Idei de vacanta, Portugalia.

Portugalia – Produse autentic portugheze pe care nu trebuie sa le ratati

Orase care atrag turisti din intreaga lume, bogatie culturala, plaje fantastice, natura, clima blanda tot timpul anului, bucatarie savuroasa, vinuri renumite, acorduri unice ale muzicii “fado” si produse traditionale.  Asa as descrie Portugalia, tara celor 3 de F – fotbal, Fatima si Fado.

Probabil nu v-ati gandit niciodata ce suveniruri sa le aduceti celor dragi daca calatoriti in Portugalia. Aici gasiti o prezentare a catorva produse autentic portugheze cu care ii veti incanta pe cei dragi. Dar si produse mancaruri si vinuri pe care trebuie sa le incercati.

Cocosul. Cocosul este simbolul tarii. Legenda spune ca in trecut un calator a fost acuzat pe nedrept de o crima de catre un judecator care tocmai manca un cocos. Calatorul s-a aparat spunand ca acel cocos va invia, ca un semn al nevinovatiei sale. Si chiar asa s-a intamplat! Desigur, in momentul in care cocosul a inviat si a inceput sa cante, calatorului i s-a recunoscut nevinovatia. Astfel cocosul a devenit simbolul national portughez.
cocos1

Sapunurile. Sapunurile Claus Porto sunt sinonime cu luxul si calitatea. 100% natural, parfumate si cremoase, acestea sunt apreciate de multe celebritati americane. Sapunul este fabricat in Porto, in acelasi mod traditional din 1887. Ambalajul are un design art-deco, fiind un cadou minunat pentru cei de acasa.
sapun

Vinurile. Portugalia este renumita in lumea intreaga pentru productia de vinuri de calitate superioara. Cultura vinului a fost adusa in zona de cartaginezi si greci, asadar vinul produs astazi in Portugalia este rezultatul unei traditii vechi de secole. Exista peste 500 de soiuri autohtone de struguri, Portugalia fiind a saptea cea mai mare exportatoare de vinuri din lume. Celebrele vinuri de Porto sunt printre cele mai bune din lume.
vin

Ceramica. In Portugalia, ceramica este ridicata la rang de arta! Cunoscuta sub numele de azulejos, face parte din cultura portugheza. Frumoasele azulejos sunt peste tot – pe zidurile bisericilor, pe casele oamenilor, pe bancile din parc, descriu de multe ori scene istorice. Nu puteau sa lipsesca din aceasta lista bijuteriile – sunt minunate.
bijuterii

Ginjinha. Cunoscut si sub numele de Ginja, este cel mai faimos lichior din Portugalia. Este obtinut prin infuzarea visinelor – ginjas, cu o bautura portugheza, numita aguardente. Se serveste intr-un pahar de shot, racita cu gheata pisata. In Obidos, un oras aflat pe coasta de vest a Portugaliei, Ginjinha se serveste in pahare facute din ciocolata. O aroma dulce-acrisoara de care te vei indragosti. In Lisabona exista un magazin unde se serveste doar faimosul lichior. Sticle de Ginjinha si paharele de ciocolata sunt seturi frumos ambulate pe care le gasiti in magazinele se suveniruri.
ginja

Accesoriile din pluta. Portugalia este cel mai mare producator de pluta din lume. Veti gasi in magazinele de suveniruri de la carti postale, genti, portofele, bratari, pana la dopuri de pluta…
geanta

Presunto. Este imposibil sa nu fi auzit de prosciutto, sunca uscata-cruda italiana, dar stiati ca Portugalia are propria sunca? Aici se numeste presunto si are un gust distinct de nuca.
sunca

Deserturile. La acest capitol, portughezii sunt experti. Se spune ca exista peste doua sute de deserturi. Desertul cel mai cunoscut este, fara indoiala, Pasteis de Nata. Este o prajitura cu crema de vanilie care se serveste calda, presarata cu zahar pudra si scortisoara. Este delicioasa, dar cofetarii pastreaza secretul retetei din generatie in generatie. Aceste prajituri au devenit chiar un adevarat simbol national.
desert

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.