Idei de vacanta, Italia.

Itinerar sicilian

„Sa vezi Italia fara sa vezi Sicilia este ca si cum nu ai fi vazut Italia deloc, pentru ca Sicilia este cheia intregii tari”  – Goethe

Sicilia, cea mai mare insula din Marea Mediterana, este una dintre acele destinatii mitice care va va incanta cu multele sale fatete. Mii de ani de istorie, comori arheologice, cultura si peisajele uimitoare. Sicilia va va captiva.
O harta a Siciliei va va arata ca insula este situata vis-a-vis de varful celebrei “cizme” italiene. Interiorul insulei este foarte muntos, renumitul Munte Etna ridicandu-se la o altitudine de 3320 de metri, fiind si cel mai mare vulcan activ din toata Europa. Inconjurata de Marea Mediterana, Sicilia are unele linii de coasta uimitoare, oferind oportunitati pentru sporturi acvatice. Insula este un paradis natural si ofera numeroase activitati iubitorilor de natura. Clima in Sicilia este placuta mai tot timpul anului, cu veri uscate si calduroase, in timp ce iernile sunt usoare si umede.
Am facut un mic rezumat al celor mai importante locuri pe care trebuie sa le vizitati in Sicilia.

Taormina
 t 612a2-Taormina--theatre-grec

Orasul construit in munte a reusit sa-si pastreze si astazi farmecul medieval. Situat pe coasta de est a insulei, la jumatatea distantei dintre Messina si Catania, Taormina este, cu siguranta, cea mai populara destinatie turistica, renumita inca din secolul al XIX-lea. Legendarul teatru grec, construit in secolul al treilea dupa Christos si transformat apoi de romani in arena pentru gladiatori, nu trebuie ratat. Ofera o panorama impresionanta atat intinderii albastre a Marii Ionice, cat si spre profilul maiestuos al vulcanului Etna. Pe langa unele dintre cele mai frumoase peisaje siciliene, si apa marii deosebit de calda, avand un continut ridicat de sare, orasul le scoate in cale turistilor magazine moderne, hoteluri de lux, vestigii antice si restaurante selecte. Toate acestea fac din Taormina o statiune exclusivisa si foarte vizitata.

Siracusa
Siracuza Pantalica Fonte_Aretusa

A fost fondata de colonostii greci din Corint in anul 733 i.C, iar intre secolele al III-lea si al V-lea i.C. a fost unul dintre cele mai puternice orase ale Europei. Orasul vechi Siracuza si necropola de la Pantalica au fost inscrise in anul 2005 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO –  sunt destinatii turistice demne de inclus in orice itinerar sicilian. Fonte Aretusa gazduieste singurul loc din Europa unde se poate gasi planta Cyperus papyrus din care se producea papirusul.

Valea Templelor si Casa lui Luigi Pirandello
Valea Templelor casa Luigi Pirangello

Sicilia se mandreste cu o multime de temple, semne ale civilizatiilor trecute. Faioasa Valea Templelor din Agrigento este situate pe partea de sud a insulei. Este un oras antic, cu sapte temple grecesti monumentale, datand dim secolul al V-lea i.C.
La sud de Agrigento şi de Valea Templelor, se afla casa in care s-a nascut dramaturgul Luigi Pirandello. Casa a fost transformata in muzeu, pastrand materiale scrise, editii ale operelor teatrale si romane. O carare printre pini duce la locul unde Luigi Pirandello a dorit sa fie inmormantat – o piatra simpla, retusata de sculptorul Mazzacurati, pazeste urna care contine cenusa maestrului.

Templul din Segesta
Templul din Segesta
Unul dintre motivele pentru care Siciliei i se spunea in antichitate “Magna Graecia”,  Grecia Mare, il vei afla dupa ce vei vedea cel mai perfect templu doric construite vreodata – Templul din Segesta, construit la sfarsitul secolului al V-lea i.C. Ruinele se afla pe un deal, cu vedere la golful Castellamare si Trapani, intr-un cadru natural superb, cu coline inverzite si pline de liniste.

Catacombele capucinilor din Palermo
catacombele capucinilor
Daca esti dornic de aventura si senzatii tari, pentru finalul mici noastre calatorii am pastrat catacombele capucinilor. Sunt cele mai ciudate si mai macabre locuri din Palermo si trebuie neaparat sa le vizitezi numai daca esti sigur ca poti suporta vederea ramasitelor omenesti. In 1599, calugarii manastirii l-au mumificat pe calugarul Silvestro di Gubbio si l-au asezat in catacombe. Cadavrele adapostite in catacombe erau deshidratate si cateodata spalate, ulterior, cu otet. Cateva dintre acestea erau imbalsamate, iar altele inchise in racle de sticla. Calugarii erau ingropati in vestmintele lor. Desi initial catacombele erau destinate doar calugarilor, mai tarziu ingroparea in catacombele capucinilor a devenit un ritual simbolic.

Acum stiti ce trebuie vizitat in Sicilia. Bagajele sunt gata? Paralela45 are pentru plecarile din 30 iulie si 6 august cateva oferte last minute care nu trebuie ratate – Hotelul San Vincenzo 4* pentru doar 641€/persoana pentru un sejur de 7 nopti cu zbor inclus si demipensiune sau Vello D’Oro 3* pentru 478€/persoana /7 nopti cu zbor si mic dejun inclus.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.