionez mai bine prima data ce sa bei. Este o vorba despre Chicha. Aceasta este o bautura traditionala  seculara si este preparata din porumb. O alta bautura apreciata de turisti este pisco – un aperitiv preparat in oale de lut.

Bucataria traditionala nu poate lipsi din acest articol. Gastronomia locala e una dintre cele mai variate din lume.  Peru dispune de atat de multe retete culinare incat in fiecare zi poti incerca altceva.  Nu putem inchide domeniul deliciilor culinara fara sa va spun ca mancarea traditionala numarul unu in Peru este  Ceviche.  Cheviche este atat de importanta pentru aceasta tara incat i s-a dedicat o zi nationala.  Cel mai recunoscut fel de mancare Peruvian  este facut din fasii de peste marinat in suc de lamaie, gustul fiind imbogatit de abundenta usturoiului, piperului si a cepei.   In functie de restaurantul la care serviti pranzul, nota finala de persoana variaza in jurul sumei de 20 dolari.

Indiferent de cum veti alege sa va petreceti vacanta, veti remarca magia si misterul detinute iar granita dintre realitate si legenda ti se va parea aproape invizibila atunci vei calatori in Peru.

Peru, leagan al civilizatiei incase este o tara situata in vestul Americii de Sud, aceasta reprezentand a treia tara ca dimensiune din America de sud. Peru reprezinta o tara a contrastelor ce denota diverisitate din toate punctele de vedere: cultura, traditii, populatie, a mediului geographic si architectonic dar si a limbilor vorbite.

Acest imperiu cultural este atat de darnic atunci cand vorbim despre obiectivele turistice incat este foarte greu sa iti dai seama si sa te decizi ce ti-ar placea sa vezi sau ce iti place cel mai mult.

Diversitatea geografica este data legendara jungle amazoniana, lacul sacru Titicaca, fascinatia muntilor Anzi sau Insula Taquile (unde daca vrei sa ajungi in mijlocul acesteia trebuie sa urci 600 de trepte insa cand vei ajunge acolo si vei admira cele mai frumoase privelisti asupra cadrului natural iti vei da seama ca cele 600 de trepte nu au fost chiar foarte multe. Colca Canyon, o alta reprezentatie geografica, este de doua ori mai adanc decat Grand Canyon din SUA , acesta avand o impresionanta adancime de 4200 m.

In prezent acest tinut binecuvantat de atatea bogatii isi are capitala la Lima – capitala numita si oras al regilor – oras care te intampina de asemenea cu o multitudine de elemente arhitecturale, cartiere boeme toate completate de atmosfera ei unica. In Lima ai posibilitatea sa faci si plaja, sa faci surfing sau sa zbori cu parapanta. Locuri ideale pentru cumparaturi sunt cartierele San Isidro sau Barranca.

Lima nu a fost din totdeauna capitala acestui loc. Capitala Imperiului Incas a fost Cuzco – un oras ce continua sa impresioneze si care continua sa fie unul dintre cele mai frumoase asezari din Peru. Ce putini stiu, este faptul ca aceasta asezare a fost construita de acelasi Pachacuti , care a ridicat si vestitul Machu Pichu.

In Cuzco putem admira Palatal Amaru Cancha dar si centrul exact al vechiului imperiu reprezentat prin Plaza de Armas – piata principal pietruita cu un amestec din scoici, nisip, pietre si bucati de argint. Pentru a-I vizita toate obiectivele turistice si pentru a descoperi cu adevarat cultura acestui loc este nevoie de aproximativ 3 zile.

Machu Pichu o adevarata emblema pentru Peru este recunoscuta ca fiind una din cele 7 minuni noi ale lumii, impreuna cu Taj Mahal (India), Petra (Iordania), Marele Zid Cinezesc, Colosseumul (Italia), Taj Mahal (India), Petra (Iordania), Christ Redeemer (Brazilia) şi Chichen Itza (Mexic).

Uimitor la acest oras construit de copiii soarelui este faptul ca cele 140 de constructii sunt facute fara mortar sau ciment. Cum au putut fi construite toate acestea in conditiile in care imbinarea este atat de buna incat nici macar o coala de hartie nu poti introduce intre ele? Cum au putut fi realizate toate acele blocuri de piatra? Nu stiu.. Insa grandoarea de care dau dovada ma duc cu gandul ca acet oras pierdut a fost construit de alte entitati. Cele mai impresionante edificii arheologice sunt cele inchinate in cinstea zeitei supreme ale incasilor ( Templul Soarelui. Templul celor trei ferestre, Intihuatana).

O alta atractie turistica si nu stiintifica o reprezinta misterul desenelor de la Nazca. Sunt atat de multe de spus si scris despre aceasta enigma incat as putea sa scriu un intreg articol.

