Grecia, Idei de vacanta.

Insula Creta

creteZoom3

Insula Creta este cea mai mare dintre insulele greceşti şi în acelasi timp cea mai mare dintre insulele din Marea Mediterană.

Aici sezonul turistic începe în luna aprilie şi se termină pe la jumătatea lunii octombrie când marea este încă suficient de caldă pentru o baie. În mijlocul sezonului plajele se umplu de turişti care vor să se bucure pe deplin de soare. Dacă doriţi să aflaţi numeroasele secrete ale insulei, nu le urmaţi exemplul.

Închiriind o maşină veţi descoperi zona montană cu sătuce tradiţionale, văile acoperite de viţă de vie, dealurile cu măslini şi lagunele pustii unde vă puteţi bucura de intimitate şi puteţi face scufundări.

The Sanctuary of Aphaia on Aegina22Capitala (insulei) este oraşul Heraklion, oraş ce poartă amprenta adâncă a îndepărtatei perioade de ocupaţie veneţiană. Ce nu trebuie să rataţi în apropiere de Heraklion este vizitarea oraşului minoan Knossos cu ruine şi obiecte de pe vremea Regelui Minos din secolul al treilea î.Ch.

۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞

Cele mai cunoscute şi apreciate staţiuni din insula Creta pe piaţa românească sunt cele situate la 25-50 km de aeroport, în partea de nord-est a insulei. Hersonissos este poate cea mai populară dintre ele, în special în rândul tinerilor, deoarece faleza staţiunii este aglomerată cu magazine, restaurante, terase şi localuri unde ei îşi pot petrece în mod plăcut serile. Am întâlnit aici mulţi studenţi români care au ales să îmbine utilul cu plăcutul lucrând pe timpul verii.
Alte staţiuni care merită recomandate sunt Stalida, Malia, Agios Nikolaus. Aceasta din urmă, pe vremuri un banal oraş-port, s-a transformat în ultimii 10 ani într-o staţiune foarte cochetă cu o mulţime de restaurante selecte şi magazine de firmă. Mergând către estul insulei veţi întâlni golful Elounda, o zonă extrem de frumoasă dar exclusivistă, cu multe hoteluri de lux şi port de iahturi.

۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞

CRETA 1

O regiune mai puţin explorată de turiştii români este cea din partea de nord-vest a insulei Creta, în apropierea oraşului Chania, considerat a fi unul dintre cele mai frumoase oraşe ale Greciei. Aici puteţi vizita cartierul vechi de lângă portul veneţian, casele şi bisericile cu arhitectura specifică şi străduţele înguste. La aproximativ o oră distanţă de Chania se află oraşul istoric Rethymnon, un adevărat labirint de străduţe medievale ornate cu minarete turceşti.

cheile samariei Dintre excursiile opţionale ce va vor fi propuse de agenţia locală, neapărat trebuie să alegeţi Cheile Samariei. Aceasta este una dintre puţinele zone neaccesibile în mod individual. Defileul a fost declarat Parc Naţional, el oferind cel mai spectaculos peisaj montan din Creta. Măsoară aprox. 18 km şi poate fi străbătut numai la pas în 5 până la 7 ore, pe un drum relativ uşor. Garantat merită efortul! Desigur, aveţi nevoie de încălţăminte sport pentru a reuşi.

Insula Creta este, după cum probabil v-aţi convins deja, o destinaţie foarte complexă, pentru vizitarea căreia nu este de ajuns o săptămână de sejur, de aceea majoritatea turiştilor îşi doresc să revină. Încercaţi şi Dvs. şi veţi păţi întocmai!

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.