Redescopera Romania.

Topuri ciudate! Cimitirul Vesel din Sapanta ocupa locul III in topul celor mai frumoase cimitire din lume

Ieri va prezentam topul realizat de Lonely Planet, unul dintre cele mai puternice ghiduri turistice din lume, care plasa Romania pe locul al noualea in lume ca destinatie pentru 2015. Astazi, va prezentam un top, putin ciudat pentru unii. Revista Travel&Leisure a realizat un top al celor mai frumoase cimitire din lume.

Pasionatii  de calatorii se informeaza de pe siteuri specializate sau ghiduri turistice, iar pasionatii de calatorii nonconformiste au o sursa de inspiratie – cemeterytravel.com, blogul lui Loren Rhoads. Loren este una din persoanele care sufera de tatofilie, un sindrom  care consta in fascinatia fata de moarte si cimitire. Pasionata de vizitarea cimitirelor in vacanta, Loren marturiseste ca acest lucru o ajuta sa inteleaga mai bine valorile comunitatii, devenind mai conectata cu trecutul, oamenii si viata lor.

Multe dintre cimitirele incluse in topul Travel&Laisure sunt recunoscute drept atractii turistice internationale. Cel mai bun exemplu este cimitirul Pere Lachaise din Paris, care atrage anual prin frumusetea, aerul misterios si criptele decorate artistic peste un million si jumatate de turisti.

In fruntea clasamentului se afla Cimitirul Waverly, Australia, urmat de Okunoin din Japonia, unde o atractie spectaculoasa este mausoleul luminat de 10000 de felinate al lui Kobo-Daishi, fondatorul budismului shingon. Crucile de lemn albastre si picturile naive dau cimitirului un aspect vesel, iar poemele sumbre dar amuzante sunt atributele care situeaza Cimitirul Vesel din Sapanta pe locul III. Locul al patrulea este ocupat de Cimitirul National Fort Rosecrans din San Diego, iar Cimitirul Panteon Antiguo din Mexic ocupa locul cinci. Aici, in fiecare an pe 1 si 2 noiembrie, oamenii decoreaza mormintele cu galbenele mexicane, figurine, candele si alimente si ii sarbatoresc pe cei dragi trecuti in nefiinta pe ritmuri de mariachi.

In  2012 publicatia franceza L’Express a realizat un top al celor mai frumoase 10 locuri de veci de pe glob, iar Romania a ocupat prima pozitie in clasament, tot cu Cimitirul din Sapanta, despre care autorii au spus ca este cel mai colorat din lume. Iar in 2013, materialul si fotografiile reporterilor  de la Daily News  au fost apreciate de cititori din intreaga lume. “Moartea nu este intotdeauna la fel de sumbra pe cat pare. Cel putin nu la Sapanta”, nota autorul articolului.

Romania este cunoscuta in lume! Si nu numai datorita imaginii lui Dracula, ci si crucilor colorate de la Sapanta.

Topul Travel&Leisure:
1. Cimitirul Waverly, Australia
2. Cimitirul Okunoin, Japonia
3. Cimitirul Vesel de la Sapanta, Romania
4. Cimitirul Naţional Fort Rosecrans, San Diego
5.  Cimitirul Panteon Antiguo, Mexic
6. Cimitirul Highgate, Marea Britanie
7. Cimitirul Neptune Memorial Reef, Florida
8. Cimitirul Mount Royal, Canada
9. Cimitirul Islamic, Austria
10. Cimitirul Pere Lachaise, Franta
11. Cimitirul Green-Wood, Brooklyn, SUA
12. Cimitirul Maqbaratol Shoara, Iran
13. Cimitirul Punta Arenas, Chile
14. Cimitirul South Park Street, India
15. Cimitirul Recoleta, Argentina
16. Cimitirul Mount Auburn, Cambridge, SUA
17. Cimitirul Evreiesc, Cehia
18. Cimitirul Bonaventure, Georgia
19. Cimitirul Hollywood Forever, California
20. Cimitirul Monumental Milan, Italia

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.