Alin Burcea.

Grig Sandulescu – Un om, un model

Sunt foarte putine persoane pe care sa le cunosc, si care sa fie ghizi de…50 de ani, si sa si lucreze, in plina forma. Eu cunosc un asemenea om, se numeste Grig Sandulescu, si am bucuria si onoarea de a lucra cu el de 23 de ani.
Dupa peste 25 de ani de turism intern, la inceput ghid montan, strabatand muntii Romaniei, apoi ghid cu romani pe trasee din tara, Grig a ” debutat”,  in 1990, cand Romania se deschisese catre lume, cu o destinatie ” infernala”: Istanbul, cu autocarul.
Partea de rezervari era simpla, restul era…isi mai aminteste cineva cozile de la intrarea in Turcia, de sute de autocare, sau tonele de marfa cu care se intorceau „turistii”?
Multi au uitat, eu nu!
Din ‘ 92 Grig a inceput circuitele pe Grecia, si au ramas ” dragostea” lui pana in ziua de azi. La capatul ” grecesc” se afla alt personaj ” legendar” , nu mai putin celebrul Akis Spyratos, pe care il cunoaste toata Romania.
Analizele de pret si negocierile, cu Akis, erau o placere, ingrozitoare erau cozile la Consulatul Greciei, cand grecii, superiori, se comportau urat, cu o superioritate fara nici un fundament, cu noi,  romanii care ceream vize. Din pacate, azi ei o duc mult mai rau decat noi…
Circuitele pe Grecia, cu numeroase variante, au fost create de Grig, si a fost ghid in majoritatea grupurilor.
Dupa 2000, a trecut la ” iudaism”, adica este specialistul (mirean) cel mai bun din Romania pe destinatia Israel. Au urmat Israel- Iordania, Israel- Siria- Liban, Israel- Egipt, pentru cativa ani. Sper sa le putem relua, o parte dintre ele, in curind.
De 2 ani, si- a materializat o idee mai veche- Persia, adica Iranul.
Nu ma opresc sa fiu surprins de cele 2-3 grupuri de Iran pe an!
Dar, cel mai mult ne lasa in admiratie, zecile de adrese- scrisori, emailuri, pe care Grig le primeste de la turistii sai! Nici o reclamatie de 23 de ani! Cateva sute de clienti fideli, care merg numai ” acolo unde merge Grig”!
Am pus citeva scrisori pe site,nu avem spatiu sa le punem pe toate! – Testimoniale Clienti !
De 23 de ani, Grig Sandulescu nu inceteaza sa ne impresioneze pe noi, mai tinerii sai colegi!
( Intre timp, am trecut si eu la Seniori..)
Un om,un model !

[nggallery id=23]

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.