Grecia, Idei de vacanta.

NOU VARA 2016! Charter Santorini cu plecare din Cluj

Plaje vulcanice uimitoare, atmosfera cosmopolita, apusuri de soare impresionante cu o explozie cromatica unica, apa marii de un albastru intens, sunt doar cateva motive care fac din Santorini cea mai populara destinatie de vacanta, ocupand primul loc in preferintele turistilor din intreaga lume. Santorini este taramul de poveste de unde porneste mitul Atlantidei. Este insula indragostitilor si a plimbarilor romantic. Santorini este taramul de poveste de unde porneste mitul Atlantidei.  Santorini este emblem vizuala a Greciei, iar numele insulei vine de la biserica inchinata Sfintei Irene, numita Aghia Irini. Santorini este locul in care sunt mai multe biserici decat case, mai mult vin decat apa si mai multi magari decat barbati.  Descoperiti impreuna cu  noi cele mai frumoase atractii si lasati-va purtat in atmosfera de poveste a insulei.

Fira. Casute dichisite de un alb imaculat cu usi si obloane albastre si acoperisuri rotunjite, imprastiate pe stanci la 300 de metri deasupra Calderei, asortate cu albastrul marii sunt esenta capitalei insulei Santorini. Vara stradutele sunt pline de turisti care iau la pas magazinasele, terasele si cafenelele, iar o data cu lasarea se aglomereaza cu turistii dornici de distractie. Zona este renumita pentru viata de noapte.

Santorini Greece yellow and blue

Firostefani. Este un vechi sat situat la nord de Fira care s-a contopit cu capitala insulei, devenind unul dintre cartierele acesteia. Numele Firostefani inseamna Coroana Firei (stefani = coroana). Principalele caracteristici ale satului Firostefani sunt casele traditionale, potecile inguste stanzile foarte abrupt care iti taie respiratia si panorama pe care o ofera spre vulcan.

Bells of the Blue domed Church (dedicated to St. Spirou) in Firostefani, Santorini island (Thira), Greece.

Imerovigli. Este un sat fermecator si linistit, cu casute construite dupa o arhitectura tipic cycladica, asezat in partea de nord a insulei Santorini, oferind o panorama uluitoare care se contureaza de la inaltimea vechii fortarete Skaros. Numele satului provine de la cuvantul vigla care in limba greaca inseamna zi. Altitudinea mai mare la care se afla Imerovigli, ofera o priveliste minunata asupra Calderei, iar in trecut pozitia sa le permitea satenilor sa observe vasele de pirati ce se apropiau de insula Santorini.

EUROPEMEDITERRANEANGREECESANTORINIDES_000939IMEROVIGLI (1)

Oia. Este considerate capitala Insulei Indragostitilor, un tablou perfect al frumusetii natural si o panorama de invidiat spre vulcanii Nea Kameni si Palia si insula Thirassia. Aici este locul de unde se pot admira cele mai frumoase apusuri de soare pe caldera. Oia este o statiune linistita in timpul zilei, dar foarte aglomera seara, cand toata lumea vine aici pentru cromatica nemaivazuta a apusului. Nu uitati, pentru o priveliste perfecta, trebuie sa iti ocupi locul cu 3-4 ore inainte. Orasul Oia are cateva atractii culturale cum ar fi Muzeul Maritim care adaposteste si o mica biblioteca, cu elemente ce caracterizeaza viata maritima a zonei si vestigiile unei fortarete venetiene. Multi artisti au indragit zona si s-au mutat aici. Din aceasta cauza aici veti gasi si multe galerii de arta. Oia are de asemenea, un mic port, Ammoudi, in care se ajunge prin coborarea a 300 de trepte. Aici veti gasi mici ambarcatiuni care va pot duce pe insula Thirassia. Plaja Armeni este localizata tot aici.

12138345_10153660828566250_6809515231714616713_o

Kamari. Se afla la 10 kilometri de capital Fira, fiind una dintre cele mai populare statiuni din insula, datorita plajelor cu pietre negre. Pe plaja foarte lata, cu nisip negru se distinge roca Mesa Vouno ce rasare din mare, un loc bun de admirat mai ales pe timp de noapte, cand este iluminat. Kamari are una din cele mai frumoase plaje, Mavri Paralia, celebra plaja neagra distinsa cu Blue Flag.

Kamari-beach

Perissa. Este cea mai cautata statiune de pe insula. Plaja din Perissa – este una dintre cele mai frumoase plaje din Santorini, aproape de satul Emporio.  Marea de o culoare aparte, nisipul fin si o plaja protejata de vanturile Marii Egee  fiind marginita la nord chiar de muntele Profitis  Ilias. Aici se gasesc si ramasite ale epocii bizantine, Biserica Agia Irini si Muzeul de minerale si fosile cu exponate de exceptie.

Beach_-_Perissa_-_Santorini_-_Greece_-_02

Nu ratati Thira Antica care contine o gama larga de vestigii care apartin diferitelor perioade istorice, si frumoasele plaje ale insulei. Cea mai pitoreasca este plaja rosie – Red Beach, renumita datorita nisipului rosiatic si a stancilor vulcanice de culoare neagra si rosie care o inconjoara. Iar cele mai polulare sunt plajele din Perissa, Kamari sau perivolos.

Va invitam intr-o vacanta minunata in vara 2016 in frumoasa insula a indragostitilor cu plecare din Cluj. Preturile incep de la 332€ de persoana pentru un sejur de 7 nopti. Biletul de avion cu compania Tarom  si transferurile sunt incluse in tarif.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.