Am fost acolo, Cristina Vascan, Idei de vacanta, Portugalia.

Madeira – Insula cocheta si nostalgica a Atlanticului

Mi am dorit cu ardoare sa vad si sa cunosc Insula Madeira. Auzisem despre aceasta destinatie doar lucruri bune, laude la superlativ si descrieri frumoase. Aveam sa ma conving ca este adevarat …
Am ajuns intr o dimineata pe o vreme interesanta, ploua cu soare si era caldut. Se simtea o atmosfera relaxanta, de vacanta. Turistii, in marea lor majoritate, erau pe strazile capitalei Funchal, la terase, pe strada , pe promenada.
Partea veche a orasului are un farmec aparte. Am mers pe stradute cochete cu usi pictate in culori vii, am ajuns la piata de flori unde in fata ni s-au asternut zeci de sortimente de flori, una mai frumoasa ca alta .
Am degustat fructele exotice si am fost in piata de peste. O experienta interesanta sa vezi pestele abia adus din ocean cum este expus pe mesele largi iar pescarii te imbie sa cumperi :). Preturile sunt accesibile atat la mancare cat si la haine sau obiecte decorative si suveniruri.
Hotelurile sunt foarte bune, fie ca sunt de 3* fie ca sunt de 5*. Se gasesc hoteluri ok pentru buget economic sau vip. Pentru un buget economic, pot recomanda Four Views Monumental Lido si Hotel Dorisol Bungavilia
Am regasit in Madeira insa hoteluri de inalta clasa, ce pot rivaliza cu hoteluri din Antalya. Astfel de exemple sunt: Hotel Clif Bay sau Hotel Pestana Carlton Madeira
Refeitor la mancare, atat in Portugalia cat si in Madeira , te poti infrupta cu mancaruri pe baza de peste oceanic de cea mai buna calitate. Pestele spada este preparat in  numeroase feluri dar si codul oceanic.
Nu este de mirare că specialitatea naţională este reprezentată de codul sărat şi uscat, un fel de mâncare numit “bacalhau”. Acest fel de mâncare este popular încă din epoca descoperirilor, când navigatorii prindeau peştele, îl sărau şi îl uscau pentru a-l face să dureze pe parcursul lungilor călătorii dintre continente. De fapt, există 365 de modalităţi de a pregăti bacalhau: câte una pentru fiecare zi a anului, ca să spunem aşa :). Am degustat si eu 2 feluri 🙂

Nu puteti pleca din Madeira fara sa gustati din vinurile de acolo!

Renumele vinurlior de Madeira datează încă din Evul Mediu, când marinarii îşi făceau aici provizii pentru expediţiile lungi. Nu numai că le făcea drumul mai plăcut, dar datorită conţinutului ridicat de vitamine îi ferea de scorbut. Pe timpul expediţiilor şi-au dat seama, că la întoarcere vinul are un gust mult mai plin  şi mai echilibrat. De aceea, au început să-l denumească „vinul drumului de întoarcere“. Pentru ca producătorii să poată creea în mod artificial condiţiile de maturare de pe mare, au început să depoziteze vinul, in podurile caselor încălzite de razele soarelui.
Există patru sortimente de bază ale vinului de Madeir-Boal, Sercial, Veldelho si cel mai renumit, Malvoisie (este un vin dulce plin, cu tonuri de miere caramelizată. Se produce din struguri cultivaţi pe ţărmurile stâncoase, încălzite de soare pe tot timpul zilei).

As putea sa va vorbesc mult mai mult despre minunata insula scaldata in soare si de apele teribilului ocean Atalntic dar prefer sa va las sa descoperiti Dvs toate acestea si sa imi impartasiti bucuria si nostalgia ce mi-au dat-o acesata insula. Puteti face acest lucru intr-o vacanta de 8 zile in Madeira prin prin intermediul Paralelei 45. Rezervati acum un sejur in Madeira.

Autor: Cristina Vascan
Travel Consultant

Adress: Bld. Regina Elisabeta, nr 29-31, sector 5, Bucuresti
Tel: 021-311.19.58/59/60 , 031-40.52.497/98/99
Fax: 021-312.27.74 / 021-311.10.64
E-mail: [email protected]
Web: www.paralela45.ro

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.