Grecia, Idei de vacanta.

Vacanta in SKIATHOS

SKIATHOS este cea mai apropiata insula din Sporadele de Nord de continent si  se gaseste la aproximativ doua ore si jumatate de mers cu ferryboat-ul de orasul port Volos, al 3lea ca marime si importanta din Grecia.

O insula mica la prima vedere, doar 50 kmp, dar frumoasa si atractiva din toate punctele de vedere, care te cucereste imediat ce ai ajuns pe ea.

Skiathos este considerata insula cu cele mai multe plaje de nisip din Grecia, detine peste  60 de astfel de plaje, cunoscute, (cine n-a auzit de celebra Koukounaries ?!)  sau mai putin cunoscute cum sunt : Tsougria, Aselinos, Megali Ammos, Mandraki, Lalaria (o minunatie de plaja situata in nordul insulei la care se ajunge doar cu barca, dar care n-ar trebui  ratata) si multe altele.

Skiathos este o insula cautata cu predilectie pentru plaja, mare, soare si multa distractie. Insa nici amatorii de istorie, cultura, religie nu se plictisesc aici. Pot descoperi si vizita cateva locuri cum ar fi : Kastro – ruinele vechiului oras medieval (fosta capitala, construita in sec XIV), Manastirea Evanghelistria (”Buna Vestire”) – aici s-a creat si ridicat pentru prima data primul drapel oficial al Greciei in 1807, biserica Ag. Nikolaos si turnul cu ceas de unde se deschide o panorama superba asupra orasului, manastirea Panaghia Kounistra, casa memoriala A. Papadiamantis – scriitor de marca al literaturii grecesti moderne, vechiul si noul port delimitat de mica peninsula Bourtzi etc.

In insula se gasesc  hoteluri, studiouri si apartamente pentru toate gusturile si buzunarele,  insa nu si pentru amatorii de all inclusive. In aceasta insula, functioneaza mai putin acest sistem. De altfel ar fi si pacat … de ce sa pierzi farmecul unei mese intr-o taverna din port sau pe o plaja la malul marii, pe acorduri de bouzouki, savurand specialitatile traditionale grecesti ? Orasul este intesat de terase, taverne, restaurante, magazine, cladiri albe ce confera toate o frumusete aparte orasului. Iar pe amatorii de distractie si viata de noapte, Skiathosul ii rasplateste din plin. Se mandreste cu un numar impresionanat de baruri, cluburi si discoteci, cu muzici de tot felul, astfel ca distractia este garantata pana tarziu in noapte.

Skiathos este o insula potrivita pentru toate varstele si gusturile, pentru cupluri sau familii cu copii, pentru  cei care cauta linistea sau din contra, agitatia.

Va recomand s-o descoperiti !

[nggallery id=37]

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.