Redescopera Romania.

Maramuresul este in topul destinatiilor recomandate de revista National Geographic pentru 2015

Editorii pestigioasei reviste americane National Geographic Traveler au introdus Maramuresul in topul celor mai frumoase 20 de destinatii care merita vizitate in 2015.

Dealuri pline de viata, rauri serpuitoare, un loc splendid unde anotimpurile, vremea si traditiile dicteaza ritmul de viata in Maramures. Viata aici, spun editorii, este neschimbata de sute de ani. Principalul mijloc de transport pentru localnici este calul, singura diferenta este aparitia pistelor de bicicleta pentru turistii care vor sa exploreze zona pedaland.

Maramuresul este o lume de lemn – instrumentele agricole sunt realizate din lemn, portile maiestuoase din lemn, cioplite manual, te poarta spre curti modeste si case cu acoperisuri din lemn. Bisericile din secolele al XVII-lea  si al XVIII-lea spun povesti de credinta si glorie, despre sfinti, prin picturi colorate si inca vii pe peretii de lemn. Nu putea sa nu fie mentionat Cimitirul Vesel din satul Sapanta cu crucile colorate, inscriptionate cu epitafuri scrise in versuri.

Sfaturile de calatorie prezinta festivalurile si sarbatorile din zona, lunile propice de vizitare, locurile de cazare cu cateva pensiuni si hoteluri recomandate. Iar ciorba de burta si palinca nu trebuie sa lipseasca din meniul de calatorie.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.