Idei de vacanta, Revelion.

Dubai – revelion la superlativ!

Te vezi căutând destinații pentru a marca trecerea dintre ani și nimic parcă nu te atrage cu adevărat?

Dacă da, sunt aici pentru tine!

Te invit în Dubai pentru un revelion cu adevărat magnific!

Situat pe coasta de sud-est a Golfului Persic, fiind și cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite, Dubai a evoluat de la un sat de pescari la paradisul prezent. Originilele Dubaiului ajung până în perioada minioică timpurie (3000 î.Hr. până în sec. 5 d.Hr.), fiind la vremea respectivă o mlaștină plină de mangrove. În timp mlaștina a secat iar aceasta a devenit locuibilă în jurul anului 3000 i.Hr .Se consideră că în Epoca Bronzului au apărut și primii locuitori, niște crescători normanzi de vite. În anul 1095 s-a găsit și prima menționare a lui în cartea de geografie a geografului andaluz-arab Abu Abdullah Al Bakri. Dovezile istorice arată că Dubaiul era un oraș fortificat la începutul anului 1800, iar în 1833 s-a declarat independența orașului față de Abu Dhabi. Orașul perlelor aș spune, a început să prospere din 1894, devenind chiar o perioada de succes în istoria Dubaiului. Acesta a început să depindă în întregime de pescuit, scufundări după perle și comerț. Anul 1966 a adus însă schimbări majore, s-a descoperit petrolul, iar dezvoltarea accelerată a făcut ca un mic sat de așezări să ajungă locul unde găsim astăzi lux și opulență!

Clima este plăcută pe tot parcursul anului iar soarele stalucitor este cu siguranță unul din motivele ce face Dubaiul o destinație minunată pe timp de iarnă.

Dubaiul oferă exclusivitate nu doar prin luxul pe care îl deține, ci și prin recordurile mondiale ce nu par să se termine.Acolo găsim singurul hotel de 7 stele din lume – Burj al Arab, construit pe o insula artificială situată la aproximativ 280 de metri de plaja Jumeirah din Dubai, legătura cu uscatul fiind realizată printr-un pod. Construcția a început în anul 1994 și a fost finalizată în 1999, ajungând să devină unul din cele mai scumpe și luxuriante hoteluri din zilele noastre.

Dacă iubeșți florile, află că tot în Dubai  găsești și cea mai mare grădină de flori din lume – Miracolul Garden.

Dacă adori centrele comerciale și ești împătimit al cumpărăturilor, te anunț că ești acasă la cel mai mare mall din lume. Dubai Mall îți oferă peste 1200 magazine, având o suprafață de 5.400.000 de metri pătrați. După ce cumpărăturile sunt gata, distrază-te la schi. Da, ai citit bine…poți schia în mijlocul deșertului arab chiar în mall! Concepută astfel încât să găzduiască aproximativ 1500 de turiști, stațiunea Ski Dubai îți pune la dispoziție totul pentru a te simți bine, inclusiv echipamentul.

Cea mai lungă pârtie măsoară 400m, iar temperatura din stațiune este de -1 grad celsius.

Erol Ozan a spus că „Nu poți înțelege un oraș până nu îi folosești sistemul de transport public”.

În Dubai găsești cea mai lungă rețea de transport automată. Metroul acoperă o distanță de 74,6 km.

Iar dacă nu știai, îți mai spun că tot aici găsești și cea mai mare insulă făcută de om din întreagă lume! Palma Jumeirah Island este atât de mare încât o puteți vedea chiar și din spațiu.

Toți iubim să fim la înălțime, iar Burj Khalifa te duce la 828 metri, fiind cea mai înaltă clădire din lume. Impunătoarea clădire se află chiar în centrul orașului, fiind una din atractiile de neratat ale Dubaiului. Etajul 124 o să îți ofere priveliști perfecte ale orașului și cele mai intense senzații.

Și cum te-am obișnuit cu superlativul, la baza hotelului se află una dintre cele mai mari fântâni arteziene muzicale din lume. Seara te poți relaxa la una din mesele restaurantelor cu vedere la spectacolul oferit aici.

Dacă iubeșți arhitectura, Dubai Creek este un exemplu deosebit a clădirilor vechi cu o notă contemporană. Descoperă frumusețea locului din centrul orașului, în plimbarea tradițională cu barca abra.

Continuă apoi cu un loc istoric, cartierul Al Fahidi din Bur Dubai, fiind unul din cel mai vechi cartier din oraș. Pentru a aprecia cultura locală, vizitați Centrul pentru Înțelegere Culturală Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Petru cei dornici de aventură, la mai puțin de 20 de minute de mers cu mașina de străzile moderne din Downtown Dubai, se găsește minunatul deșert arab. Găsim activități captivante precum plimbarea cu Atv-ul și sandboarding. Plimbare cu cămila, divertisment cultural, picturi cu henna, ospăț cu preparatele locului, sunt câteva din activitățile ce deșertul arab ni le oferă.

