Am fost acolo, Croaziere, Denisa Camilar, Idei de vacanta.

Croaziera pe Mediterana cu MSC

In perioada 09.04 – 11.04 am avut placerea de a participa la un scurt infotrip pe un vas de croaziera. Per total…un vis! Nu mai fusesem niciodata pe un vas de croaziera si trebuie sa recunosc ca a fost o experienta inedita pe care imi doresc sa o repet cat mai curand, in concediu.
Fiind un infotrip, traseul a fost scurt: imbarcare in portul Civitavecchia – Genova – debarcare in Napoli. Nu am avut ocazia sa vizitam orasele mentionate deoarece programul a fost plin, cu traininguri de vanzari croaziere si prezentari despre companie.
Compania italiana MSC (Mediterranean Shiping Cruises) are 10 nave (7 pe Mediterana si 3 in Europa de Nord), diferind ca numar de pasageri si tonaj, restul facilitatilor fiind identice. MSC Spendida (cel cu care am calatorit eu) face parte din categoria „grea” a companiei. In cifre, vasul are 137.936 tone, o suprafata utila de 450.000 mp, 1637 de cabine ce pot gazdui 3274 de pasageri, iar echipajul are 1332 de oameni. Este impresionant avand inaltimea unei cladiri cu 23 de etaje si lung de 333 metri! Are 18 punti, fiecare purtand o denumire. Ca si facilitati, este foarte greu de enumerat dar voi incerca: pista de jogging, teren de squash, teren de tenis de camp, de baschet, 3 mese de ping-pong, sala de cinema 4XD, simulator de Formula1, sala de jocuri electronice, sala de spectacole cu peste 3000 de locuri, 5 piscine, 12 Jacuzzi de cel puţin 5-6 persoane, tobogan acvatic, 6 restaurante cu specific (Texas, degustari de vinuri, Italia, etc…), 10 baruri indoor cu specific (Jazz, chillout, lounge, afterhours…), 3 baruri outdoor, 10 Duty-Free shop-uri, 2 spatii de joaca pentru copii, cazino, discoteci… si multe, multe altele. Cu alte cuvinte, cu siguranta nu veti avea timp sa va plictisiti, iar o saptamana este insuficienta pentru a beneficia de toate aceste facilitati.

Imbarcarea a fost neasteptat de simpla, terminalul semanand cu cel al unui aeroport. Bagajele mari au fost preluate inainte de imbarcare, fiecare cu cate un biletel de recunoastere. Am primit chei (carduri) cu numele nostru inscriptionat pe ele. Cu ajutorul lor platesti orice pe vas, debarci si te imbarci in fiecare oras sau deschizi usa cabinei. Cabina era foarte spatioasa, cu un design modern, balconul avea usa etansa (fonic si termic), frigider, televizor (ce ne-a intampinat cu un placut *welcome at bord* si numele noastre afisate pe ecran! Erau canale speciale care indicau pozitia si traseul navei, precum si diferite imagini live de pe puntea exterioara a vasului. Am avut noroc de vreme frumoasa, prin urmare a fost o adevarata placere sa avem cabina cu balcon. Probabil, in caz de furtuna, sunt mai fericiti cei din cabinele interioare. Totusi, eu n-as rata pentru nimic in lume bucuria de a deschide ochii dimineata si a vedea, din balcon, imensitatea marii.

Mergeti intr-o croaziera macar o data in viata…este o experienta, unica, complexa, exclusivista, in ultima perioada si accesibila, care va combina relaxarea intr-un hotel plutitor de 5* cu vizitarea unor orase interesante in fiecare zi. Eu abia astept concediul din septembrie 🙂

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.