Idei de vacanta, Tunisia.

Ruinele din Carthage – o calatorie in timp

Weekendul trecut, inainte de a ajunge in faimosul Sidi Bou Said, am pasit inapoi cu cateva mii de ani, in Carthage, mai exact. Desi fondat in anul 814 de catre fenicieni, numele orasului semnifica total opusul: “orasul nou”. Fost oras in nordul Africii, astazi suburbie luxoasa a capitalei, Carthage este, dupa parerea mea, locul perfect pentru a locui in Tunisia. Plaje curate, istorie, multa verdeata si liniste. Nu mai spun ca e situat la doar 7 km de centrul capitalei.

DSC04394-2 DSC04395-2

Locul de unde am pornit calatoria, de altfel. Duminica dimineata, in Gara Centrala din Tunis, asteptam trenul care avea sa ne duca in acest oras de poveste. Douazeci de minute mai tarziu am coborat la statia Carthage Hannibal si ne-am indreptat spre Byrsa Hill, pentru o vedere panoramica asupra siturilor arheologice din zona.

DSC04333-2 DSC04346-2

Insa in drumul nostru ceva ne-a atras atentia. Doua porti mari ascundeau ceea ce avea sa ne impresioneze intr-un mod placut. Si uite asa, din greseala, am ajuns la Amfiteatrul Roman. Construit la doar un kilometru de Byrsa Hill, pe un deal cu vedere spre mare si cu o capacitate de 50.000 de spectatori, acest loc gazduieste in fiecare an Festivalul de Film din Carthage, dar si numeroase spectacole pe timpul verii.

Intr-un final, am pornit spre Byrsa Hill, unde am gasit ceea ce cautam: numeroase locuri istorice interesante gata de a fi explorate, precum si un muzeu cu exponate impetuoase din epoca romana.

DSC04357-2 DSC04365-2

Cu o istorie veche de aproape trei milenii, Carthage a fost candva inima unui imperiu puternic din Mediterana inainte de cucerirea romanior in al treilea Razboi Punic in anul 146 i.Hr.. A izvorat din cenusa ca mai apoi sa devina un important centru crestin, inainte de a fi distrus din nou de invadatorii islamici in secolul al 7-lea. Parte din Patrimoniului Mondial UNESCO, Carthage ar trebui sa fie o destinatie obligatorie pentru pasionatii de istorie, dar si pentru cei care vor sa se relaxeze, departe de forfota si zgomotele specifice capitalei.

poza

 

 

Alina Simindrescu
Aventurile unei romance in Tunisia

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.