Egipt, Idei de vacanta.

Egipt de Craciun si Revelion, Hurghada si Sharm el Sheikh

Destinații calde pentru sezon rece! Tu ți-ai făcut planuri pentru sărbători?

Cu siguranță sărbătorile de iarnă sunt foarte așteptate de toți, cu atât mai mult dacă pe lista planurilor noastre se află și o vacanță către o călduroasă destinație.

Egiptul este țara preferată de români pentru Crăciun și Revelion. Este situat în nordul Africii și Orientul Mijlociu, limitat la nord de Marea Mediterană, la est de Fâșia Gaza, de Israel, de Golful Aqaba (prin intermediul căruia are contact cu Iordania și cu Arabia Saudită) și de Marea Roșie, la sud de Sudan iar la vest de Libia, având capitala la Cairo.

Egiptul este împărțit în 27 de regiuni, și are părți din deșertul Sahara și deșertul Libian.

Denumit de către Herodot “Darul Nilului”, Egiptul este una dintre țările cu cea mai veche istorie. Civilizația egipteană a existat de peste 3000 de ani, lăsând în urmă capodopere arhitecturale, monumente și comori fabuloase.

Egiptul are o climă subtropicală, cu extremităţi între diferitele zone ale ţării. Nordul ţării este puternic influenţat de clima mediterană. Vara temperaturile variază între 27 – 32 grade, ajungând chiar și la 42 grade pe coasta Marii Roșii, iar mediile pe timp de iarnă se situează între 13 și 21 de grade.

Este locul perfect în care să petreci sărbătorile, pe plajă chiar, fiind țara care te lasă fără straturi de pijamale, pilote și puloverele pe care suntem nevoiți să le purtăm pe timpul iernii în România.

Este locul care o să te cucerească, depășind noțiunea de “turism comun”, fiind un tărâm al contrastelor. Fie că ești în explorare și cauți distracție, fie că mergi cu familia către un loc de vis în care relaxarea să predomine, îți garantez reușita vacanței prin alegerea Egiptului ca destinație pentru sărbători.

“Ce să aleg? Hurghada sau Sharm el Sheikh?”

Șarmul mistic al Egiptului, cunoștințele despre civilizația antică, dorința de a vizită piramidele egiptene, ideea petrecerii vacanței de iarnă într-un mod mai puțin tradițional, pe un șezlong cu un cocktail alături, sunt cu siguranța câteva motive pentru a alege un sejur în perioada sărbătorilor, în una din cele două stațiuni.

Ei bine, te anunț că ambele destinații sunt locuri superbe ce merită vizitate, în care găsești condiții minunate de vacanță.

La 465 de kilometri distanță de Cairo și 309 kilometri de fascinantul Luxor, situat pe coasta de vest a Mării Roșii, găsim Hurghada. Fost sat pescăresc, stațiunea se întinde pe o lungime de circa 40 de kilometri de-a lungul litoralului, unde găsim destinații de top din Egipt pentru vacanțe all inclusiv. Este situat la o distanță destul de mică de aeroportul din Hurghada.

Sharm el Sheikh este un oraș situat în partea de sud a peninsulei Sinai, în regiunea egipteană Janub Șînă’, pe fâșia de coastă între Marea Roșie și muntele Sinai, supranumit și perla Sinaiului. Este o destinație turistică excelentă pentru toate categoriile de turiști. Aici temperaturiile medii pe timp de iarnă variază între 15 și 25 de grade, diferența nefiind foarte mare în comparație cu Hurghada, unde găsim temperaturi poate cu 2-3 grade mai scăzute.

Hurghada este o destinație de vacanță interesantă și vibrantă, potrivită pentru toate vârstele. Sharm el Sheikh este locul relaxării totale, unde beneficiezi de cele mai bune servicii de spa și plajă, potrivit fiind mai ales pentru vacanțe împreună cu familia.

Dacă optați pentru o vacanță cu excursii la Luxor, Valea Regilor sau Templul Hatshepsut, fără discuție că Hurghada este alegerea corectă. Valabil și pentru comorile Nilului, cel mai ușor sunt de explorat din Hurghada.

În ambele stațiuni se pot face safari, snorkeling sau scufundări.

Sharm el Sheikh aduce elegantă și liniște deplină, mai ales familiilor cu copii.

Sharmul reprezintă noul Egipt, fiind focusat pe industria turistică și cam tot ce veți găși aici e adresat turiștilor. În contrast, Hurghada este una dintre cele mai vechi localități din Egipt, iar dacă ești interesat de adevărata atmosferă egipteană, aici este locul unde o vei întâlni.

Hotelurile sunt cam la fel, aduc servicii de top asemănătoare în ambele stațiuni.

Regimul ALL INCLUSIV valabil în hotelurile aflate în stațiuni, îți vor oferi tot confortul alimentar. Fiecare turist care ajunge în Egipt, indiferent dacă e venit pentru relaxare în stațiunile însorite de la malul Mării Roșii sau pentru atracțiile antropice cum sunt piramidele, mormintele sau muzeele, va ajunge să ia contact direct cu bucătăria egipteană. Pâinea și fasolea sunt elemente de bază în bucătăria locală, alături de orez, fructe, alte legume, pește sau pui. Mâncarea națională a egiptenilor este kushari, un preparat obținut din sos de roșii, linte, orez, ceapă caramelizată, usturoi și năut.

Indiferent de stațiunea pe care o alegi, Egiptul îți aduce prețuri accesibile, plaje însorite, tratamente naturiste și kinetoterapie climatică, ultima minune antică a lumii, cele mai bune locuri de scufundări din lume, kitesurfing, frumusețe arhitecturală cu o priveliște de neuitat, fiind o destinație grozavă pe timp de iarnă.

Egiptul este țara care te învață că nu trebuie să fii bogat ca să călătorești bine!

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.