Grecia, Idei de vacanta.

Kos – Insula lui Hipocrate, parintele medicinei moderne

O combinatie unica de munte si mare, Kos este un tarm fara sfarsit cu peisaje remarcabile, hoteluri noi, foarte bune si o multime de activitati care sa va tina ocupati in timpul vacantei. Plajele sunt in toate formele si marimile, de la plaje lungi cu nisip alb si fin,  la plaje situate in golfuri ascunse. In interiorul insulei, sate cu case albe se revarsa pe dealuri printre pajistile cu flori salbatice. Apoi mai este Muntele Dikeos ale carui pante sunt presarate cu paduri de pini.

Kos town Marmari Mastichari3 plaja Tigaki

Nu ratati o vizita la Zia, localitate situata pe Muntele Dikeos de unde puteti admira o panorama superba a insulei si in acelasi timp puteti degustati minunatele bucate grecesti la taverna Oromedon. Orasul Kos este un loc animat si sofisticat cu multe baruri, restaurante si taverne. Va recomandam o vizita in cartierul turcesc unde se afla cateva restaurante exceptionale.

O atractie majora este statiunea Bodrum care se afla foarte aproape de Insula Kos (aproximativ 30 minute cu vaporasul), dar si excursia pe mare in timpul careia puteti vizita trei dintre cele mai frumoase insule Dodecaneze. Faimosul copac al lui Hipocrate se afla in fata Castelului Cavalerilor, in centrul orasului Kos. Este un copac  urias, cu un perimetru de 12 m si este cosiderat ca fiind cel mai mare din Europa. Localnicii pretind ca a fost plantat de Hipocrate care obisnuia sa predea sub umbra lui.

Paralela 45 va invita sa va rezervati vacanta in Kos penru anul 2015. Charterul catre frumoasa insula pleaca in fiecare zi de miercuri, in perioada 17.06-09.09.2015.

 

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.