Am fost acolo, Florin Popescu, Grecia, Idei de vacanta.

Lefkada – Una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei

Desi nu este foarte cunoscuta pe plan international, Lefkada este una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei.
Plajele retrase si captivante, unitatile de cazare variate, oamenii primitori si relieful variat, fac din aceasta insula o destinatie perfecta pentru o vaxcanta reusita.
Lefkada face parte din grupa Insulelor Ionice, fiind situata pe partea vestica a Greciei si este una din putinele insule accesibile cu masina direct de pe partea continentala prin traversarea unui pod mobil. Prefectura Lefkada include si insulele mai mici precum Meganisi, Kalamos, Madouri, Skorpios si Sparti. Insula ocupa o suprafata de circa 303 kmp, avand o populatie de circa 23.000 locuitori iar populatia orasului Lefkada (capitala insulei) este de circa 7.000 locuitori. Orasul „capitala” Lekfada este situat la circa 20 minute de mers cu masina de la aeroportul din orasul Preveza. Clima insulei este caracterizata de veri calduroase si prelungite, ploile fiind destul de rare.
In centrul insulei se gasesc sate traditionale grecesti, in timp ce spre zona de litoral sunt imprastiate mici statiuni.
Pe partea Estica, statiuni precum: Nikiana, Ligia sau Perigiali, primesc turistii cu bratele deschise.
Nidri este cea mai mare statiune din partea Estica, avand o gama variata de restaurante, baruri, port maritim si plaje de nisip cu pietris.
Vis-a-vis se gaseste insula Skorpios, celebra prin faptul ca a apartinut milionarului Aristotle Onassis, locul unde acesta a facut nunta cu Jacqueline Kennedy in 1968 si locul unde de altfel este inmormantat.
O alta statiune importanta este Vassiliki, aflata in Sud-Vestul insulei, locul unde toti impatimitii sporturilor nautice extreme isi dau intalnire(in special wind-surfing). Desi mare parte a plajei este cu pietris, se gasesc locuri in care nisipul abunda iar intrarea in apa este progresiva(loc recomandat familiilor cu copii). Pe langa wind-surfing, aici se pot inchiria barci, caiac, canoe, catamaran, motorete sau ATV-uri.
Cape Lefkada este situat in imediata apropiere a statiunii Vassiliki si este unul din cele mai spectaculoase locuri de pe insula, cu o prapastie de 30-40 m si un far asezat intr-o pozitie superba.
Cea mai frumoasa parte a insulei este zona Nord-Vestica, unde peisajul este absolut ireal. Toate plajele cunoscute ale insulei se gasesc pe aceasta parte.
Plaja Porto Katsiki, in traducere „Portul caprei”, este una din cele mai frumoase plaje din lume. Nisipul alb, culoarea albastra translucid a apei si stancile aflate in spatele plajei, dau impresia ca sunteti intr-o zona complet izolata.
Plaja Egremni este cea mai salbatica plaja a insulei, desi un pic atinsa de „febra” turismului. Plaja lata, nisipul fin, culoarea ireala a apei si muntii impaduriti cu pini, fac din Egremni una din plajele care nu trebuiesc ratate.
Plaja Kathisma este deasemenea renumita , fiind vizitata de foarte multi turisti in fiecare vara. Plaja beneficiaza de parcare, locuri de cazare, taverne , cafenele si chiar cateva beach-baruri.
Statiunea Agias Nikitas se gaseste in partea de Nord a insulei si are pe langa unitatile de cazare cochete si taverne traditionale, mici plaje nisipoase.

In orice colt al insulei va aflati, descoperiti un sat, o plaja, un mic golf, un punct panoramic , un loc care, cu siguranta va ramane in amintirea dumneavoastra pentru totdeauna!

 

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.