Idei de vacanta, Italia.

Descopera Sardinia!

 

“Scropi la Sardegna!” aceasta ar fi invitatia noastra pentru acest articol!

Sardinia, situata in mijlocul Marii Mediterane reprezinta pentru multi dintre turisti cel mai mic regat insular din Europa. Acest paradis mediteran atrage anual, prin frumusetea sa inconfundabila mii de turisti din intreaga lume, nici italienii nelasandu-se mai prejos cu practicarea vacantelor in acest loc.

Plajele, apa cristalina de culoarea smaraldului, plimbarile cu trenuletul, panoramele naturale pe care veti dori sa le imortalizati in cat mai multe fotografii sunt doar cateva elemente oferite de Sardinia.

Clima mediteraneana reprezinta un alt atuu pentru acest teritoriu deoarece  prin climatul sau mediteanean bland, Sardinia reprezinta un loc optim pentru desfasurarea activitatilor turisice pe tot parcursul anului.

De ce sa alegi Sardinia?

Puteti profita de cele 300 de zile, cand regele caldurii – Soarele – alinta plajele si teritoriul Sardiniei, acest numar mare de zile insorite dintr-un an favorizand un flux turistic aproape continuu.

Peisajele ce incanta turistii la fiecare pas, istoria bogata ce poate fi retraita datorita vechilor obiective si ramasitelor arhitectonice ce atesta trecutul, abrupturile falezelor acoperite de diversitatea  cromatica a gingaselor flori si nu in ultimul rand voiosia si ospitalitatea locuitorilor, reprezinta alte motive pentru care ai putea sa alegi Sardina.

Ce poti face in Sardinia?

Pentru cei care vor sa capete un bronz de invidiat si sa se bucure de diversitatea peisagistica a plajelor, Sardinia este locul potrivit, deoarece aici fiecare plaja ofera altceva, nici una dintre acestea neasemanandu-se. Primele locuri insa sunt detinute de plaje precum La Pelosa, Tuerredda, La Cinta, Spiaggia del Principe, Liscia Ruia, Cappriccio, lista putand continua in alte cateva randuri deoarece Sardinia ofera turistilor cel putin 30 de plaje.

Sardinia se adreseaza si  celor care practica sporturi precum windsurfing-ul, surfing-ul, parasailing-ul sau golful; iar daca vrei sa te bucuri de practicarea lor, zona Gabbiani este exact de ce ai nevoie. Daca iubesti natura si vrei sa practici drumetiile intr-un cadru uimitor, te poti considera fericit. Pe cel mai inalt punct de pe insula,  Parcul National Gennargentu, din zona Nuor-Ogliastra  poti escalada muntele Marmora. Drumul pe munte ascunde multiple pesteri si cadre perfecte pentru pasionatii de fotografie.

Conceptul de natura si cultura poate fi incadrat perfect de perimetrul Nouro – Orgosolo. Ajungand in Nouro puteti  cunoaste indeaproape elemente de baza ale culturii din Sardinia. Vizita la Muzeul Traditiilor Populare, nu va va costa nimic deoarece intrarea este gratuita, insa lucrurile pe care le veti intalni aici, cu siguranta va  vor capta. Veti descoperi o serie de costume traditionale, bijuterii , masti specifice Sardiniei, instrumnete muzicale , insa o mare atentie este acordata colectiei ce implica muzica folk si a traditiilor acestuia.

Urmatoarea oprire poate fi in Fonni unde prin simpla vizita a parculului natural Donnortei puteti admira natura neatinsa de om si animalele salbatice precum cerbul sard, muflonul si mistretul.

Servirea unui copios si traditional pranz nu trebuie sa lipseasca din aceasta plimbare. Dupa incantarea papilelor gustative puteti continua  spre Orgosolo pentru a vedea celebrele picture murale, din centrul orasului.

Nu puteti ocoli Statiunea Costa Rei, statiune ce se remarca prin plajele sale imbracate de nisipul auriu si fin. Nici golful Sant Elmo nu se lasa mai prejos, deoarece farmecul peisajelor incanta la fiecare pas turistii veniti in Statiunea Costa Rei.

