Diverse.

Romanca furata intr-un hotel din Bucuresti

Nu va cazati la Boutique Hotel Monaco 4* din Bucuresti! Se fura bani din camera!

Zilele trecute am primit un mail care nu m-a facut deloc mandra ca sunt romanca. Un mail in care doamna Irina Moreno, o romanca stabilita de mai multi ani in America, imi povestea cum i-au fost furati din bagaj 1500 de dolari in timpul sederii la Boutique Hotel Monaco 4* din Bucuresti. Dupa ce am parcurs emailul doamnei, am avut curiozitatea sa vad cum arata acest hotel si unde este amplasat. Prezentarea de pe site http://hotelmonaco.ro/ este imbracata in cuvinte marete “Un romantic si luxos Hotel Boutique in inima orasului, langa cartierul de afaceri din Bucuresti. Hotelul de inspiratie franceza va ofera camere foarte confortabile, cu paturi queen size, minibar, LCD TV, AC de ultima generatie, WI-FI gratuit.”

Cititi mai jos cum a fost furata, jignita si injosita aceasta romanca. Ce mail a primit de la receptionerul hotelui, un om care nu merita sa le ureze “bun venit” turistilor, un hotel de hoti si antisemiti… Urat din partea loc, jignitor din partea unui hotel dintr-o capitala europeana care primeste turisti straini. Cu siguranta si alti oameni dupa ce vor citi cele relatate de doamna Moreno se vor sesiza si daca, din intamplare, au trait o experienta asemanatoare la Boutique Hotel Monaco 4* sa nu ezite sa ne scrie.

“Numele meu este Irina Moreno, am plecat de mai multi ani din Romania. Am emigrat dupa facultate in Israel, in prezent locuiesc in America, fiind casatorita aici. De 2-3 ori pe an vin in Romania pentru a-mi rezolva unele problemele personale.  Vin cu bani cash pentru a plati onorariile avocatilor angajati. Din 2011 ma cazez la Boutique Hotel Monaco 4*, un hotel cu 9 camere, langa Gradina Icoanei. Imi place zona, o iubesc, aici sunt toate amintirile copilariei mele. De aceea am si ales acest hotel. Stau doar cateva zile, imi rezolv treburile si apoi plec. Spre deosebire de alte dati, anul acesta am plecat cinci zile in Delta. Inainte sa plec, mi-am pus problema daca sa iau banii cu mine sau sa ii las in grija doamnei Maria, proprietara hotelului, pe care, anul trecut cand s-a operat la picior am sunat-o din America sa o intreb cum se simte. M-am gandit ca mai sigur ar fi sa las banii in grija ei decat sa-i iau cu mine pe un vapor plutitor unde nu ma cunostea nimeni. Dar nu am putut sa dau de proprietara hotelului asa ca am decis sa pun banii intr-un plic pe care l-am lasat in vazila. Valiza lasand-o in camera de hotel. Ce putea sa se intample, doar cunosc tot personalul hotelului, de fiecare data cand vin le aduc cand vin bomboane. Asa ca las valiza la Hotel Monaco si plec in Delta. Cand ma intorc – surpriza. Lipseau 1500 de dolari. Din pacate nu am observat lipsa banilor imediat. Si aici am gresit. Atunci cand am venit m-am uitat doar sa vad daca plicul era la locul lui, nici prin cap nu mi-a trecut sa verific banii din interior. Doar peste cateva zile i-am numarat. La inceput nu mi-a venit sa cred. Nu le-am spus celor de la hotel, ar fi trebuit sa anunt lipsa banilor la receptie. Am preferat sa dau telefon la Sectia 6 de Politie. Doamna cu care am vorbit la sectie, Anisoara Matei, mi-a spus ca ei nu au resursele necesare sa caute nici masini furate, de bani nici nu se pune problema. Mi-a explicat, spre uimirea mea, ca degeaba le pun la dispozitie seria bancnotelor si plicul in care am restul de bani pentru amprente, ei nu fac investigatii. Atunci, ma intreb, cu ce se ocupa mai exact politia? Dupa discutia purtata cu un angajat al Politiei Romane, ma lamurisem deja de situatie si am decis sa numai depun plangere, ce rost ar mai fi avut.

Asa ca am plecat in Londra, unde urmez masterul, pentru a-mi depune lucrarea de dizertatie. La Londra m-am hotarat sa vorbesc totusi cu proprietara hotelului. Intamplarea nu imi dadea pace, parca nu realizam ce se intamplase, nu imi venea sa cred. Am cerut adresa de email a patroanei careia i-am scris ca daca nu imi primesc banii povestea mea va aparea in presa si o sa ii dau feedback negativ pe toate site-urile turistice, urmand sa isi strice reputatia si sa piarda mai mult in viitor decat cei 1500 de dolari ai mei. In plus, i-am spus ca voi mentiona si faptul ca una dintre camere are gandaci (mai exact camera de la parter), iar Internetul functioneaza doar in camerele de langa router, cu toate pe site scrie “Internet gratuit: in fiecare camera prin WI-Fi”.

