Am fost acolo, Idei de vacanta, Miruna Stefan, Spania.

Savoare de Andaluzia

Andaluzia este o provincie încărcată cu multă istorie amestecând tradiții arabe și spaniole. Principalele mari orașe sunt Sevilla – capitala regiunii, Malaga, Cordoba, Granada și Almeria dar tot în Andaluzia se afla și alte orășele care atrag o mulțime de turiști precum Marbella, Ronda, Cadiz, Antequerra și altele. Pe lângă locurile superbe pline de istorie și tradiție, Andaluzia beneficiază și de o mare diversitate a reliefului, de la plajele cu nisip fin de pe Costa del Sol,bine cunoscute în jurul lumii, la munții Sierra Nevada cu cel mai înalt vârf Mulhacen cu 3479 m.
În orașul Fuengirola se simte cel mai bine farmecul andaluzian. Tot aici vei găsi o mulțime de terenuri pentru sport, plaje lungi de calitate, zone istorice și clădiri magnifice. Destinația a reușit să păstreze vechi artefacte din perioadele romană și arabă, precum băi tradiționale romane, câteva ziduri de apărare și rămășițele unor castele arabe. O vacanță în  Fuengirola înseamnă multe activități, așa că trebuie să fii pregătit pentru voie bună și distracții la superlativ.
Istorie și culoare
Fostul sat de pescari Torremolinos este una dintre cele mai vizitate stațiuni din Costa del Sol și bijuteria istorică a acestei regiuni. Zona păstrează o mulțime de monumente ale unor timpuri străvechi, artefacte uitate de vreme, castele și turnuri de veghe, și obiceiuri culturale colorate. De asemenea, în fiecare sezon estival Torremolinos se umple de turiști, atraș de tradițiile și evenimentele culturale.
Marbella, cea mai luxoasa statiune de pe coasta, poate fi recunoscuta imediat dupa reprezentantele de Bentley, Masseratti si Rolls-Royce, precum si dupa show-room-urile de ambarcatiuni. Cele mai elegante hoteluri si case sunt in zona exclusivista denumita Golden Mile, iar cele mai scumpe magazine si restaurante pe strazile de langa port, in zona cunoscuta sub numele de Puerto Banus.
Pe partea cealalta a autostrazii, vizavi de Golden Mile, sunt numai terenuri de golf si vile. Printre ele, palatul printului Alsaud al Arabiei Saudite, o copie mai mica a Casei Albe din Washington. Cand printul vine la Marbella, toata lumea este fericita. Pentru ca suita lui numara cateva sute de persoane, care sunt cazate in hotelurile din statiune, iar cheltuielile zilnice se ridica la circa 100.000 de euro.
Ceea ce ii atrage pe straini pe Costa del Sol sunt clima foarte blanda si preturile relativ mici. Majoritatea hotelurilor functioneaza tot timpul anului, fiind inchise doar in decembrie-ianuarie, perioada cand temperatura este in medie de 10-15 grade.
Nu doar clima ii determina pe turisti sa vina in vacanta pe Costa del Sol, ci si posibilitatea de a face si altceva decat plaja in minunata regiune Andalucia. O excursie de o zi la Granada costa 77 de euro cu pranz inclus si merita sa va treziti la 6 dimineata pentru a vedea senzationalele gradini si palate de la Alhambra, construite la 1600, dar si pesterile de pe dealurile din apropiere, unde locuiau odinioara tiganii. Tot atat costa o excursie la Sevilla, unde veti vizita catedrala Giralda, a treia ca marime din Europa, Piata Spaniei si parcul Maria Louisa. Se mai organizeaza excursii la Ronda, Cordoba, Malaga si Tanger. Nu trebuie sa ratati insa o croaziera pe mare: din portul Benalmadena, pentru doua ore de hranit delfinii, platiti 25 de euro.
           

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.