Alin Burcea.

Programul National "Toaleta"

Am plecat vineri catre Litoral, pentru o intalnire cu colegii de facultate. M-am oprit de cateva ori si m-au frapat, din nou, toaletele insirate de-a lungul autostrazii pana la Constanta.

Sunt simptomatice pentru „tembelismul romanesc”, scuzati-ma, nu stiu cum altfel sa mai zic!

Totul arata dezolant, geamuri sparte, usi fara clanta, WC-ul spart, apa curge de peste tot, scrumierele sunt niste cutii de plastic taiate. Am vazut si cate 1-2 haidamaci care… pazesc cate o toaleta! Incredibil, dar adevarat! La un calcul simplu, la 20 de toalete sunt 40 de salariati, la un salariu mediu de 250 Euro/luna, brut, inseamna 10.000 Euro/luna, sa platim WC-urile! Incredibil!

In Germania, de exemplu, totul este automat, este din inox si vine o persoana care le curata la fiecare 4 ore!

De aici trag concluzia ca cei responsabili nu isi fac vacantele in Romania, pentru ca nu pot sa cred ca nu sesizeaza aceste lucruri.

De ce nu se dau ca obligatie celor care au construit benzinarii in aceste parcari?

De ce nu se dau in concesiune unora care sa construiasca terase pe aceste platforme?

De aici, m-am gandit la problema toaletelor la nivel NATIONAL, care este, intr-adevar, o problema! A incercat ANAT, acum cativa ani, sa declanseze o asemenea campanie, dar au fost luati in ras!

Peste tot, in toata tara, la majoritatea obiectivelor, toaletele sunt PRAF! Este o depreciere generala la adresa Romaniei pe aceasta tema, credeti-ma. Cand am lucrat ospatar, in practica, seful de unitate, cu 10 clase si scoala de 2 ani, ne tot spunea „WC-ul este oglinda unitatii!” Cata dreptate avea!

Aude cineva ce spun eu, sau ne facem in continuare de ras?

Alin Burcea

 

 

 

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.