Concursuri, Redescopera Romania.

Redescopera Romania: Mausoleul Eroilor de la Marasesti si Castelul Sturza de la Miclauseni

Prima zi din etapa 2 a proiectului Redescopera Romania a insemnat mai mult mers cu masina (am avut ceva de mers pana la Best Western Gura Humorului) si mai putin timp pentru vizitat obiective turistice.

Totusi, am reusit sa ajungem la  Mausoleul Eroilor de la Marasesti, monument ridicat in memoria eroilor care au luptat in Primul Razboi Mondial, monument ridicat in cinstea eroilor din trupele romane care au reusit sa respinga trupelor germane in vara anului 1917, in urma bataliei de la Marasesti

In cele 163 de cripte din cele 18 culoare ale monumentului sunt ingropati 5073 de soldati si ofiteri.

Un alt obiectiv interesant este si Castelul Sturdza de la Miclăușeni. Construit in stil neogotic  de către Gheorghe Sturza și soția sa Maria, în satul Miclăușeni, se afla in apropierea orasului Roman, si la numai 65 de kilometri de municipiul Iasi. În prezent, castelul se află în proprietatea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Domeniul este format din 3 obiective turistice: biserica Sfintii Voievozi, Castelul Sturza, si un parc destul de intins. Multa liniste, verdeata si ciripit de pasarele.

Credit poze Dragos Asaftei. Alte poze din prima zi pe pagina de facebook a Petrom

Redescoperă România 2011 este un proiect Petrom, împreună cu BCR,DaciaRomtelecomParalela 45 şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.