Am fost acolo, Florin Popescu, Grecia, Idei de vacanta.

Corfu

A trecut deja o saptamana de cand ne-am intors din “expediatia” noastra in Grecia insulara, dar amintirile ne sunt inca atat de proaspete. Nici n-ar avea altfel cum, dupa un infotrip atat de deosebit ca acesta. O “expeditie” asa cum am spus mai sus, in adevaratul sens al cuvantului: 6 insule (Evia, Schiathos, Zakinthos, Kefalonia, Lefkada, Corfu), 10 traversari cu ferry intre acestea, mai bine de 90 de unitati de cazare vizitate, atractii turistice unice si plaje premiate mondial pentru calitatile lor. Obositor, dar ce ne mai lipsesc acum platourile cu fructe de mare si specialitati locale, masline, lamai… Asa prinzi gustul Greciei, iar noi am venit incarcati de amintiri si recomandari pentru fiecare destinatie in parte.

Si pentru ca este destinatia noastra noua de charter in acest an, imi voi opri atentia catre Corfu si voi veni cu cateva recomandari pentru aceasta locatie.

Ne-am inceput circuitul din Nissaki. Numele inseamna de fapt “Insula Mica” si vine de la faptul ca in trecut aceasta statiune era o insula; localnicii au adus pietre si au legat-o astfel de continent. Plaja din statiune este micuta, dar foarte draguta, formata din prundis fin si pietricele spre margini. Statiunea este ideala pentru turistii care cauta o vacanta relaxanta, linistita intr-o comunitate mica si prietenoasa, cu peisaje superbe. Viata de noapte poate fi prea linistita pentru tinerii care cauta distractie, dar statiunile mai mari Kassiopi si Ipsos sunt usor accesibile, daca inchiriati masina.

Situata in nordul insulei, Roda este o statiune pentru intreaga familie. Este un vechi sat pescaresc, in care localnicii isi continua inca viata linistita, dar care ofera toate facilitatile pentru o vacanta reusita. Plaja este de nisip, ceea ce face aceasta statiune una recomandata familiilor cu copii pentru care recomandam Hotel Summertime Village 3* cu all inclusive. La mica distanta de statiune se afla Acharavi, cu parcul acvatic Hydropolis,dar acesta va fi accesibil doar cu masina. Langa plaja in schimb puteti ajunge cu usurinta la ruinele unui templu antic grecesc.

Situat pe costa vestica a insulei, la 15 km de aeroport, golful Ermones cu hotelul Rosa Bella 4* pe care il recomandam, este inconjurat de culmi muntoase impadurite. Plaja este in principal formata din nisip, dar contine si pietricele si scoici. Exista in schimb una dintre cele mai frumoase plaje din Corfu putin mai la sud de Ermones. In vecinatatea plajei exista taverne si restaurante, dar in general statiunea este una linistita destinata relaxarii intr-o zona rurala, traditionala a insulei.

Pelekas este aflata pe coasta de vest a insulei, la 12 km de Corfu Town. Este un sat pitoresc aflat pe un deal, care, potrivit spuselor localnicilor este cel mai potrivit loc pentru a privi apusul. Hotelul Pelekas Beach 5* are de oferit cate ceva pentru fiecare: fie ca sunteti in cautare de relaxare pe o plaja cu nisip sau de adrenalina sporturilor nautice, taverne linistite cu preparate traditionale. Plaja este foarte curata, are nisip foarte fin si se pot inchiria sezlonguri si umbrele.

Capitala insulei si principalul oras de pe insula este Corfu, cunoscut si sub numele de Kastropolis – Orasul Castel datorita celor doua castele fortarete. Orasul vechi, care s-a dezvoltat in interiorul fortificatiilor este un labirint de stradute inguste pavate cu piatra, intortocheate, dar pline de culoare si curate. Orasul modern Corfu este unul dintre cele mai frumoase si elegante din Grecia, pastreaza foarte multe bijuterii arhitecturale cu influenta siciliana, venetiana, franceza si britanica, dand astfel orasului un farmec aparte. Recomandam intimul hotel Mon Repos 4*, dar si Corfu Palace 5*.

Kontokali  este un satuc micut, care s-a unit de statiunea mai mare – Gouvia – printr-un drum pe coasta care poate fi strabatut la pas in 30 de minute, unde se gasesc taverne si restaurante, baruri. Plaja din Kontokali este din nisip cu pietricele. Recomandam aici Hotel Kontokali Bay 5*.

Dassia este localizata pe coasta estica a insulei, orientata spre Albania si Grecia continentala, intr-o zi senina, vederea peste intinderea de apa poate fi minunata. Este e statiune activa, plaja este din pietris si pietricele. Dassia este foarte populara printre tinerele cupluri sau grupuri de prieteni care doresc o vacanta activa.

Satul pitoresc Benitses este asezat intr-o zona cu multe plantatii de portocali si lamai, cu o vegetatie exotica foarte bogata. Din piata din centrul satului unde pescarii isi aduc in fiecare dimineata marfa proaspata, poti cumpara soiuri diferite de pesti si fructe de mare cu cele mai ciudate forme. Plaja sa a fost premiata cu Blue Flag pentru curatenie si apa foarte limpede si este dintr-un amestec de pietris si nisip. Recomandam Hotel Potamaki Beach 3*.

Unitatile de cazare din Corfu sunt pentru toate buzunarele si pentru toate categoriile de turisti si va fi cu siguranta o destinatie de vacanta pe gustul dumneavoastra, fie ca veti calatori in cuplu, alaturi de persoana iubita si cautati intimidate, relaxare si odihna, fie ca sunteti o familie numeroasa cu copii de toate varstele.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.