Craciun, Idei de vacanta.

Piete de Craciun. Petrece un Craciun special prin Europa

Craciunul cei mai multi dintre noi il petrecem acasa, alaturi de cei dragi, cu bucate savuroase pe masa si cadouri frumos asezate sub bradul impodobit.
Dar sa vedem cum arata Pietele de Craciun din Europa, cu o cana de vin fiert, o inima de turta dulce, un glob lucrat manual, un carnat cu mustar mancat din mers admirand strazile impodobite cu ghirlande luminoase si sunet de colinde. Daca te-ai hotarat sa petreci un astfel de Craciun impreuna cu cei dragi, iti propunem cateva locatii pentru aceasta perioada magica din an.

Piata de Craciun in Viena

Viena-Piata de Craciun

Una dintre cele mai iubite destinatii in perioada sarbatorilor de iarna este Viena. Orasul muzicii si al viselor imbraca haine de sarbatoare, prima “Piata de decembrie” datand inca din secolul al XIII-lea. In anul 1296, imparatul Albrecht I si-a dat acordul pentru deschiderea unei astfel de piete, care sa tina pe tot parcursul lunii decembrie. Principala Piata de Craciun este organizata in apropierea Palatului Schonbrunn, dar aproape tot centrul orasului este in sarbatoare.
O vacanta de Craciun in Viena cu plecare din Cluj Napoca costa 135 euro de persoana si include transport cu autocarul, 2 nopti de cazare la hotel de 3* cu mic dejun inclus, tur panoramic Viena si Budapesta, insotitor roman de grup.

Piata de Craciun in Praga

Praga-Piata de Craciun

Daca te atrag muzeele, arhitectura medievala, concertele de colinde, trebuie sa vizitezi Praga, “Orasul celor o suta de clopotnite”. In Old Town Square, anual este impodobit un brad imens, cu mii de beculete, iar stradutele prind viata in straie de sarbatoare, cu miresme de vin fiert si carnati cu mustar.  Este un moment potrivit daca vrei sa cumperi cadouri pentru cei dragi – de la dulciuri, globuri lucrate manual, jucarii de lemn, halbe de bere, bijuterii handmade.
Anul acesta, o vacanta de Craciun in Praga cu plecare din Cluj Napoca costa 135 euro de persoana si include transport cu autocarul, 2 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 4*, tur de oras Bratislava si Praga si insotitor roman de grup.

Piata de Craciun in Dresda

Dresda-Piata de Craciun

Magia Craciunului poate fi intregita de o vacanta in Dresda, admirand cea mai veche piata din lume, Piata de Craciun. Cladiri in stil baroc, obiecte de artizanat traditionale, ceramica, jucarii din lemn si concerte de colinde. Centrul fostei cetati de scaun a Saxoniei este plina de muzicanti, maestri cofetari, brutari si mestesugari. Aici vizitatorii pot invata cum se face martipanul.
O vacanta de 4 nopti de cazare la hotel de 4* cu mic dejun inclus, transport cu avionul, transferuri, tur panoramic de oras si insotitor roman de grup costa 245 euro de persoana.

Daca anul acesta vrei sa petreci un Craciun special, Paralela 45 iti recomanda Pietele de Craciun din orasele europene.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.