Pentru cei mai curajoși dintre voi, recomand săritul cu parașuta. Skydive Dubai vă oferă posibilitatea parasutarii în doi, sub supravegherea profesioniștilor, unde veți coborâ printre nori de la o înălțime de aproximativ 4000 de metri.

Inspirat de o citadela antică, complexul Madinat Jumeirah este alt loc ce nu trebuie ratat . Adăpostind hoteluri de lux și enclave private menite să redea arhitectura arabă tradițională, este un loc ideal pentru a vă relaxa. Cu peste 40 de restaurante ce vă oferă bucătării din întreagă lume, aici este locul ideal unde să vă reîmprospătați puterile.

Este pe lista locurilor fascinante și Dubai Frame, un reper turistric cu o arhitectură remarcabilă. Situată în cadrul faimosului Zabeel Park, aici experimentezi trecerea de la Vechiul la Noul Dubai, mulțumită priveliștilor panoramice unice surprinse de la 150 m înălțime. Pasarela realizată din sticlă transparentă leagă turnurile astfel încât structura seamănă cu o ramă imensă de tablou.

Dubai skyline and the Frame at night

O altă atracție recentă după lista lungă de atracții record, este și Ain Dubai. Roata gigantică are o înălțime de 250m, fiind cea mai înaltă din lume, și oferă priveliști panoramice la 360 de grade ale liniei orizontului orașului.

„Viitorul aparține celor care îl pot imagina, îl pot proiecta și îl pot execută. Nu este ceva ce așteptați, ci mai degrabă ceva ce creați.” a spus Mohammed Bin Rashid Al Maktoum. Această filozofie stă la baza Muzeului Viitorului ce reprezintă călătoria în viitorul cu posibilități nenumerate. Aici descoperiți cele mai interesante idei, prototipuri și invenții ale lumii și participați la ateliere de lucru speciale și la discuții despre soluțiile high-tech.

Dacă îți place plaja și sporturile acvatice, Plaja Kite este locul ideal. Cu o mulțime de activități pe plajă, și priveliști incredibile spre Burj Al Arab în depărtare, aici se găsește locul perfect pentru a vă pune la încercare talentul pentru sporturile nautice dar și pentru relaxare.

Iar pentru o mai mare experiantă, cei pasionați de parcurile acvatice, Deep Dive Dubai este ultima atracție apărută ce nu trebuie ratată. Piscina de 60 metri adâncime este înscrisă și ea în Cartea Recordurilor drept cea mai adâncă piscină din lume pentru scufundări. Remarcabil este și faptul că piscina este prevăzută cu atracții subacvatice unice, cum ar fi „orașul scufundat”.

Plajele din Dubai sunt foarte apreciate de turiști pentru activitățile accesibile pe tot timpul anului.

Plimbarea pe Canalul navigabil este locul perfect pentru a admira priveliștile celor mai frumoase zone ale orașului. Canalul ce are o lungime de 3,2 km a devenit o populară atracție turistică.

La 130 km de Downtown se află o altă minunăție pitorească, Hatta. Acest oraș de munte este locul unde puteți traversa munții stâncoși la picior, având parte de experiențe special gândite pentru turișți. Răsfățați-vă cu o serie de activități de aventură, inclusiv frumoasa plimbare cu caiacul pe liniștitul lac Hatta.

Dacă aveți cu voi și mici turiști, Dubai Parks and Resorts este unul din paradisul divertismentului unde copiii se vor bucura la maxim de parcurile tematice printre care Motiongate, Bollywood Parks și Legoland and Legoland Water Park. Iar pentru mai multă aventură, entuziasm, viteză și divertisment 5d, IMG Worlds of Adventure este destinația ideală. Oferiți-le celor mici momente de neuitat la atracții în care apar Ben 10, Fetițele Powerpuff și Orășelul Leneș, în timp ce copiii cu vârste mai mari se pot distra în universul lui Spider-Man, The Avengers și Iron Man.

Și cum mâncarea este baza unei experiențe universale, îți recomand să descoperi mâncărurile locale tradiționale. De la cremosul labneh la irezistibilul Umm Ali, pizza reinterpretată-anakish, tabbouleh ce este la origine o salată vegetariană levantină, fattoush ce este o salată care conține de obicei bucăți de pâine prăjită sau friptă, falafel care este o chiftea prăjită făcută din năut sau fasole fava și un amestec de condimente delicate, iar meniul este plin de alte delicatese culinare.

Vă oferim un revelion memorabil în cel mai spectaculoase hoteluri. Relaxarea este la maxim! Dubaiul este fascinant din toate punctele de vedere. Punctul culminant al vacanței o să fie însă grandiosul foc de artificii din noaptea de revelion!

În 2015, Dubaiul a primit recunoașterea Guinness World Records pentru cele mai înalte focuri de artificii lansate de pe Burj Khalifa – 1.6 tone în mai puțîn de 10 minute.

Dubai este acel loc care te lasă fără cuvinte, iar apoi te transformă în povestitor!

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.