Grecia, Idei de vacanta.

Rhodos, unde soarele uită să apună

Să zicem că..

Te-ai plictisit de monotonia și aglomerația orașului. Același zgomot, aceeași liniște, același „și mâine o iau de la capăt”. Vrei să pleci, dar unde? E ofertă la Rhodos. Și ce să nu-ți placă, nisip , ape, arhitectură antică grecească, practic te poți relaxa dar și vizita, în aceeași destinație. Te poți bucura de muzicalitatea multitudinii de limbi straine vorbite de turiști în timp ce explorezi străzile cu taverne ce au gust tradițional. Castelele și siturile arheologice îți oferă liniștea pe care ai plecat să o cauți.

Ai o săptămână la dispoziție să vezi copaci ficus și yucca crescuți pe lângă zidurile medievale, unde se spune că se pot auzi Cavalerii Ioaniți cântând, dacă asculți cu atenție. Noaptea însă, mai ales când este semilună. Atena și Apolo se joacă de-a v-ați ascunselea cu Zeus, pe lângă rămășițele templelor acestora. Ascesta fiind de fapt motivul adevărat pentru distrugerea templelor, stadionului, gimnaziului și a teatrului antic – neatenția zeilor.

La două ore distanță de capitala insulei, în sudul acesteia, e Prasonisi. Acolo se întâlnesc Marea Egee și Marea Mediterană. Întâlnirea dintre Egeea vijelioasă și Mediterana calmă este impresionantă, fenomenul fiind numit, „Sărutul celor două mări”. Natura le ține uneori unite, acoperind limba de pământ dintre ele, lăsând privitorilor doar spectacolul vântului, care suflă cu putere, întreținând astfel pasiunea kitesurferilor și windsurferilor.

Cât despre prețuri? Șapte zile de cazare, începând cu 390 euro. Tu fă-ți bagajul, de restul ne ocupăm noi!

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.