Aici in desertul de la Nazca, pe o suprafa de 500 kmp este ascunsa una din marile taine ale omenirii: forme gigantice (plante, figure geometrice, animale) fiind vazute doar de la mari inaltimi. Zeci de cercetatori au incercat descifrarea acestora si modul lor de realizare. Se ia in calcul chiar si idea cum ca aceste perfecte curbe au fost facute de extraterestrii. Povesti sau realitate?

Cat costa o excursie in Peru?

Tarifele pentru un astfel de circuit variaza intre 2600 euro si 3800/ persoana / circuit cu regim de demipensiune . Totul depinde de complexitatea unui astfel de program si bineinteles de agentia de unde il achizitionati dar si regimul de stele la care va cazati. Circuitele pe aceasta destinatie sunt tematice: “ Circuit pe urmele incasilor” – Paralela45 sau “Comorile Americii de Sud – Include Peru, Argentina, si Bolivia” – Paralela45

Cand poti sa calatorest in Peru?

Perioada optima pentru calatorie este data de lunile secetoase: iunie-iulie-august, atunci cand se poate face plaja, se poate urca pe munte cu mare usurinta iar soarele dezmiarda fetele calatorilor. Din noiembrie pana in martie ploile frecvente impiedica drumetiile pe munte si in general activitatea turistica.

Ce iti poti cumpara?

Pe langa faptul ca din Peru pleci cu o multime de amintiri, ca si obiecte specifice pe care le poti cumpara sunt bijuteriile din argint – bijuterii realizate dupa modelele celor pe care le purtau incasii, brosele prieteniei – confectionate din lana in culori specifice si despre care se spune ca cei ce le vor purta vor fi mereu inconjurati de prieteni.

Gastronomia! Ce sa mananci?

Sa mentionez mai bine prima data ce sa bei. Este o vorba despre Chicha. Aceasta este o bautura traditionala secular si este preparata din porumb. O alta bautura apreciata de turisti este pisco – un aperitiv preparat in oale de lut.

Bucataria traditionala nu poate lipsi din acest articol. Gastronomia locala e una dintre cele mai variate din lume. Peru dispune de atat de multe retete culinare incat in fiecare zi poti incerca altceva. Nu putem inchide domeniul deliciilor culinara fara sa va spun ca mancarea traditional numarul unu in Peru este Ceviche. Cheviche este atat de importanta pentru aceasta tara incat I s-a dedicate o zi nationala. Cel mai recunoscut fel de mancare Peruvian este facut din fasii de peste marinat in suc de lamiae, gustul diind imbogatit de abundenta usturoiului, piperului si a cepei. In functie de restaurantul la care serviti pranzul, nota finala de persoana variaza in jurul sumei de 20 dolari.

Indiferent de cum veti alege sa va petreceti vacanta, veti remarca magia si misterul detinute iar granita dintre realitate si legend ti se va parea aproape invizibila atunci vei calatori in Peru.

Peru, leagan al civilizatiei incase este o tara situata in vestul Americii de Sud, aceasta reprezentand a treia tara ca dimensiune din America de sud. Peru reprezinta o tara a contrastelor ce denota diverisitate din toate punctele de vedere: cultura, traditii, populatie, a mediului geographic si architectonic dar si a limbilor vorbite.

Acest imperiu cultural este atat de darnic atunci cand vorbim despre obiectivele turistice incat este foarte greu sa iti dai seama si sa te decizi ce ti-ar placea sa vezi sau ce iti place cel mai mult.

Diversitatea geografica este data legendara jungle amazoniana, lacul sacru Titicaca, fascinatia muntilor Anzi  sau Insula Taquile (unde daca vrei sa ajungi in mijlocul acesteia trebuie sa urci 600 de trepte insa cand vei ajunge acolo si vei admira cele mai frumoase privelisti asupra cadrului natural iti vei da seama ca cele 600 de trepte nu au fost chiar foarte multe. Colca Canyon, o alta reprezentatie geografica,  este de doua ori mai adanc decat Grand Canyon din SUA , acesta avand o impresionanta adancime de 4200 m.

In prezent acest tinut binecuvantat de atatea bogatii isi are capitala la Lima – capitala numita si oras al regilor – oras care te intampina de asemenea cu o multitudine de elemente arhitecturale, cartiere boeme toate completate de atmosfera ei unica. In Lima ai posibilitatea sa faci si plaja, sa faci surfing sau sa zbori cu parapanta. Locuri ideale pentru cumparaturi sunt cartierele San Isidro sau Barranca.

Lima nu a fost din totdeauna capitala acestui loc. Capitala Imperiului Incas a fost Cuzco – un oras ce continua sa impresioneze si care continua sa fie unul dintre cele mai frumoase asezari din Peru. Ce putini stiu, este faptul ca aceasta asezare a fost construita de acelasi Pachacuti , care a ridicat si vestitul Machu Pichu.

