Idei de vacanta, Spania.

Vacanta in Barcelona – Ghid de Calatorie

Vacanta in Barcelona – incantare la fiecare pas

Impresii din Barcelona?! Sunt atat de multe si atat de minunate incat nici daca as aduna cele mai frumose cuvinte nu as putea exprima exact ceea ce Barcelona poate oferi oaspetilor sai.

Sagrada Familia, impozanta emblema a orasului… La Rambla, atat de cunoscuta pentru pofta ei de viata… Casa Batlló, atat de atipica dar totusi atat de perfecta… Parcul Guell, renumit pentru trio-ul gaudian “oameni-plante-animale” Toate acestea alaturi de alte  obiective precum: Barri Gothic,  Arcul de Triumf, Manastirea Montserrat sau feericele fantani cantatoare,  formeaza esenta orasului ce straluceste in aceeasi masura, zi si noapte.

Barcelona inseamna Gaudi.. iar.. Gaudi inseamna Barcelona! Sunt doua elemente inseparabile deoarece de indata ce spui Barcelona, renumita arhitectura gaudiana  iti apare la fiecare pas. Totul fiind completat de veselia oamenilor predominanta in acest frumos oras.

Odata ce ai ajuns in centrul orasului, veti intalni nu numai magnifica si mirobolanta Sagrada Familia ci si alte atractii turistice pline de culoare si veselie: Parcul Guell, impresionanta Casa Batlló, Casa Milla ce isi intampina oaspetii cu o atmosfera chic si o serie de muzee si obiective ce vin sa completeze cunostintele culturale ale acestui loc.

Poate nu toata lumea ce ajunge in fata renumitei Sagrada Familia va fi dispusa sa faca “wow”. Suntem diferiti , privim din perspective diferite lucrurile insa personal pot spune ca aceasta mi-a fost reactia cand indreptandu-ma catre catedrala cu pasi marunti si repezi  i-am zarit primele detalii arhitecturale.

Prin fatada uluitoare, Casa Batlló atrage milioane de turisti anual. De indata ce incepi sa admiri designe-ul atat de indraznet, incepi sa te consideri intr-un film de-al lui Tom Burton, insa singurul lucru care te dermina sa te indoiesti este faptul ca Johnny Deep este de negasit. Aici fiecare camera, fereastra sau perete este caracterizata prin unicitate.

Magia culorilor pastelate si stralucirea stilului gaudian sunt reprezentative pentru Parcul Guell, parc care de asemenea reprezinta unul din principalele obiective turistice din Barcelona.

Catre lumea utopica a parcului exista doua intrari, ambele desprinse parca din povestile si povestirile bunicilor. De indata ce faci primii pasi, desenele delicate si sofisticate vin spre incantarea turistului iar elementele mozaicale te trimit cu gandul la pielea unei soparle.

O noua dimineata, o noua posibilitate de a cunoaste inca o surpriza pregatita de faimoasa si incantatoarea Barcelona. Obiective precum Fortareata Montjuic de unde poti admira o frumoasa panorama a orasului, Muzeul de ciocolata – loc in care ochii iti stralucesc asemenea unui copil inca de cand treci pragul muzeului, Parcul Ciutadella care te incanta prin coloristica naturala, toate acestea si multe altele pot umple zilele petrecute in Barcelona cu bucurie dar mai ales cu dorinta de reveni.

Hmmm… Mancarea din Barcelona? Dupa o zi in care ratacesti  printre ingustele stradute, in care admiri obiectivele urmand cu sfintenie traiectoria geometrica a drumurilor turistice,  seara  este o incantare sa stai la terasa pe renumitul bulevard Rambla si sa iti incanti papilele gustative cu faimoasa mancare din Barcelona “tapas” (gustare )  sau “paella cu fructe de mare”.  Nici paharele pline cu renumita Sangria sau bautura sofisticata “Cava” nu trebuie sa lipseasca din meniurile servite la restaurantele din Barcelona.

Oricat de multe impresii din Barcelona am asculta, oricat de mult am citi din ghiduri si oricat de multe poze am vedea, sentimentul pe care il ai ajungand acolo este unic, deoarece nimic nu se compara cu sentimentele si placerile traite in acet  oras.

Avem nevoie de povesti.. Avem nevoie de oameni calzi … Avem nevoie de amintiri frumoase care sa echilibreze cotidianul!

Toate acestea pot fi intalnite intr-o vacanta in Barcelona, un oras care de fiecare data ne va trezi in suflet dorinta de reintoarcere, dorinta de a evada mereu  intr-un loc in care legatura dintre arta si frumos va fi mereu prezenta deoarece daca spui Barcelona, spui culoare, gratie si prestigiu.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.