Cipru, Idei de vacanta, Revelion.

Revelion Cipru. Viziteaza, savureaza, traieste experiente pe Insula Afroditei

Nu v-ati facut inca planuri pentru Revelion 2015? Ar fi bine sa incepeti… Stim ca mai este ceva vreme pana atunci, dar locurile sunt limitate. Cum ar fi sa petreceti noapte dintre ani la 24 de grade, mergand pe plaje cu nisip auriu, in Cipru, insula care se lauda ca are peste 300 de zile insorite pe an. Imaginile contrastante fac deliciul acestei insule – de la plajele minunate cu nisip auriu, pana la muntii impaduriti, de la campiile intinse, pana la sate medieval si numeroase monumente si vestigii arheologice fac din Cipru o destinatie fascinanta pentru vizitatori. Hotelurile elegante, bucate traditionale savuroase, insotite de vinuri alese, traditii de mii de ani, oameni primitori, mult soare si o atmosfera mediteraneana. Experimentati ospitalitatea cipriota intr-o vacanta de neuitat. Iar mai jos gasiti cateva indicii pe care nu trebuie sa le ratati de Revelion in Cipru.

Nicosia – Kyrenia
Kyrenia, Cipru

O incursiune unica in teritoriul unde traditia orientala se intalneste cu lumea greaca, posibilitatea de a vedea doua tari intr-una singura! Descopera partea de Nord a Ciprului, multitudinea de monumente, manastiri si fortificatii medievale. Calatoria incepe din Nicosia, ultimul oras divizat din lume, capitala atat pentru partea greaca, cat si pentru partea turca a Ciprului. Vom traversa orasul trecand pe langa poarta Famagusta, Monumentul Libertatii si Palatul Arhiepiscopal, iar prima oprire va fi la catedrala Sf. Ioan. Mai apoi vom trece “Linia verde” – diviziunea politica intre republica Cipru si partea de nord a insulei, suprafata ocupata de turci din 1974, iar urmatoarea oprire va fi la manastirea “Bella Pais”, situata in satul cu acelasi nume, aceasta manastire este considerata una din cele mai bine pastrate monumente gotice de pe insula. Dupa vizitarea manastirii vom avea timp liber la dispozitie pentru explorarea pitorescului port al orasului Kyrenia, de asemenea vom vizita cel mai important monument din interiorul orasului, Castelul Medieval. Acesta gazduieste una dintre cele mai vechi epave din lume.

Orasul antic Curium – Petra tou Romiou – Pafos
Afrodita, Cipru
Calca pe urmele zeilor, intr-o calatorie plina de legende si istorie la tarmul Mediteranei! Retraieste timpurile antice admirand teatre, case si basilici romane, mozaicuri vechi pline de mister.  Strabatand zona Fasouri printre plantatiile de citrice vom face prima oprire in orasul antic Curium. Acest obiectiv turistic Greco-Roman aflat pe un tarm inalt, domnind asupra Marii Mediterane si frumosul teatru in aer liber, ofera vizitatorilor o priveliste spectaculoasa in toate directiile. Continuam apoi prin Episkopi, cea mai mare baza militara britanica, inainte de a ne bucura de timpul liber la Petra tou Romiou – locul de nastere al celei mai frumoase zeite, Afroditei, despre care legenda spune ca s-ar fi nascut din valuri. In Pafos vom vizita casa lui Dionisos cu faimoasele sale mozaicuri care prezinta scene mitologice sau din viata celebrului zeu al vinului. Tot aici, puteti admira (cont propriu) ruinele castelului Saranta Kolones, ”Cele 40 de Coloane” si coloana Sfantului Pavel, unde se spune ca apostolul a fost biciuit cand el si Sfantul Varnavas au propavaduit crestinismul pe insula.

Aceste excursii optionale le puteti cumpara doar de la Paralela 45 pentru un Revelion in Cipru. Ofertele de 5 si 7 nopti includ: 5 sau 7 nopti de cazare in hoteluri de 4*/ 5* cu tipul de masa specificat in oferta, transport cu avionul Bucuresti-Larnaca-Bucuresti, transfer si asistenta turistica in limba romana.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.