Idei de vacanta, Mauritius.

Vacanta in Mauritius

Mauritius – un vis devenit realitate

Mauritius reprezinta destinatia ideala atat pentru cei care vor sa isi petreaca luna de miere intr-un cadru feeric cat si pentru cei care doresc sa aiba parte de un concediu caracterizat de relaxare si rasfat. Nu multi dintre noi cunosc aceasta destinatie si mai ales faptul ca Mauritius este un cufar de bijuterii naturale – lagune superbe, ape turcoaz, fauna si flora diversificate, muntii vulcanici, nisipul ce parca ascunde praf de aur,  lista putand continua catre infinit.

Avand o forma triunghiulara, Mauritius, nestemata a Oceanului Indian, este localizata in sud-vestul acestuia, detinand aproximativ 300 km de plaja, frumoasele tarmuri fiind protejate de renumitele si impresionantele recife de corali. Grandoarea recifelor de corali nu numai ca vine sa completeze un paradis subacvatic dar se prezinta si ca adevarati ostasi ce protejeaza apele de rechini si insula de valuri inalte, ce ar putea deranja linistea acestui loc.

Tarifele pentru Mauritius variaza in functie de ceea ce includ pachetele turistice dar si de agentiile de unde le achizitionati. Preturile pentru aceasta empirica destinatie pot fi evaluate intre 2500 si 5000 euro, de obicei aceasta vacanta fiind vanduta sub forma de pachet (transport cu avionul, transfer de la aeroport, cazare). Tarifele pentru Mauritius nu sunt deloc mici, uneori depasind si pragul de 5000, dar ce mai conteaza atunci cand iti petreci vacanta in paradisul zeilor si al ingerilor?! Nimic nu se va compara cu trairile consumate intr-un cadru atat de feeric, precum cel din Mauritius.

Un concediu in Mauritius este perfect pentru cei care vor sa faca scufundari deoarece incantarea va atinge cote maxime atunci cand veti inota pe langa recifele de corali, numeroasele specii de pesti, dar mai ales cand veti inota direct cu blanzii si iubitorii delfini. Delfinii sunt cele mai blande mamifere iar din categoria lucrurilor de facut macar o data in viata, inotul cu delfinii se afla in topul primelor lucruri.

O vacanta in Mauritius este potrivita si pentru cei ce iubesc sporturile precum: sky-diving, sport-land, wind surfing, ski nautic, parasailing sau golful – amprenta a britanicilor veniti in acest loc.

Clima in Mauritius este tropicala, prezentand temperaturi optime pentru dezvoltarea unei vegetatii luxuriante si nu in ultimul rand pentru dezvoltarea activitatilor turistice pe tot parcursul anului. Ce este inseamna de fapt iarna in Mauritius? Fulgi de nea.. cu siguranta nu, deoarece in decursul zilei temperaturile variaza intre 25 si 28 grade iar seara temperaturile medii sunt de aproximativ 18 grade! PERFECT!

Pasarea Dodo, reprezentativa pentru Mauritius, a nascut de-a lungul timpului multiple povesti cu privire la disparitia ei de pe insula. Unii localnici povestesc cum ca aceasta pasare a ajuns pe masa de bucate olandezilor, altii sustin ca aceasta oricum era pe cale de disparitie la venirea olandezilor pe insula, insa cea mai plauzibila varianta ar fi aceea ca disparitia acestei specii a fost pecetluita de aparitia porcilor domestici  care, lasati liberi prin padure, au distrus habitatul pasarilor.

Din pacate aceasta pasare nu mai poate fi vazuta decat in Muzeul din Oxford sau din  Mauritius iar pentru cei ce nu ajung in nici una dintre locatii, o pot admira in renumitul si comicul film animat “Ice age”.

In zona vestica a insulei exista Rezervatia Casela pe care nu trebuie sa o ocoliti daca veti ajunge in Mauritius. Aici, insa veti avea nevoie de incaltari comode si nu in ultimul rand de creme cu protectie solara. Acest colt de rai este populat de splendide specii de fauna si flora, acestea fiind de pe toate continentele Batranului Pamant – orhidee langa palmieri, cangurii pitici albinosi, caprioarele si leii – lucru datorat si multiculturalitatii insulei.

Rezervatia Casela este potrivita si pentru familiile cu copii, acestia putandu-se bucura de multiple posibilitati de distractie, in functie de perioade beneficiind si de mici reduceri.

Partea de nord a insulei este dedicata celor care doresc sa isi incante papilele gustative cu deliciile traditionale ale acestuit loc dar si de variatele arome aduse de emigrantii veniti din toata lumea, de-a lungul istoriei tumultoase. Ajungand aici nici incantarea vizuala nu va fi omisa deoarece vesela coloristica a tesaturilor traditionale si a peisajului vor intregi o plimbare ce nu va fi uitata prea curand.

Un concediu in Mauritius nu trebuie sa excluda partea sudica a insulei deoarece aici veti intalni o multime de elemente ce vor veni in completarea notei de excelenta a vacantei petrecute aici.

In aceasta zona sudica recifele de corali lipsesc cu desavarsire; lucru ce determina ca intensitatea si inaltimea valurilor sa fie mai mari decat in celelalte zone din Mauritius. Tot aici veti intalni si vechiul Village Souillac, un fost sat de pescari care acum este recunoscut pentru intinsele culturi de trestie de zahar. In apropierea satului Souillac veti putea intalni magnificele stanci Gris – Gris pe care le puteti surprinde in cateva poze superbe.

Port Louis, orasul capitala reprezinta un important port la Oceanul Indian pentru turisti; acesta reprezentand un loc perfect pentru shopping etichetat insa si de posibilitatile diversificate de servire a mesei si a distractiilor. De aici puteti porni de asemenea catre moderna expozitie L’aventure du Sucre, situata intr-o fosta fabrica de zahar;  aici avand posibilitatea de a cunoaste un strop din ceea ce inseamna produsul in sine dar si istoria acestuia. Pe langa aceste optiuni, poate cel mai interesant lucru care se poate face in Port Louis este plimbarea cu renumitele barci cu podea de sticla pentru a admira si mai indeaproape viata marina.

In inima Vaii Charamel, exista Rhumerie de Charamel, unde puteti cunoaste indeaproape procesele de preparare a romului iar partea cea mai buna este ca va puteti bucura de degustarea celor mai rafinate arome de rom. Exista tururi ghidate pe parcursul carora veti cunoaste toate procesele de preparare.

Laguna albastra, un alt tablou peisagistic ce efectiv iti taie respiratia…Loc al superlativelor si al fantasticului, Laguna Albastra este o rezervatie marina localizata in sud. Un alt atuu al acestei regiuni sudice il reprezinta Stanca Plangatoare, aceasta venind sa completeze fabulosul sudic. De ce aceasta denumire? Pentru ca zilnic valurile puternice se izbesc de tarm, creand impresia ca aceasta roca plange.

Este incredibil cum un loc atat de mic poate include atat de multe: nisipul fin si perlat ce imbraca plajele, valurile line ce dezmiarda tarmurile, sclipitorul soare ce vegheaza infatigabil asupra acestui paradis terestru, cocotierii si palmierii ce strajuiesc zonele adiacente plajelor si, nu in ultimul rand, muntii vulcanici voalati de tropicala vegetatie.

Indiferent cum vei alege sa iti petreci vacanta in Mauritius, frumusetea peisagistica si contrastul multicultural iti vor ramane cu siguranta gravate in minte si suflet.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.