Dupa cateva zile mi-a raspuns,  sugerand ca banii nu puteau sa-mi fie furati decat de catre barbatii pe care i-am adus in hotel si cu care am petrecut noptile dupa ce m-am intors din Delta. Au camera de luat vederi la intrarea in hotel, deci pot sa vada clar ca nu am adus pe nimeni in camera. Dupa care s-a trecut la anti-semitism. Le-am dat review negativ pe Tripadvisor. Pe Expedia, Booking, si Hotels.com nu am putut sa scriu pentru ca nu facusem rezervarea prin ei. Ca intotdeauna, am platit cash direct la hotel. Cand am vrut sa verific daca a fost publicat feedback-ul meu pe Tripadvisor mi-am dat seama ca au doua pagini pe Tripadvisor, Hotel Monaco si Boutique Monaco, asa ca am postat acelasi review si pe cealalta pagina. Incearca in fel si chip sa isi pastreze reputatia, dar nu reusesc.

Intre timp, m-a contactat doamna Raluca Vaduva care a citit articolul scris de Mihai Radu in Catavencii si careia, ca si mine, i s-au furat bani in acelasi fel. Pacat, pana la incidentul asta am stat de multe ori la acest hotel. Este foarte aproape de blocul unde am locuit inainte sa plec, ceea ce ma facea sa ma simt acasa. Ma reintorceam cumva in timp. Acum va trebui sa gasesc alt colt de rai. Dar intotdeauna o sa iau banii cu mine! La revedere relatii de prietenie cu patroana si personalul, adio bomboane din America pentru tot personalul hotelului, telefoane de insanatosire grabnica, felicitari de Craciun. Mi-a lasat un gust foarte amar acest incident. Mi-am dat seama ca de fapt nu s-au schimbat multe. Trist! Nu o sa renunt, sa vin in continuare in Bucuresti, dar o sa o mai raresc. Lasasem garda jos un timp, crezusem ca sunt in siguranta, ca m-am reintors acasa. De unde, acasa trebuie sa fiu mai precauta decat printre straini. Acum stiu. Voi incerca si pe viitor sa ii previn pe toti, cu review-uri negative, vreau sa le stric reputatia. Acest loc nu se poate numi hotel…

Gasiti mai jos si patania doamnei Raluca Vaduva, furata si ea la Boutique Hotel Monaco din Bucuresti. “Vreau sa va multumesc mult pentru ca m-ati ajutat sa lamuresc, in sfarsit, misterul disparitie banilor de la Boutique Hotel Monaco din Bucuresti. Am citit articolul din Catavencii si, desi numele hotelului nu apare clar, este singurul de la Gradina Icoanei iar cazul mi s-a parut foarte familiar.
Noi am stat in weekend-ul in care ne-am casatorit si am avut 2 camere, una pentru mama si una pentru noi. Pentru ca trebuia sa platim cash la restaurant, am scos banii si i-am pus in 2 plicuri, in seifuri. Din unul au luat 1500 de lei (din 5000) si din celalalt 2000 (din 10000).
Cand a vazut in articol 1500 de dolari din 5000, sotul meu a zis doar „macar la noi au fost lei, nu dolari”.
Mi s-a parut foarte amabila toata lumea acolo, de aceasta am trait cu impresia ca poate totusi sunt nevinovati. O fi o persoana de la curatenie si ei habar n-au.
Patroana a spus sa facem noi reclamatie la politie (acum imi dau seama ca a spus asta pentru ca stia ca nu se poate intampla nimic). Nici macar nu au camere pe holuri sa se vada pe inregistrari cine si cand a intrat in camere. In plus, chiar ea ne-a spus ca seifurile au 2 chei, una in camera, una pastrata de ea, „cu grija”. In tot timpul asta m-am gandit ca am acuzat oamenii aiurea si ca poate chiar au disparut banii pur si simplu. Desi si noi i-am numarat de multe ori si inainte si dupa..
Am lasat si eu un review lung, cu povestea noastra. Stiu ca ei nu vor pati nimic, am stiut ca banii sunt pierduti de atunci, dar daca macar un om il citeste si alege un alt hotel, mi-am atins scopul.
Va multumesc din nou si va rog sa nu renuntati definitiv la noi, nu toti suntem asa. Raluca Vaduva.”

Daca aceste cazuri relatate de noi nu sunt singulare, daca altcineva a mai trait o asemenea experienta negativa la acest hotel, nu ezitati sa ne scrieti. Maine vom publica pe blog si mailul receptionerului Marius Ungureanu.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.