Am fost acolo, Cristina Gavra, Grecia, Idei de vacanta.

Santorini, un loc magic

Santorini este taramul de unde porneste mitul Atlantidei. Peisajul uimitor, „ciudateniile” mediului natural, arhitectura neobisnuita si monumentele minunate din Santorini, marea de un albastru smarald, cerul limpede, toate confirma unicitatea acestei superbe insule. Desprinsa in timp dintr-un vulcan ea ofera turistilor munte si mare, alb si albastru, biserici ortodoxe dar si traditii.
Santorini este un loc magic ce combina cu stil plaje spectaculoase, peisaje de vis, orase antice, restaurante extraordinare si un vulcan… inca activ, ascuns in mare, iar in fiecare an in 17 Septembrie se sarbatoreste ziua vulcanului printr-un spectaculos joc de artificii si voie buna pe toata insula. Renumita pentru apusurile de o splendoare rara, mai ales din minunatul si traditionalul orasel Oia, este de neratat o plimbare cu catamaranul si apusul vazut de pe acesta. Este magic!
De asemenea, pentru splendoarea privelistii si a oraselelor traditionale aflate pe stanci, trebuiesc amintite si capitalala insulei, Fira, care ofera cazari de exceptie, cat si Firostefani si Imerovigli! Pe parte opusa a insulei, faimoasa pentru plaja superba ce se aliniaza de-a lungul sau este satul Kamari. Promenada satului gazduieste numeroase hoteluri, restaurante, taverne si magazine ce ofera panorame de vis ale marii. Satul este cu adevarat fermecator datorita caselor sale traditionale din piatra, creand o vedere spectaculoasa mai ales pe timp de noapte, cand stanca de pe plaja straluceste in intuneric.
Plaja Kamari este premiata cu steagul albastru si acoperita de nisip negru, plaja este dominata de prezenta stancii Mesa Vouno ce tasnete chiar din apele marii. Este scaldata de ape cristaline albastre ce se adancesc destul de rapid si brusc de la mal si dotata cu sezlonguri, umbrele si centre de inchiriere echipament pentru sporturi nautice, inclusiv scuba diving. Plaja este ideala pentru impatimitii sporturilor nautice; este prevazuta cu restaurante, beach baruri si magazine. In continuarea acesteia se afla satul Perissa cu o plaja renumita, Plaja Perissa (plaja neagra) – una dintre cele mai apreciate plaje din Santorini, care se bucura de distinctia steagul albastru. Mai sunt multe de spus si multe locuri de vizitat de mare importanta, insa, este o destinatie care nu poate fi etalata prin cuvinte, este un „must” macar odata in viata!
   

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.