Am fost acolo, Idei de vacanta, Irina Floricel, Spania.

Charter Mallorca

De  cativa ani imi doream sa ajung in Mallorca. Aceasta dorinta a mea  a fost alimentata timp de 1 an de unul dintre colegii mei  care nu mai contenea cu lauda la adresa acestei destinatii …Si astfel  au inceput intrebarile de genul : ce o avea asa deosebit insula asta?

Si am aflat: plaje cu nisip fin, peisaje superbe,  o capitala atragatoare si plina de veselie  si, nu in ultimul rand,  viata de noapte. Cam tot ce isi doreste un turist de la o destinatie!

Am vizitat urmatoarele statiuni : C’an Pastilla, Playa de Palma, Arenal , Illetas/Cala Mayor , Palma Nova , Magalluf, Santa Ponsa, Paguera .

Recomand C’an Pastilla, Playa de Palma, Arenal si Magalluf pentru cei care sunt in cautare de distractii  si isi doresc plaja lata,  iar Palmanova, Santa Ponsa si Paguera celor care doresc o vacanta linistita si relaxanta.

C’an Pastilla este o statiune micuta, construita pe urmele unui fost sat pescaresc , cu hoteluri micute de 3* si 4*. Plaja este lata cu nisip fin.

Playa de Palma, o statiune animata cu multe hoteluri de 4* bune , majoritatea renovate, are cea mai lata plaja .

Arenal , statiune preferata in mare parte de germani, are multe puburi si terase in stil tipic nemtesc. Hotelurile de 3* si 4* sunt in mare parte renovate. Dupa parerea mea, in aceasta statiune se remarca plaja cu palmieri si panorama oferita asupra celorlalte statiuni.

Iletas/Cala Mayor, statiunea exclusivista a insulei,  cu hoteluri luxoase  unele situate chiar pe plaja. Spre deosebire de celelalte statiuni , aici veti gasi liniste si relaxare.

Palma Nova , de asemenea o statiune linistita, o recomand familiilor cu copii. Hoteluri sunt corecte si au multe facilitati pentru copii.

Magalluf este poate cea mai animata statiune, cu multi turisti englezi. Recomand cu toata increderea hotelurile din lantul Sol. Plaja este, de asemenea, cu nisip.

Santa Ponsa si Paguera sunt doua statiuni mai micute si mai linistite .Le recomand turistilor care doresc liniste .

Daca veti ajunge in Mallorca, va recomand turul insulei, un traseu plin de peisaje interesante. Prima parte a traseului o veti strabate cu un autocar; autocarul merge pe asa numita sosea La Calobra care este absolut senzationala , un fel de Transfagarasan  la o scara mult mai mare.  Urmeaza apoi  o scurta croaziera  de la Torrent Pareis  pana in portul Soller. Veti avea timp suficient pentru a admira micutul port cu aer mediteranean. Urmeaza apoi o plimbare cu trenul Soller …Ma voi opri aici cu amanuntele despre aceasta excursie , va las sa descoperiti singuri finalul!

Rezervati-va o zi pentru capitala! Stradutele inguste si casele  elegante  dau nastere unui fundal maiestos . Catedrala La Seu, construita in stil gotic impresioneaza prin maretie . De asemenea, nu ratati Museo de Mallorca si Baile Arabe .

Nu trebuie sa ratati Valdemossa si La Granja,  un orasel tipic spaniol si o ferma traditionala situata in mijlocul insulei.

Pentru a descoperi cat mai bine insula , va recomand sa inchiriati o masina, preturile incep de la 30 eur /zi.

Fiecare destinatie e frumoasa in felul ei si cu siguranta Mallorca este frumoasa in felul ei …merita sa ajungeti macar o data .

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.