Stiati ca....

Scaunele auto pentru copii sunt obligatorii si in Romania!

Calatoria cu masina cu cei mici poate fi o adevarata provocare pentru orice parinte. Dar sa privim si partea frumoasa a lucrurilor. Petreceti mai mult timp impreuna. Cum weekend-urile din luna septembrie se anunta destul de frumoase, un drum pana pe Valea Prahovei este bine venit.

Trebuie sa stiti ca incepand cu 28 septembrie 2014 intra in vigoare prevederile Ordonantei de Urgenta 21 din 2014, care modifica Codul Rutier. Pe langa amenzi si puncte de penalizare, Ordonanta prevede obligativitatea scaunului de masina pentru copii.

Scaunele auto pentru copii nu sunt un moft, ci obiecte menite sa le protejeze viata. Avand in vedere numarul crescut al accidentelor auto din ultimii ani. Parintii decid in astfel de situatii ca siguranta copiilor este pe primul loc, de aceea este recomandata folosirea unui scaun auto pentru cei mici. Iar parintii-soferi care au in masina un copil cu varsta de pana la trei ani trebuie sa-si achizitioneze neaparat un scaun auto omologat. Asta pentru a nu fi sanctionati cu trei puncte de penalizare. In Germania, de exemplu, toti copiii sub 12 ani sau care au sub 150 cm, trebuie sa stea in scaune auto, iar in Marea Britanie copiii  sub 3 ani. In legislatia europeana, scaunele auto fac parte din categoria sistemelor de siguranta pentru copii. Iar aceste prevederi vor trebui respectate si de noi, romanii.

scaun-auto-chicco-neptun-lifestyle

Atunci cand cumparati un scaun auto pentru copii, trebuie sa tineti cont de inaltimea, varsta si greutatea copilului. De asemenea, pentru a fi conforme cu legislatia europeana in domeniu, scaunele auto trebuie sa aiba inscriptionat pe eticheta standardul ECE R 44/2004.

Pentru ca stim ca si pentru voi siguranta este intotdeauna pe primul loc, va recomandam ca inainte de a pleca la drum sa faceti o vizita in magazinele CHICCO.RO. Scaunele auto Chicco sunt realizate conform normelor europene, adaptabile pentru diferite etape si… foarte confortabile pentru micutii vostri!
Iar vacanta dumneavoastra cumparata de la Paralela 45 va fi in siguranta cu scaunele auto Chicco.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.