Am fost acolo, Idei de vacanta, Kenya.

Experienta KENYA (Charter Kenya – Revelion 2013) – partea I

And off we went… to Kenya!!!
Cu bagajele incarcate cu creme care mai de care, sprayuri impotriva tuturor speciilor de insecte cunoscute de om, binocluri, costume de baie… si mai ales doritori sa scapam de frig.

Toti ne bucuram sa plecam intr-o astfel de aventura, si pentru simplul fapt ca eram niste “pionieri” ai turismului romanesc. Nici un touroperator roman nu mai trimisese pachet aproape 200 de oameni cu un charter (!!!!) spre o destinatie exotica, dar nu foarte umblata de conationalii nostri.

Zborul a durat aproape 8 ore si a fost direct Bucuresti – Mombasa. Dupa ce ne-am dat jos din avion, am completat formularele de intrare in tara (viza fusese obtinuta inainte), ni s-au luat amprentele si am plecat sa ne cautam bagajele. .., care, surprinzator (cel putin pt turistul roman obisnuit cu ritmul aeroportului Otopeni), ne asteptau cuminti pe banda.

In aeroport am gasit si o casa de schimb valutar, asa ca unii dintre noi au intrat in posesia primilor silingi kenyeni. Dupa ce am incarcat bagajele care trebuiau trimise direct la hotelurile din Mombasa, ne-am imbarcat in microbuze si am pornit spre Tsavo, unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale ale Kenyei. Accesul in parc nu este permis autocarelor mari, asa ca am mers cu aceste microbuze (6+1), pentru care am fost foarte recunoascatori cand am vazut traficul pe soseaua care leaga Mombasa (si mai ales portul) de Nairobi, Uganda , si, mai departe, de alte tari africane. Soferii nostrii, care au si ramas cu noi pe toata perioada petrecuta in parcul national, s-au dovedit asi ai depasirilor (in Kenya se conduce pe stinga, vestigiu al perioadei colonial engleze, asa ca multora dintre noi le-a stat un pic inima in loc pana sa ne putem relaxa.)

La intrarea in Tsavo, unde aveam sa petrecem urmatoarele 2 nopti, am ajuns dupa lasarea intunericului. Chiar pe cealalta parte a portii, exact langa drum…..citeva leoaice sfasiau o zebra!!!!! Nici ca se putea introducere mai potrivita… Evident ca ne-a sarit tuturor somnul, nu mai stiam cum sa ne scotocim dupa camerele video sa imortalizam momentul. Pe drumul spre hotel am mai vazut elefanti si o zebra, entuziasmandu-ne de fiecare data (mai tarziu aveam sa intelegem ca asta e indiciul cel mai bun ca cineva este new-comer – se opreste la fiecare turma de elefanti si la fiecare antilopa.)

La hotel camerele ne asteptau, am fost condusi la bungalowuri si apoi am revenit la masa -masa care ne-a readus zimbetul pe buze, bufetul continand ceva pe gustul fiecaruia. De stat nu am mai stat foarte mult, pentru ca a doua a zi la 6.30 aveam plecarea in safari.

Va urma 🙂

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.