Alin Burcea, Am fost acolo, Idei de vacanta, Italia.

Turneul Marco Polo P45: Sardinia, invitatie pentru turistii romani

Orice tour-operator serios trebuie sa gaseasca, in fiecare an, noi destinatii pentru turistii din tara sa. Paralela45 a respectat intotdeauna acest principiu, si, in fiecare an, se organizeaza o echipa ” Marco Polo”, de cunoastere si… recunoastere.
Una din tintele noastre din acest an a fost Sardinia. In ultimii 2 ani, spre surprinderea noastra, am inceput sa fim intrebati din ce in ce mai mult despre Sardinia. Spun ” spre surprinderea noastra”, pentru ca Sardinia este cunoscuta ca si insula cu hoteluri de lux.
De fapt, daca ar fi sa facem o analiza intre cele 2 mari insule ale Italiei, Sicilia si Sardinia, ele sunt produse turistice totalmente diferite.
Sicilia detine circa 40% din monumentele si obiectivele istorice antice ale Italiei. Am intalnit pe insulele eoliene, intamplator, nefiind marcate, in vechea cetate, un mic teatru antic si 40 de sarcofage incredibile. Ce sa mai spun despre Agrigento, despre Siracuza, sau atat de cunoscutul teatru greco- roman de la Taormina, de unde poti admira vulcanul Etna, daca nu vrei sa mergi sa il vizitezi.
Ei bine, in Sardinia nu exista asemenea atractii. Sarzii au dezvoltat insa o alta strategie pentru turism (parca i- ar fi invatat dna Udrea!! a fost o gluma, evident!). Marea majoritate a acestor hoteluri sunt de 4 si 5 stele- de fapt, unele dintre cele mai celebre hoteluri de 5 stele din Europa.
La Cala di Volpe vin toate celebritatile lumi, de la Madonna la Abramovici, totul este, evident, foarte scump! Spre surprinderea noastra, verificand rezervarile (nu nominal, nu iti da nimeni o asemenea informatie, sunt de o discretie exagerata!),, am aflat ca au fost in vara anului 2012 un numar de 84 de romani, si in luna mai, o tanara familie din Brasov si-a sarbatorit casatoria impreuna cu 50 de invitati! ( e bine ca exista si oameni bogati si discreti in Romania, m-am saturat de ” becalisme” televizate, cum nu va imaginati!).
In Sardinia, suprafetele detinute de hoteluri, in general, se masoara in hectare. Hotel Forte Village, din Santa Margherita, detine 7 hectare, si aproape totul se desfasoara la umbra copacilor.
Am gasit, tot in Santa Margherita, un Club de Golf, cu 30 de hectare de teren, unde avem pachete de 900 de euro pe saptamana, avion, casa, masa si..golf! ( surprinzator de ieftin!)
Am vizitat Hotel- Park Arbatax, care este un Parc in toata regula, cu gradina zoologica, pe unde te poti plimba cu masinutele lor electrice. Au aici niste vile de o frumusete si mai ales ..delicatete, daca se poate spune asa, cum rar am mai vazut.
In Sardinia nu se foloseste inox, nu PVC, totul este numai lemn si piatra. Bungallowurile sau vilele sint din piatra, lemn, totul trebuie sa fie cat mai natural.
Am vizitat si Hotel Club Pitrizza ( Pietricica), unde toate vilele par desprinse din ” Aventuri in epoca de piatra”! Vilele sunt toate imbracate in piatra, au fiecare piscina, evident, cu fata catre mare!
Despre mare, ce sa va spun? Nu degeaba se numeste Costa Smeralda ( Coasta de Smarald). Apa este extrem de limpede, si incepe de la o culoare albastru- alb, extrem de deschis, pana la un bleu- ciel, cum rar am vazut!
Pentru cei care iubesc sa vada lucruru inedite, le recomand sa mearga la Hotel- Restaurantul Su Gologone! Este in mijlocul insulei, un mic han acum 40 de ani, astazi unul dintre cele mai faimoase, daca nu cel mai faimos restaurant din insula. Seamana putin cu Coliba Haiducilor, cu miel la protap, cu ferma proprie de animale, se maninca totul proaspat si..special!
La Su Gologone vin in fiecare an artisti, exista cursuri de arta, de pictura, se lucreaza tesatorie, exista magazinase cu asemenea lucruri. Fiecare lucru, obiect, tablou, sculptura, are istoria lui.
Se organizeaza cursuri de ..bucatareala, inveti cum se face painea, inveti sa gatesti, se fac degustari de vinuri, este cu totul ..altceva! Puteti petrece aici 3-4 zile, daca doriti sa vedeti cu adevarat ceva frumos si special!

Vestea cea buna este ca, datorita contractului incheiat cu Meridiana Fly, din martie 2012 vom avea zbor direct, Bucuresti- Olbia!
Sunt motive de bucurie, pentru agentiile de turism si turisti! Sardinia este acum… la picioarele noastre!

[nggallery id=14]

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.