In Cuzco putem admira Palatal Amaru Cancha dar si centrul exact al vechiului imperiu reprezentat prin Plaza de Armas – piata principal pietruita cu un amestec din scoici, nisip, pietre si bucati de argint.  Pentru a-I vizita toate obiectivele turistice si pentru a descoperi cu adevarat cultura acestui loc este nevoie de aproximativ 3 zile.

Machu Pichu o adevarata emblema pentru Peru  este recunoscuta ca fiind una din cele 7 minuni noi ale lumii, impreuna cu Taj Mahal (India), Petra (Iordania),  Marele Zid Cinezesc, Colosseumul (Italia), Taj Mahal (India), Petra (Iordania), Christ Redeemer (Brazilia) şi Chichen Itza (Mexic).

Uimitor la acest oras construit de copiii soarelui este faptul ca cele 140 de constructii sunt facute fara mortar sau ciment. Cum au putut fi construite toate acestea in conditiile in care imbinarea este atat de buna incat nici macar o coala de hartie nu poti introduce intre ele?  Cum au putut fi realizate toate acele blocuri de piatra? Nu stiu.. Insa grandoarea de care dau dovada ma duc cu gandul ca acet oras pierdut a fost construit de alte entitati.  Cele mai impresionante edificii arheologice sunt cele inchinate in cinstea zeitei supreme ale incasilor ( Templul Soarelui. Templul celor trei ferestre, Intihuatana).

O alta atractie turistica si nu stiintifica o reprezinta misterul desenelor de la Nazca. Sunt atat de multe de spus si scris despre aceasta enigma incat as putea sa scriu un intreg articol.

Aici in desertul de la Nazca, pe o suprafa de 500 kmp este ascunsa una din marile taine ale omenirii: forme gigantice (plante, figure geometrice, animale) fiind vazute doar de la mari inaltimi. Zeci de cercetatori au incercat descifrarea acestora si modul lor de realizare. Se ia in calcul chiar si idea cum ca aceste perfecte curbe au fost facute de extraterestrii. Povesti sau realitate?

Cat costa o excursie in Peru?

Tarifele pentru un astfel de circuit variaza intre 2600 euro si 3800/ persoana / circuit cu regim de demipensiune . Totul depinde de complexitatea unui astfel de program si bineinteles de agentia de unde il achizitionati dar si regimul de stele la care va cazati. Circuitele pe aceasta destinatie sunt tematice: “ Circuit pe urmele incasilor” – Paralela45 sau “Comorile Americii de Sud – Include Peru, Argentina, si Bolivia” – Paralela45

Cand poti sa calatorest in Peru?

Perioada optima pentru calatorie este data de lunile secetoase: iunie-iulie-august, atunci cand se poate face plaja, se poate urca pe munte cu mare usurinta iar soarele dezmiarda fetele calatorilor. Din noiembrie pana in martie ploile frecvente impiedica drumetiile pe munte  si in general activitatea turistica.

Ce iti poti cumpara?

Pe langa faptul ca din Peru pleci cu o multime de amintiri, ca si obiecte specifice pe care le poti cumpara  sunt bijuteriile din argint – bijuterii realizate dupa modelele celor pe care le purtau incasii, brosele prieteniei – confectionate din lana in culori specifice si despre care se spune ca cei ce le vor purta vor fi mereu inconjurati de prieteni.

Gastronomia! Ce sa mananci?

Sa mentionez mai bine prima data ce sa bei. Este o vorba despre Chicha. Aceasta este o bautura traditionala  secular si este preparata din porumb. O alta bautura apreciata de turisti este pisco – un aperitiv preparat in oale de lut.

Bucataria traditionala nu poate lipsi din acest articol. Gastronomia locala e una dintre cele mai variate din lume.  Peru dispune de atat de multe retete culinare incat in fiecare zi poti incerca altceva.  Nu putem inchide domeniul deliciilor culinara fara sa va spun ca mancarea traditional numarul unu in Peru este  Ceviche.  Cheviche este atat de importanta pentru aceasta tara incat I s-a dedicate o zi nationala.  Cel mai recunoscut fel de mancare Peruvian  este facut din fasii de peste marinat in suc de lamiae, gustul diind imbogatit de abundenta usturoiului, piperului si a cepei.   In functie de restaurantul la care serviti pranzul, nota finala de persoana variaza in jurul sumei de 20 dolari.

Indiferent de cum veti alege sa va petreceti vacanta, veti remarca magia si misterul detinute iar granita dintre realitate si legend ti se va parea aproape invizibila atunci vei calatori in Peru.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.