Am fost acolo, Andreea Burche, Grecia, Idei de vacanta.

Thassos, Halkidiki si Paralia Katerini

 

Cel mai reusit Info-Tour pe care am fost pana acum..

In perioada 27.04-02.05.2011, mi-am petrecut timpul in Grecia si anume Thassos, Halkidiki si Paralia, intr-un info-tour impreuna cu colegii mei . Spun „petrecut” deoarece m-am simtit ca intr-o mini vacanta placuta si plina de aerosoli.

Asa cum m-am astepta de la aceasta destinatie ca va fi frumos asa am si primit .

Insula Thassos a fost preferata mea. Este o destinatie ideala pentru cei care apreciaza peisajele stancoase grecesti, dar cu plaje frumoase si nisipoase, apa limpede de culoarea verzuie – turquise, padurile de pin in amestec cu livezile mari de arbori de maslini si pajisti mari de maci. Toate acestea fac un tablou foarte colorat si frumos si placut privirii.

Se pot face excursii de o zi sau jumatate de zi  pe drumurile serpuite din acest peisaj care coboara la plaje virgine nepopulate unde turistii se pot imbaia in marea verzuie cu plaje de nisip auriu si  fin.

Thassos-ul este o insula usor accesibila, aproape de continent, de unde se pot face usor excursii optionale in restul regiunilor de importanta turistica din Grecia. Fiindca insula este departe de aglomeratie; se pot combina bine un sejur placut de odihna cu excursii culturale atat pe insula cat si pe continet.

Am fost impresionata de hotelurile si de serviciile acestora de aici, sunt toate bune, marea majoritate sunt hoteluri de peste 3*,4*. Aici am vizitat hoteluri de la 3* la 5*, sunt hoteluri pentru toate categoriile de persoane si toate pretentiile. Turistii care nu au pretentii foarte mari sau un buget mai redus recomand hoteluri de 3* stele precum Ioanis Golden Beach, Korina  sau Louloudis ,  pentru ce-i mai pretentiosi cele de 5* Alexandra Golden, Royal Paradise (hotel nou),Ilio Mare, chiar si cele de 4* care sunt hoteluri foarte bune si la tarife accesibile, Alexandra Beach si Blue Dream Palace.

Hotelul meu preferat este Ilio Mare 5*, cu plaja foarte frumoasa, aici exista un bar frumos in alb si turquoise cu paturi cu baldachin, totul se imbina frumos  in culorile alb-albastru si cu nisipul fin deschis la culoare si cu marea verzuie.

Camerele sunt spatioase si frumoase, cu mobilier modern, nou, iar restaurantul are terasa cu vedere la mare, mancare foarte buna.

In ziua urmatoare am parasit insula Thassos, am plecat spre Halkidiki , unde am vizitat  bratele peninsulei.

Kassandra este cel mai popular brat si cel mai locuit, este cunoscut pentru plajele sale de nisip si stancoase, prin padurile intinse, este aproape de Salonic, dar mie mi-a placut mai mult bratul Sithonia. Sithonia este bratul din centru, este mai nou dar si imbinat cu vechi. Plajele de aici de la hoteluri mi-au placut mai mult si de asemnea si hotelurile.

Hotelul meu preferat este Anthemus – este cel mai frumos hotel in care ne-am cazat. Plin de gradini frumoase si alei serpuite, plaja cu nisip fin, restaurant foarte frumos aproape de mare are si un bar langa plaja cu muzica live. Tot aici cei mai curajosi dintre noi s-au „balacit” doar cu picioarele in apa marii.

Dintre hotelurile cpe care le-am vizitat in Halkidiki mi-au placut in special cele de 4 *, care dupa parerea mea se incadreaza foarte bine in raportul calitate/pret, cateva dintre acestea sunt: Akrathos, Blue Dolphin ,Village Mare, Lagomandra (nou), Simantro Beach, Portes Palace.

Pentru turistii fara prea multe pretentii, dar care doresc sa-si petreaca sejurul intr-un hotel cu gradini frumoase si plaja fina cu nisp, pot alege dintre hotelurile de 3 stele, dintre care mie mi-au placut: Philoxenia Bungalows, Gerakina si Porfi Beach. Ultimul are gradini f. frumoase cu palmieri, flori colorate si cladiri albe, aceasta imbinare de nuante este placuta la privire, mi s-a parut cel mai frumos hotel de 3 stele.

Ultima destinatie pe care am vizitat-o a fost Paralia.

Paralia este o statiune foarte animata, plina de viata, de taverne, restaurante, discoteci, iar pentru pasionatii de shopping este foarte potrivita, aici gasisndu-se multe magazine aproape de plaja, fiind unele langa altele, pe o distanta de cativa km.

As recomanda aceasta statiune tinerilor, dornici de distractie si fara prea multe pretentii, fiind o statiune mai galagioasa si activa, plina de viata.

Plajele se disting prin nisipul auriu  si apele limpezi.

Hotelurile de aici sunt mici si primitoare, familiale, prietenoase. Majoritatea sunt stil vila, cu studiouri, camere nu foarte mari, dar curate cu chicinete si personal primitor.

Printre cele care mi-au placut se numara: Vila Star 3*, recomandata si pentru familii, Vila San Giorgio 3*, Olga, Honorata 3*.

Dintre toate acestea daca ar fi sa-mi aleg un sejur l-as combina astfel: cazare la Ilio Mare in Thassos, excursii optionale in Salonic si Meteora, probabil si altele, iar shopping in Paralia.

 

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.