Idei de vacanta, Kenya, Revelion.

Experienta KENYA (Charter Kenya – Revelion 2013) – partea III

Experienta kenyana continua printre masai… 🙂

…Pranzul l-am luat pe drum, la un restaurant cu bufet, dupa care am pornit spre satul de Masai pe care stabilisem ca il vizitam inainte de a pleca spre Mombasa. Multi dintre noi erau curiosi sa vada “the real thing” dupa ce citisera “The White Masai”, altii nu stiau exact la ce sa se astepte, vizita fiind un soc cultural. Desi nu eram neaparat in zona tribului Masai, ci in cea a Giriama, existau citeva sate razlete unde masaii gasisera apa si hrana pentru vite….

Coborim din masini si ghizii nostri vorbitori de engleza ne intampina. Unul dintre ei spune ca e fiul sefului, ca este in clasa a 8-a si ca are de gand sa-si continue studiile. Ne arata o casa traditionala cu ferestre minuscule (pentru a nu lasa caldura sa intre) construita de femeie (power for women!!) din lut, urina umana si excremente de vaca pe un schelet de nuiele si avand un acoperis de stuf, care, de altfel, asigura izolatia perfecta. Vedem cum se face focul dupa care ni se prezinta un dans. Incep barbatii – cine sare cel mai sus se insoara cu “mandra” satului, detenta fiind un semn de potenta si masculinitate. Asta, evident, dupa ce ai omorit un leu ca sa poti fi considerat barbat. Urmeaza femeile cu strigatele lor ciudate… nu stim la ce sa ne concentram mai intai… la bijutriile pe care le poarta, la cum sint imbracati / sau dezbracati, la miscarile dansului…. Noi, europenii secolului 21, cu radacinile adanc infipte in cultura in care ne-am format, nu putem intelege / sau accepta cu usurinta diferentele culturale. Da, Masaii, practica inca circumcizia (si) la femei….da, Masaii isi impart femeile unii cu altii…. da, isi tatueaza simbolul familiei pe fata…. da, traiesc in colibe in timp ce noi zburam pe luna…. Fiecare traieste aceasta experienta intr-un mod foarte personal.

Ajunsi la Mombasa, bagajele ne asteaptau, ne cazam si mergem la masa. Pentru unii este una dintre cele mai bune mese din viata lor… amintindu-si de satul de Masai. Hotelul este de 5*, pe malul Oceanului Indian iar personalul super amabil ne citeste dorintele din priviri… what more could we wish for? Este parte din experienta kenyana… o tara care te poarta dintr-o extrema in alta. Spa, terenuri de tenis, squash, volei, masaj, coafor, piscina, o intreaga echipa de animatie. Programul saptaminal al activitatilor il gasim in camere. Unul din highlighturi sunt maimutelele care traiesc in palmierii dintre bungalowuri. Normal ca toti ne golim minibarurile de alune si dulciuri, desi teoretic nu aveam voie sa le hranim. Iar ele, constiente parca de slabiciunea noastra, nu au nici o jena in a intra in camera si a se servi singure.

Va urma…

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.