Idei de vacanta, Redescopera Romania.

Oportunitatile de langa noi – Predeal

Am scris pana acum despre New York, Thailanda, Lisabona, Egipt sau Grecia dar niciodata pana acum nu am pomenit despre locurile pline de istorie si frumusetile care ne inconjoara, locuri mult mai accesibile decat cele de pe meleaguri indepartate. Asa ca azi va propun sa ne indreptam ochii catre una dintre cele mai cunoscute statiuni montane de la noi si anume catre Predeal.

Verile racoroase si iernile pline de zapada, regiunile pline de istorie si nenumaratele posibilitati de distractie fac din Predeal una dintre cele mai cautate statiuni montane.
Pestera de gheata,  Cascada Tamina, Cheile Rasnoavei sau una dintre cele mai spectaculoase zone, Canionul Sapte scari, sunt doar cateva locuri care pot incanta pe orice amator de drumetii.

۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞

Nici monumentele si manastirile nu lipsesc. Ba chiar inca de cand ajungi(daca vii cu trenul) esti intampinat de Monumentul Eroilor aflat in fata garii.

Tot in zona gasesti Manastirea Sfantul Nicolae, Manastirea romano-catolica Timisul de Jos, Biserica ortodoxa Sfintii Imparati Constantin si Elena, Monumentul Eroilor de pe Valea Rasnoavei, Monumentul poetului Mihail Saulescu, Capela romano-catolica Timisul de Jos si la numai 25-30 de km poti vizita castelele Peles sau Bran.

Acum, in plin sezon de schi, iti stau la dispozitie opt partii cu grade diferite de dificultate, doua patinoare,  partia de schi fond de pe Valea Rasnoavei, telescaunul, teleschiurile, cateva trasee de ATV  precum si o multime de alte posibilitati de distractie.

Daca ai noroc poate prinzi in desfasurare si unul dintre vestitele concursuri culinare care se organizeaza regulat aici.

vila alina

Vila Alina

Pentru cazare in statiune iti recomandam cu toata increderea Vila Alina sau Vila Maria unde acum poti beneficia de conditii de 4 stele la preturi speciale.

Daca te-am convins, inainte sa pleci, mai citeste o data sfaturile noastre pentru cei care pleaca la schi si nu uita sa ne trimiti impresiile tale dupa ce te intorci.

Bonus:

Stiai ca prin Predeal trece vechea granita dintre Ardeal si Muntenia si ca tot de aici a inceput constructia primei linii electrificate de tren din Romania, linie a carei tehnologie inovativa pentru acea perioada a fost recunoscuta public de Gustave Eiffel ca determinanta in finalizarea proiectului vestitului turn care ii poarta numele ?

Credit pentru foto: Panoramio & Photobucket.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.