Costa Smeralda – Siragul placerilor din Sardinia – ofera vizitatorilor multiple centre si obiective turistice. Incantatoarea coasta a fost descoperita de Printul Karim Aga Khan in anii ’60 astazi, fiind una dintre cele cunoscute destinatii de vacanta. Tot aici veti descoperi si Porto Cervo; acesta este cel mai important centru turistic de pe Costa Smeralda in portul sau putand fi admirate iachturi luxoase.

Daca esti pasionat de navigat, afla ca in fiecare an in luna septembrie, aici se desfasoara Cupa Sardinia la care toti practicantii acestui sport din intreaga Europa vin sa participe. Ca si alternative Costa Smeralda ofera oaspetilor sai posibilitati optime pentru pescuit sau snorkeling.

Pentru cei care iubesc shoppingul faimoasa Piazzeta ofera acestora un adevarat labirint de magazine ale unor renumite branduri internationale dar si locale: Gucci, Armani, Versace si multe altele.

Trenino Supramonte – este o mini excursie care va completa cu siguranta incantarea in vacanta petrecuta aici, in Sardinia. Veti parcurge un tur magic pe platourile din Golgo, unde veti admira si fotografia lacurile, biserica rustica San Pietro, formatiunile stancoase masca si totodata popasurile pastoresti.

Pentru cei care viziteaza Sardinia in jurul datei de 20 iulie, trebuie sa stie ca pot participa la festivalul independent de fim Italian  „Una Notte in Italia”. Aici va puteti destinde urmarind la lumina lunii si a stelelor intr-un decor romantic cele mai bune filme.

Pentru multi dintre turistii ajunsi in Sardinia Insula Tavolara reprezinta apogeul incantarii. De doar aproximativ 5,9 km ² aceasta este considerata ca fiind cea mai impresionanta, stancile ce coboara in mediul marin creand mici rezervatii in care vietuiesc sute de specii protejate.

Grandoarea este data insa de incredibilele nuante ale apei, iar o oprire la restaurantul Da Tonino va completa cu siguranta o zi perfecta.

Ce poti sa mananci in Sardinia?

Calatoria inseamna cunoastere, destindere, relaxare si rasfat. Eiii… pentru rasfatul papilelor gustative, Sardinia este perfecta doarece influentele catalane dar si cele italiene au dezvoltat o data cu trecerea anilor adevarate delicii culinare. Un lucru e cert: descoperind bucataria din Sardinia.. descoperi si traditia acestei nestemate europene.

Printre cele mai apreciate gustari amintim de „malloredus”o delicioasa pasta de sofran care de obicei se serveste cu carnati si sos de rosii, pestele si fructele de mare ce au un gust aparte datorita mirodeniilor si a retetelor secrete, „panadas” o alta gustare pe care nu trebuie sa o ratati  este o delicioasa placinta cu carne cara va va rasfata pana si cele mai ascunse simturi.

Cat costa o excursie in Sardinia?

Tarifele pentru Sardinia pot varia in functie de cat doriti sa stati aici si cum anume achizitionati aceasta excursie. Pentru cei care doresc sa mearga pe cont propriu, adica fara a apela la o agentie de turism, pot gasi pe intenet preturi pe noapte/camera dubla ce pot porni de la 50 euro, bineinteles aceastea crescand in functie si de numarul stelelor la care va puteti caza.

Pentru pachetele turistice, insa veti plati cu siguranta mai mult deoarece tarifele pentru un astfel de pachet ce include transport, transfer, cazare, ghid in limba romana si poate si anumite excursii , pot porni de la 600/700 euro si totodata pot ajunge si la aproape 4000 euro.

Plimbarile pe malul marii la rasarit, impresionantele plaje mangaiate de valuri, adierea vantului, culorile marii completate de galbenul, portocaliul si rosul apusului transforma  fiecare zi intr-un moment unic.  Toate acestea creeaza un vis.. un vis care in Sardinia poate deveni realitate..

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.