Idei de vacanta.

Vacanta in Kenya – o poveste de succes repetata in 2014 !

Charter Kenya 2014 – Partea I

Cand pleci din Bucuresti de la 1-2 grade cu ceata si ajungi la 31-33 grade, senzatia este ca ai pacalit iarna.  Nu ca te-ai bucura de faptul ca in tara este frig ci de faptul ca tie iti este cald si bine; stiu individualist…

Zborul charter Kenya de anul acesta a fost pus perfect, cu plecare noaptea astfel incat sa prinzi o zi plina in Kenya. Am aterizat la 10:30 pe aeroportul din Mombasa, aeroportul fiind de marimea celui de la Baneasa, poate un pic mai mare.

[singlepic id=1022 w=200 h=200 float=left]  Transferul de la aeronava s-a facut in stilul kenian, adica pe pista intre doua linii de demarcatie galbene. Oameni relaxati, zambitori, serviabili si cu doua viteze : Incet si incetisor sau cum spun ei „Pole, pole”

Sigurul moment neplacut a fost cand pe aeroport ne-am deschis telefoanele si am primit instant un sms de la MAE prin care ne recomanda sa evitam calatoriile in Kenya …. Da , de parca ne-am fi imbarcat spre Romania imediat.

Cuvintele de ordine pentru aceasta excursie au fost SIGURANTA SI BUNA DISPOZITIE. Fiecare lucru si orice actiune am avut in program au fost executate avand in prim plan aceste lucruri.

Partenerii locali au facut tot ce au putut ca sa ne simtim in siguranta si totodata sa ne bucuram 100% de aceasta excursie. De la aeroport am trimis bagajele la hotelul de pe plaja si noi ne-am luat bocceluta in bat si ne-am urcat in masinile de safari care ne-au condus la Parcul National.

Populatia locala este in marea ei majoritate crestina dar sunt si foarte multi musulmani si hindusi. Soferul ne-a fost si un ghid foarte bun, numele lui crestin fiind David, raspunzandu-ne la toate intrebarile pe care le-am avut despre cultura, tara, polulatie, economie, nivel de trai si sa stiti ca nu au fost putine.

Dupa un drum de cca 3-4 h am ajuns la intrarea in parcul Tsavo Est, cel mai mare parc din Kenya – 13,747km patrati. Trebuie sa recunosc ca asteptarile mele au fost un pic cam ca la zoo :  in partea stanga vedeti leul, in dreapta elefantul, pe mijloc antilopa si asa mai departe…. Animalele traiesc libere pe suprafete mari si carnivorele se hranesc doar daca vaneaza…. deci de aici si posibilitatea de a fi vazute este mica . Aici tehnica a fost de partea noastra si anume, toate masinile au avut statii radio de mare putere si soferii se anuntau intre ei daca vedeau un animal din „ big 5” : leul, elefantul, bivolii, rinocerul si ghepardul. Rinocerul nu are cum sa fie vazut in rezervatie deoarece este pe cale de disparitie si ultimele cca 1.500 de exemplare a fost mutate intr-un parc controlat foarte strict pentru a fi protejat si pazit de braconieri. Parcul National este pazit de paza armata, asa numitii Ranger.

Am intrat in parc si prin fata ochilor au inceput sa ne treaca tot felul de animale si de pasari: soimi, bivoli, gazele, leoaice cu pui , elefanti, turme de elefanti, girafe , struti si chiar m-am simtit ca la zoo doar ca distanta era mult mai mare intre noi si animale si ele erau libere si noi stateam in cusca/masini. Deja a doua zi ajunsesem sa spunem , iar gazele, struti,elefanti si sa mergem mai departe cautand alte specii de animale sau pasari .

Baieti destepti si de la Marketing clar, cei care administreaza parcul au facut din loc in loc niste gropi in pamant ca sa se adape animalele astfel incat vizitatorii sa le poata vedea in locuri cat de cat fixe si la o distanta mica de cca 50-60m de drumurile care strabat parcul. In sezonul ploios apa nu este o problema pentru animale dar in sezonul secetos animalele se aduna la aceste adapatoare si astfel poti sa le vezi in toata spledoarea lor.

In fiecare zi se fac doua reprize de Safari, dimineata si seara, de cate 2-3h fiecare. Dimineata insemana de fapt plecare la ora 6:30 deoarece animalele sa hranesc dimineata pe racoare, vorba cantecului….

Stiu, destul de neplacut daca ai dori sa te odihnesti si sa iti bei cafeau pe terasa pana pe la ora 9-10 dar din pacate animalele nu au fost acolo la dispozitia noastra ci noi am fost acolo ca sa le vedem asa ca am facut sacrificii.

[nggallery id=45]

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.