Croatia, Idei de vacanta.

Charter Croatia. O alegere inspirata pentru vacanta

Croatia este o destinatie de vacanta foarte cautata, datorita plajelor superbe, muntilor stancosi care se revarsa in apele de culori ireale, lagunelor si nisipurilor fine. In Croatia va puteti bucura atat de briza Marii Adriatice, cat si de umbra padurilor de pini. Aici veti gasi, conform specialistilor publicatiei Forbes, una dintre cele mai spectaculoase plaje din lume doar cu charter Croatia.

Descoperiti statiunile si cele mai bune plaje de pe coasta dalmata doar cu charter Croatia

Makarska se gaseste intr-un golf natural flancat de promontoriul Osejava si peninsula Sfantul Petar la poalele muntelui Biokovo. Zona centrala a orasului este formata din cladiri vechi, construite in stil venetian si o promenada unde pot fi gasite restaurante, cafenele, terase si magazine de suveniruri. In zona golfului natural se gasesc atat portul vechi unde sunt ancorate vase pescaresti  si ambarcatiuni de agrement de dimensiuni mici, cat si portul nou unde exista si dana portuara a ferryboat-ului ce face legatura cu Insula Brac. In piateta  principala a statiunii se afla Biserica St. Marko, datand din secolul al XVII-lea, in interiorul caruia se gaseste si  o superba piesa a sculptorului venetian Pietro Onighi. In peninsula St. Petar exista o  biserica ce poarta hramul Sfantului Petar, datand din secolul al IX-lea,  dar reconstruita in 1992. In imediata apropiere a centrului vechi este zona noua format din hoteluri tip resort si multe terenuri sportive (in special terenuri de tenis).  Majoritatea turistilor care doresc o vacanta in Makarska opteaza pentru cazare intr-unul din hotelurile situate in aceasta zona. Plaja statiunii Makarska are aproximativ 1.5 km lungime si este formata din pietricele si flancata de o superba padure de pini. Makarska este un loc ideal pentru relaxare, plaja si vizita.

Charter Croatia - Makarska Charter Croatia - Makarska1 Charter Croatia - Makarska2 Charter Croatia - Makarska3

Brela se gaseste la poalele muntelui Biokova, fiind una dintre cele mai cunoscute statiuni din Croatia si cucereste prin frumusetile sale naturale, in special plajele cu pietricele, apa limpede si umbra padurilor de pini. Plaja din Brela este recompensata cu distinctia Blue Flag. Zona portuara a statiunii Brela gazduieste un mic port pentru ambarcatiuni. De aici se poate lua ferry pana la plaja Bol din Insula Brac. Principalele atractii ale orasului Brela sunt: Biserica Gospa a Karmela, un monument important arhitectural din secolul al XVIII-lea, si Biserica Sf.  Stepan din secolul al XIX-lea. De asemenea, exista si o necropola medievala, astazi fiind un sit arheologic cu opt pietre funerare decorate cu bazoreliefuri. Simbolul Brelei este celebra plaja Punta Rosa cu un fenomen natural interesant, o stanca inconjurata de marea cristalina despre care exista diferite legende.

Charter Croatia - Brela Charter Croatia - Brela1 Charter Croatia - Brela2 Charter Croatia - Brela3

Tučepi este un mic oras ce se afla la 4km distanta de orasul Makarska, astazi  fiind cunoscut ca unul dintre cele mai atractive si moderne statiuni de vara din Croatia. Oraselul se remarca prin cea mai lunga si frumoasa plaja cu pietris din Riviera Makarska, paduri de pin, plantatii de maslini, hoteluri de lux si variate activitati sportive. Zona de port este destul de mica si cocheta, perfecta pentru o plimbare relaxanta. Partea veche a orasului gazduieste impresionanta Biserica a Sfantului Anton din Padova, construita in anul 1901 chiar langa Biserica se afla Muzeul Etnografic.

Charter Croatia - Tucepi Charter Croatia - Tucepi1 Charter Croatia - Tucepi2 Charter Croatia - Tucepi3

Charter Croatia - Baska VodaBaška Voda este una din cele mai vechi statiuni din Riviera Makarska, aflat la o distanta de 9 km de orasul Makarska. Fostul sat pescaresc s-a transformat treptat intr-o statiune plina de viata, datorita plajelor late cu pietris si a apelor limpezi, premiate cu distinctia Blue Flag. In fiecare sezon estival se organizeaza diferite festivaluri si diverse activitati sportive. Pe langa activitatiile distractive, orasul Baška Voda este plin de istorie si traditii, se pot descoperi multe monumente istorice şi culturale printre care trebuie menţionate Biserica Sfantul Lovre (construita in 1750) si Biserica Sfantul Nikola (protectorul calatorilor şi marinarilor).

Podgora, situat la aproximativ 7km de orasul Makarska, este diferit fata de celelalte statiuni din Riviera. Orasul Podgora se remarca prin asezarea terasata, a izvoarelor termale si a izvorului cu apa sarata Klokun. Fiind o fosta fortareata venetiana, orasulPodgora a inceput in ultimii ani sa fie cunoscuta in randul turistiilor ca o statiune linistita si cu plaja lata cu pietris, unde pot fi efectuate multe activitati distractive. Orasul are 2 porturi: portul din zona veche „Porto” si portul Čaklje. Pentru o vedere panoramica a orasului Podgora va recomandam o plimbare scurta pe dealul din spatele portului pana la monumentul Seagull’s Wing, monument ce simbolizeaza eliberarea regiunii Adriatice.

Charter Croatia - Podgora Charter Croatia - Podgora1 Charter Croatia - Podgora2 Charter Croatia - Podgora3

Charter Croatia - Zivogosce

Živogošće este un fost sat pescaresc situat la 20 km de Makarska. Este o statiune mica dar impresioneaza prin plajele cu nisip si pietricele si a ape turcuaz. Statiunea este recomandata in principal pentru familiile cu copii.

 

Daca vara aceasta va doriti o vacanta in Croatia, rezervati-va un loc pentru charter Croatia. Zbor direct charter Tarom, sejururi de 7 nopti cu plecari in fiecare zi de sambata in perioada 18.06-10.09.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.